kopytt91 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Mam małe pytanko. Urwały mi sie zawory w yz400 z 99 roku , znajomy mowi mi ze dorobi mi zawory i gniazda do niej ,a ja wole chyba nowe . Czy dorabiane zdaja egzamin i ewntualnie gdzie moge dostać takie zawory jeżeli wiecie , a moze macie :banghead: Pozdrawiam idziekuje z gory za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 YZ 400F rozumiem ? Tam masz stalowe zawory, kosztują grosze i nie opłaca się ich dorabiać. Nie wiem jakim sprzętem dysponuje ten znajomy, że chce dorabiać gniazda itd, jednakże jest to możliwe. Gniazd nowych nie kupisz raczej. A głowica mocno dostała ? Bo może lepiej będzie kupić używaną, ale kompletną. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro-wolbrom Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Mam małe pytanko. Urwały mi sie zawory w yz400 z 99 roku , znajomy mowi mi ze dorobi mi zawory i gniazda do niej ,a ja wole chyba nowe . Czy dorabiane zdaja egzamin i ewntualnie gdzie moge dostać takie zawory jeżeli wiecie , a moze macie :icon_evil: Pozdrawiam idziekuje z gory za odpowiedz polecam dorobienie zaworów w firmie 'paradowscy',znajdziesz ich na necie.robią naprawde dobrą robotę i niezbyt drogo biorą.gniazda musisz dorobić w specjalistycznym warsztacie(może być samochodowy,będą mieli odpowiednie materiały) jakbyś mieszkał w pobliżu krakowa to nie byłoby problemu.ich robota sprawdzona nawet w sprzęcie enduro,a w tym sporcie potrzebne są wytrzymałe rzeczy.a orginalne zawory trochę więcej kosztują niż "grosze" :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopytt91 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Głowica w sumie tylko stuknięta, powiedzieli, ze wystarczy lekką ją pospawać i tylko zebym załatwił zawory.Może gdzieś na jakimś allegro znajde takie zawory a jak nie to moze serwis , chyba ze znacie jakis internetowy sklep z takim częściami :smile: Pozdrawiam polecam dorobienie zaworów w firmie 'paradowscy',znajdziesz ich na necie.robią naprawde dobrą robotę i niezbyt drogo biorą.gniazda musisz dorobić w specjalistycznym warsztacie(może być samochodowy,będą mieli odpowiednie materiały) jakbyś mieszkał w pobliżu krakowa to nie byłoby problemu.ich robota sprawdzona nawet w sprzęcie enduro,a w tym sporcie potrzebne są wytrzymałe rzeczy.a orginalne zawory trochę więcej kosztują niż "grosze" :) O "Parandowskich" coś słyszałem ale niestety do Krakowa mam kawałek :wink: A może znacie jakiś sklepik w Krakowie z takimi zaworami do Moto ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro-wolbrom Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 paradowscy mają siedzibę gdzieś kolo warszawy ale robią wszystko wysyłkowo.wysyła się stary zawór na wzór (ssanie i wydech)i potrzebna ilość nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Sorry, ale jeśli 50 - 80 zł za oryginalny zawór do wyczynowego sprzętu to hmm nie mam więcej pytań :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopytt91 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Zawór moze kosztować i 90 za sztuke. Myślałem ze moze sie okazać problem z ich dostaniem więc wolałem sie dowiedzieć czy mozna cos z tym zrobic :icon_mrgreen: . Cena za nowe , oczywiście w granicach rozsądku , nie jest istotna, tylko gdzie je szybko dostac .. ?? pozdrawiam :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 MartinMotocykle lub u Olka ktos z nich bedzie mial od reki napewno cena kolo 60zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 No w serwisie yamahy :buttrock: We Wrocławiu będziesz miał chyba najbliżej. Ogólnie to teraz się chłopaki o dziwo wyrabiają w 5 dniach roboczych :buttrock: Zadzwoń zapytaj się dokładnie jaka cena i wszystko. A jak nie będą chcieli wysyłkowo to albo próbuj dzwonić do Rapid Motocykle w Poznaniu lub do Ostrowa Wielkopolskiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopytt91 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 w serwisie Yamaha Wroclaw koszt zaworów to 138zł za sztuke ;) Ale trudno jak nigdzie nie bedzie szybciej to zamowie u nich ,bo trzeba czekac aż 5 dni :D A tu sie juz by polatało :) Pozdrowionka i jak ktos wie hdzie szybciej je dostać to prosze o info :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Wszystkie kosztują tyle samo ? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Mam małe pytanko. Urwały mi sie zawory w yz400 z 99 roku , znajomy mowi mi ze dorobi mi zawory i gniazda do niej ,a ja wole chyba nowe . Czy dorabiane zdaja egzamin i ewntualnie gdzie moge dostać takie zawory jeżeli wiecie , a moze macie :icon_eek: Pozdrawiam idziekuje z gory za odpowiedzTeż chciałbym mieć takiego znajomego który wszystko dorobi.A tak poważnie-jeżeli urwany zawór uszkodził głowicę w Twoim silniku a chcesz jeszcze śmigać na nim to rozglądaj się za używaną głowicą.Sama wymiana na nowe narazi Cię na koszty a dorabiane gniazda wypadną po pierwszym rozgrzaniu silnika.Twój motocykl i zrobisz jak uważasz ale w/g mnie szkoda kasy i czasu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopytt91 Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Chyba tak zrobie , bo powymieniam zawory, zrobie głowice i gniazda to wszystko wyniesie mnie tyle co cały silnik :biggrin: Zaczne szukać głowicy i będe miał problem z zaworami i gniazdami za jednym zamachem z głowy.Dzieki za rade i teraz musze zacząć nowy watek :icon_eek: Kto ma głowice do YZ400F pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro-wolbrom Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 oj piotrze,dlaczego dorabiane gniazda mają wypaść? :icon_eek: ja wymieniłem gniazda wydechowe z zaworami (od paradowskich-nie pamiętam dokładnie,rachunek gdzieś się pałęta,ale koło 30zł za szt.) 3 sezony temu w XL 600 którą tyram w terenie po piachu i błocie,po zamianie opon również na asfalcie i jakoś mi nic nie wypadło ani na nic nie narzekam.a moto jest chłodzone powietrzem tak że dodatkowo silniczek ma niemałe skoki temperatur w terenie jak rozgrzanym moto chlupnie się w rzeke. :banghead: tak wogule to pozdrowienia bo znam cie jak jeszcze miałeś sklepik w kazimierzu a wojtek wangryn robił zloty :banghead: :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 I mam nadal w Kazimierzu a co do XL600 to można było dokupić oryginalne gniazda i wymienić a w YZ400 głowica jest robiona inną technologią.To tak jak z panewkami na wał korbowy. Nie ma nad wymiarów ale kiedyś dawno temu były do niektórych modeli Suzuki. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi