Skocz do zawartości

I co teraz?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam mieszane odczucia co do sendy.

Miałem okazje nią pośmigać i to bardzo dużo(kumpel kupił jak tylko wyszła więc i ja wtedy byłem lżejszy niż teraz :D ). Motorek dość ładny, całkiem sympatyczny, racej niezawodny ale...no właśnie- silnik no cóż jak namotorower może i jakoś to jedzie ale mi trudno sie było przyzwyczaić do tak dużego niedoboru mocy. Druga sprawa to zawieszenie...to kompletnie nie nadaje sie wg.mnie do ostrej jazdy, szybciutko osiąga kres swoich możliwości i poprostu trzeba odpuścić. Zapomnij o pożądnych skokach bo będzie dobijać szybciej niż sie spodziewasz i poprostu strach żeby sie coś nie połamało.

To jest raczej delikatny sprzęcik dla w miare spokojnych ludzi którzy do lasu jeżdża na wycieczke a nie szaleć.

Może gdyby ją dłubnąć mocniej byłoby lepiej tyl;ko jaki w tym sens skoro za kase włożoną w ten tuning można by śmiało kupić coś znacznie lepszego. :roll:

Jest hm na alegro albo w gazecie giełda motocykli rok 98 albo 97 za ok 6000zł jakos tak, ale ja bym wolał aprilie rx bo fajna sztuka i miasto i teren a hm to moc rawie ta sama ale lżejszy i moze zawiecha lepsza... no niewiem, moja aprilia rx z 97 roku miala wydech arrow i gaźnik 19 i na zawodach nie jednego HM objeżdżała, pozdro, a ten żółty hm to walczaka ??

Tak ten żółty to Kamila Walczaka:) Enduroman, jezdzisz może w enduro?

Ja słyszałem, że senda ma bdb zawieszenie. Mam na oku Sende z 2002 roku, po tuningu POLINI i METRAKITU. Cylinder 80 Polini, gaźnik 17,5, Tłumik Metrakitu, tylko wał trzeba wymienić na jakiś mocniejszy bo podobno pęka przy takim silniku. Przebieg mały (okolo 5000km), nie jeżdżony w terenie(to senda mojego kumpla to wiem) cena około 7000zł, więc myślę, że się opłaca. Motorek bardzo mocny, na 2 biegu jeszcze wyrywa na tylne koło, ale ma małe zębatki, więc od razu bym zmienił na duże, żeby uzyskać jaknajwiększe przyspieszenie.

NO zainteresowała mnie ta Aprilia RX, co o niej myślicie?Jak z osiągami i zawieszeniem?

http://www.motoindex.pl/gielda/gielda_sprz....php3?num=26394

Co myślicie o tej ofercie? Czy przebieg 18000km to dużo?

Aha i czy siedzenie jest też tak twarde jak w sendzie?

Jezeli bym juz mial kupywać tą aprilie, to tuning i tak byn robił sam, cylinder Polini, wydech polini/metrakit, gaźnij 16-17-18, od razu wywaliłbym ten cylinder od TZR. Bo gdy kupię ta apę, zostanie m prawie 3000zł i chce sobie kupić chiocu na motocykl i tuning zrobić :mrgreen:

a co sądzicie o tym sprzęcie? 1999r, 19000km przsebiegu, cena 6500-6000zł, pełen tuning Polini(cylinder, tłok, głowica, wał, korbowód, geźnik), sportowa świeca, wyczynowa kierownica, i nowy układ napędowy...wszystko to zostało wymienione w zeszłym sezonie...opłaca się?tu jest fotka:

rx.JPG

Wydech bym zmieniał, albo na Arrow, albo na Metrakit, bo wydaje mi się, że po zmianie wydechu uzyska dużo większką moc, bo standard może blokować możliwości tego kitu.

Mała pomyłka co do rocznika tego motorka on nie jest z 1997, tylko z 1999r!

A ciuchy też sobie kupie:)

Wydech bym zmieniał, albo na Arrow, albo na Metrakit, bo wydaje mi się, że po zmianie wydechu uzyska dużo większką moc, bo standard może blokować możliwości tego kitu.

prawda, zwykle tuning powinno zaczynać sie od wydechu, ja poprosiłem kolegę żeby wyciągnał mi wszystkie bebechy ze środka kolanka i potem zaspawał to dokładnie migomatem 8) sprzęt chodzi jak marzenie, osiągi wzrosły, ale nieznacznie, jednak dźwięk jest niesamowity, jak w prawdziwej crossówce 125 8)

• 2 tygodnie później...

No niestety, koleś od tego RXa się rozmyślił i go nie sprzedaje :x Mam na oku Derbi Sedne tuning: Cylinder 80 Polini, gaźnik Polini 17,5mm, korbowód Polini-nowy, nowe zębatki i łańcuch- stan BDB cena 6100zł, aha rok 2000 kupiona w 2001r w PL. Podobno nie katowana mocno w terenie, nowa kierownica Lucas(??)- inna niż na zdjęciu....CO O NIEJ SĄDZICIE?

ziolek3.jpg

Po kupnie wydech był od razu zmienił.