Michał M72 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam,niedawno wzbogaciłem się o dwa motocykle M72 i chcę je doprowadzić do stanu możliwie najbliższego oryginału z danego rocznika. Oprócz klasycznych problemów związanych z renowacją pojawiła się jeszcze jedna zagwostka dotycząca papierów motorów, które również chciałbym wyprostować, tak aby były również zgodne z prawdą. Problem dotyczy mas pojazdów (z wózkiem bo rejestrowane są na 3 osoby). W jednym papierze mam że Masa własna to 300 a DMC 400, w drugim jeszcze lepiej że masa własna to 300 a DMC 350. Diagnosta powiedział, że nie ma problemu ze zmianą, tylko musi mieć podkładkę, w postaci katalogu danych technicznych bądź instrukcji. Problem w tym , że w tych dwóch, które on posiada nie ma odpowiednich danych, tzn. w jednym ktoś też się walnął i napisał że masa to 300 a dmc 350, a drugi przewiduje tylko wersje bez kosza. Jak możecie pomóżcie, bo ja już sam nie wiem jakie są prawidłowe masy. Chyba własna 350kg (tylko czy z oprzyrządowaniem czy na sucho) a DMC 650kg. Ot taka zagwostka.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Temat był wałkowany juz na 4rum, ale nie lepiej ci zarejestrowac bez wózka? odpada kupe problemów, a woz mozesz zawsze doczepic pózniej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) http://www.wild-sovietboxer.yoyo.pl/index_pliki/Page1406.htmtu masz podane katalogowe masy M-72 (z pelnym zbiornikiem, olejami oraz wyposazeniem) btw wrzuc zdjecia i podaj roczniki tych emek. Goska Edytowane 8 Listopada 2008 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brud Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam,niedawno wzbogaciłem się o dwa motocykle M72 To chyba troche udezylo po kieszeni :icon_evil: ja tez jak rejestrowalem to przyjechalem bez kosza. wrzuc jakies foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał M72 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 No i myślę że chyba tak zrobię, że jedną zarejestruje bez kosza. Zdjęcia wrzucę ale musi to chwilkę potrwać bo jak narazie to rozłożone jest wszystko na drobiazgi, i będzie szykowane tak żeby na wiosnę dało się wyjechać. Co prawda obie były na chodzie ale lepiej zrobić od nowa. Mam dobrego znajomego znającego się dokładnie na temacie więc liczę że się uda. Jak tylko trochę nabierze wyglądu zdjęcia się pojawią. Co do roczników to jedna jest 57 papier i tak jest naprawdę a druga ma papier późniejszy ale z tego co zostałem oświecone (bo znawcą tematu to jeszcze długo niestety nie będę) :clap: ma jeszcze na ramie bicia jak bmw. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brud Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 ma jeszcze na ramie bicia jak bmw. Jesli to wczesna wersja ramy nie powinno byc wzmocnien przy suwakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał M72 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 ma jeszcze na ramie bicia jak bmw. Jesli to wczesna wersja ramy nie powinno byc wzmocnien przy suwakachNie zwracałem uwagi ale zerknę, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Bicia jak bmw? Ciekaw jestem czy tak sliczne jak te Sliczne bicia :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Sliczne, kto ci trzymał stepel? Bo tobie sie przeciez rece trzesa:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Mi sie tylko ręce trzęsą. Nie pamięta nawet kto trzymał? Opuchlizna z rąk juz zeszła? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Komu? Mi z rak czy tobie z oczu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi