grebur Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 witam, kiedy jade na 5-tce z 70km/h i ciągne go dalej na obrotach to przerywa, a na rozgrzanym silniku gaśnie na niskich obrotach, dodam tez ze kopka stawia mniejszy opor (jakby kompresja spadła) kopka moze lżej chodzić bo dzis robiłem hamulec i troche płynu mi sie wylało, moze gdzieś tam sie wlało i dlatego lżej chodzi ? czyżby moto sie kończył ? pomocy ... Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 noo najlepiej to sprawdzic kompresje... Co do gaszenia i przerywania to nowa świeca+ czyszczenie i regulacja gaznika..... jezeli nie pomorze to nowy tłoczek:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 a jakby mała komprecha była to wystarczy władować tłoczek i pierścionki czy szlifa tez musze zrobić ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 1. Jeśli gaśnie rozgrzany motor to mogą być cewki. 2. kopka moze lżej chodzić bo dzis robiłem hamulec i troche płynu mi sie wylało, moze gdzieś tam sie wlało i dlatego lżej chodzi ? Nie rozumie gdzie się dostało, że lżej chodzi. 3. Sprawdź kompresję to się wszystko okaże ale zobacz też układ zapłonowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 mam jeszcze problem z hamulcem tylnim wczoraj odpowietrzyłem go i dobrze działał, dzisiaj rano chce jechac i kupa ... niechce chodzic, odpowietrzyłem go znow i wszystko gra ... niewiem co sie dzieje, teraz chce sie karnąc i znow niedziała ! co jest ? ... i jeszcze z moto mi paliwo kapało, moze to byc dlatego ze 30minut na ssaniu ejzdziłem bo zapomniałem go wyłączyć ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Dziwisz się że ci moto nie działa tak jak trzeba, jak na ssaniu jeździsz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jak masz nikasil to sie szlifu nie robi, jeszli masz zeliwo to wtedy wypadalo by zrobic szlif. Wez wszystko dokladnie opisuj, nie dziala mi hamulec, opisz dokladnie co sie dzieje, bo takie pisanie to mozna wsadzic sobie gdzies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Może źle odpowietrzyłeś, przetarłeś przewód itp. Nie ma co gdybać tylko sprawdzić kompresje lub ściągnąć cylinder. Pisz bardziej precyzyjnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi