szyszunia1514 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 WR125R - Miejski off-road 4-suwowa WR 250 cm3 Enduro była jedną z najbardziej innowacyjnych motocykli w swojej klasie w ostatnich latach. A dobrą wiadomością na rok 2009 jest to, że wersja 125 cm3 już jest dostępna! Zaprojektowana na drogę i bezdroża, ta nowa, pełnowymiarowa maszyna bierze najlepsze z radykalnej technologii off-road Yamaha, oferując poważną niezawodność na drodze i poza nią! Na przykład, WR125R posiada 4-suwowy, 4-zaworowy, jednocylindrowy, chłodzony cieczą silnik SOHC, 21-calowe przednie koło, 18-calowe tylne, wyposażone w opony uniwersalne. 240 mm przednie i 220 mm tylne pływające tarcze hamulcowe dostarczają efektywnej siły hamującej, a wysoko umieszczone siedzenie oraz podnóżki pozwalają kierowcy stać podczas jazdy, by zapewnić większy komfort i kontrolę. Tekst ze strony: http://www.yamaha-motor.pl/products/motorc...25cc/wr125r.jsp Co o tym myślicie? Jak dla mnie ciekawa propozycja :bigrazz: Cena pewnie też będzie niezła :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Osobiście preferowałbym, żeby Yamaha zrobiła z WR 125 coś pokroju EXC 125. Czyli w bude od WR wsadzic jakiś dobry silnik 125 2T. Chociaz, może jako motocykl na dojazdy do szkoły dla offowych lanserów może być w sam raz :bigrazz: Ale to tylko moje zdanie. Niemniej jednak, chętnie bym coś takiego stestował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 dokładnie zamiast robić "takie coś" mogli zrobić dobre hard enduro 125 a napewno by się lepiej sprzedawała bo poza WR i EXC nie ma za dużego wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Co o tym myślicie? Jak dla mnie ciekawa propozycja :bigrazz: Cena pewnie też będzie niezła :icon_twisted: dla mnie nowy KLR 250 będzie ciekawszy :icon_razz: nowy design wr nie przypadł mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MichuPl Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Pierwszy post kolegi wyglada jak dobra reklama...:) Ale według mnie wr 125r to cos dla wędkarzy mimo ze jakosc wykonania i uzyte technologie sa na najwyższym poziomie np. UPS i chłodzenie ciecza i 4 zaworki brzmi ciekawie ale produkowanie tego moto z 2t było by bez sensu bo zaprzeczało by mysli jaka został stworzony ten motor to ma byc ekologiczny motorek dajacy namiastke enduro a w ogóle to SUZUKI , YAMAHA , KAWASAKI I HONDA podpisały jakas deklaracje dotyczaca zaprzestania produkcju 2t w motocyklach na rzecz ekologi. pozdrawiam Kolega wyzej chyba sie pomylił nie chodzi Ci czasem o KLX 250? bo wydaje mi sie ze nowego KLR 250 juz nie kupisz bo jak chodzi o KLX 250 bardzo udany motocykl przynajmniej z fotek i danych technicznych Edytowane 16 Listopada 2008 przez MichuPl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Pierwszy post kolegi wyglada jak dobra reklama...:) Ale według mnie wr 125r to cos dla wędkarzy mimo ze jakosc wykonania i uzyte technologie sa na najwyższym poziomie np. UPS i chłodzenie ciecza i 4 zaworki brzmi ciekawie ale produkowanie tego moto z 2t było by bez sensu bo zaprzeczało by mysli jaka został stworzony ten motor to ma byc ekologiczny motorek dajacy namiastke enduro a w ogóle to SUZUKI , YAMAHA , KAWASAKI I HONDA podpisały jakas deklaracje dotyczaca zaprzestania produkcju 2t w motocyklach na rzecz ekologi. pozdrawiam Kolega wyzej chyba sie pomylił nie chodzi Ci czasem o KLX 250? bo wydaje mi sie ze nowego KLR 250 juz nie kupisz bo jak chodzi o KLX 250 bardzo udany motocykl przynajmniej z fotek i danych technicznych dający namiastkę enduro jest XT 125 a to powino byc hard bo yamaha nie miala 2t takiej klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi