Gerhard Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 czyli wychodzi iż w staży są sami byli policjanci i odbijają sobie że w służbie mało ludzi nałapali więc teraz nadrabiają :banghead: Cytuj Spotykam na trasie pędzących niebezpiecznie wariatów...... aż ciężko ich wyprzedzić!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 No i czemu to wszystko służy? Czy w Szczecinku jest jakiś problem z maniakami prędkości? Za dużo wypadków? Nóż się w kieszeni otwiera... Czy w Szczecinku psy nie srają na trawniki? Sprzątanie po pieskach to idealne zajęcie dla WIEJSKICH :lalag: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Dawno temu juz tak bylo. Ale wtedy porlicja miala tylko suszarki. Ale wtedy zawsze bylo wiadomo gdzie stojä. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki900 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Dawno temu juz tak bylo. Ale wtedy porlicja miala tylko suszarki. Ale wtedy zawsze bylo wiadomo gdzie stojä. Pozdro Najgorsze jest to że, po trasce może okazać się że już nie masz prawka/punkty karne/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 mnie w Szczecinku wykasowali 200 pln i 2 punkty - mialem 58 km/h - i do tego zdjecie z tylu. Tez jezdze juz tam jak Bog przykazal i ani centa wiecej. Trzeba uwazac tym bardizej ze to najpopularniejsza droga nad morze z moich okolic i duzo ludzi tamtedy smiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 mnie w Szczecinku wykasowali 200 pln i 2 punkty - mialem 58 km/h - i do tego zdjecie z tylu. Tez jezdze juz tam jak Bog przykazal i ani centa wiecej. Trzeba uwazac tym bardizej ze to najpopularniejsza droga nad morze z moich okolic i duzo ludzi tamtedy smiga. Fakt, tam lubią "od tyłu" :bigrazz: Ja zobaczyłem fotoradar i od razu przyhamowałem ale odpuściłem hamulec bo wycelowany był w drugą stronę. Mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem tył mojego Uno na fotce. To musiało być na 40-tce chyba bo strasznie dużo. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Ja mialem tak samo jak ty - minalem fotoradr i but ;d a za tydzien do szefa przyszly pozdrowienia. Faktycznie to bylo na 40 km/h - nie mieli litosci ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Szczecinek git a przynajmniej pare mieszkajacych tam osob :biggrin: kilka dni temu bylismy po R1 i mam nadzieje ze nic nie przyjdzie :icon_eek: Edytowane 28 Listopada 2008 przez squod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu86 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Straż miejska sobie odbija to, że nie dostal się do polcji ;) A przecież przyjemniejsze jest ustawianie foto, niż sprzątanie po pieskach, czy pouczanie huliganów... Niestety tak jest, że policja ustawia foto przeciwdziałając wypadkom, a miejscy nie mają takiego obowiązku. U nas już też trochę kombinują - foto w koszu na śmieci z wyciętym otworem, w krzakach, okryty siatką maskującą, za szybą samochodu prywatnego postawionego na poboczu... A w mieście smród, bród i ubustwo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Niestety tak jest, że policja ustawia foto przeciwdziałając wypadkom, a miejscy nie mają takiego obowiązku. Ja nie pamiętam fotoradaru przeciwdziałającego wypadkom.... W sumie to tylko miejscy w Łomiankach mają trzy sensowne miejscówki a poza tym zawsze widzę fotoradar w miejscu zarobkowym. U nas już też trochę kombinują - foto w koszu na śmieci z wyciętym otworem, w krzakach, okryty siatką maskującą, za szybą samochodu prywatnego postawionego na poboczu... A w mieście smród, bród i ubustwo :/ Ten "w koszu na śmieci" to po prostu taki model. Na dodatek działa na dwie strony. Fakt, że słyszałem o Kangoo z radarem w zderzaku i fleszem za szybą. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu86 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Z tymi wypadkami, to chodziło mi o to, że policja ma w obowiązku stawianie foto w miejscach, gdzie jest niebezpiecznie i znakować foto, aby działać prewencyjnie. Zadaniem policji jest tak ustawienie foto, aby ludzie zwalniali przy nim. A straż nie ma takiego obowiązku i stawia tam, gdzie idzie więcej zarobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Wydaje mi się, że trochę masz rację i trochę nie. Założenie takie jest słuszne ale podważa sens używania suszarek bo one na pewno nie działają prewencyjnie. Do tego te nowe laserowe, które walą z kilometra...... :banghead: Miejscy moim zdaniem mają obowiązek stawiać foto-radar według tych samych wytycznych. W praktyce.... wiadomo Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi