Pipcyk Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 Sorry ale ja tu pisze o ostatniej operacji, wcześniej nie ważne jakiej płytki używasz. Chodziło mi o podkreślenie aby przy ostatniej operacji nie używać płytki o małym promieniu zaokrąglenia. Może zrobiłem zbyt duzy skok myślowy fakt.Ale nie zarzucaj mi braku znajomości obróbki skrawaniem bo jak sobie dobrze przypominam chciałeś głowicę do junaka obrabiać na frezarce pionowej głowicą frezarska do płaszczyzn czy cos w tym rodzaju.Grupa stali ST to STAL KONSTRUKCYJNA ZWYKŁEJ JAKOŚCI !!!!A ty chcesz ja zastosować do bardzo odpowiedzialnego elementu !!Biorą pod uwagę tylko Re. Ta stal ma określoną tylko maksymalna zawartość siarki i fosforu he he Czyli w zasadzie nie wiadomo ile jej będzie :)Brałeś pod uwagę zjawiska zmęczeniowe itp. ??Wiesz co to są zjawiska reologiczne ?? chyba nie. Właśnie dlatego tego typu stali nie stosuje się do takich odpowiedzialnych elementów. Ta stal sie po prostu do tego nie nadaje. Nazwa mówi sama za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 Pipcyk ,ale oczywiscie ze stopówka bylaby najlepsza ,chociazby ze wzgledu na korozje, ale mu sie to poprostu nie opłaci w tym wypadku. Akurat ten motocykl to nie cross i duzych obciązeń udarowych (dynamicznych) ta oś nie przenosi. No nie wszystko na swiecie musi być stopowej o podwyrzszonej wytrzymałości. Zresztą niech kolga zrobi jak chcePozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 Sorry za moje porywcze wypowiedzi. :) to pewnie z przepracowania :) Ale Thors popatrz się na nasze cudowne drogi. Tutaj każdy motocykl ma przerąbane. Tak więc biedna ośka na pewno dostanie zdrowo po dupie. Tak więc stąd celowość zastosowania dobrej gatunkowo stali. P.S. Jeszcze raz sorry ponisło mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 Spox Pipcyk :) :) :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi