Spidi Opublikowano 4 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2004 Ja mam mieszane odczucia co do sendy.Miałem okazje nią pośmigać i to bardzo dużo(kumpel kupił jak tylko wyszła więc i ja wtedy byłem lżejszy niż teraz :D ). Motorek dość ładny, całkiem sympatyczny, racej niezawodny ale...no właśnie- silnik no cóż jak namotorower może i jakoś to jedzie ale mi trudno sie było przyzwyczaić do tak dużego niedoboru mocy. Druga sprawa to zawieszenie...to kompletnie nie nadaje sie wg.mnie do ostrej jazdy, szybciutko osiąga kres swoich możliwości i poprostu trzeba odpuścić. Zapomnij o pożądnych skokach bo będzie dobijać szybciej niż sie spodziewasz i poprostu strach żeby sie coś nie połamało.To jest raczej delikatny sprzęcik dla w miare spokojnych ludzi którzy do lasu jeżdża na wycieczke a nie szaleć.Może gdyby ją dłubnąć mocniej byłoby lepiej tyl;ko jaki w tym sens skoro za kase włożoną w ten tuning można by śmiało kupić coś znacznie lepszego. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgadza sie ze Spidi - senda to taki raczej delikatny sprzecikWidzałes HM swojego kumpla to sobie prównaj :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 4 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2004 Jest hm na alegro albo w gazecie giełda motocykli rok 98 albo 97 za ok 6000zł jakos tak, ale ja bym wolał aprilie rx bo fajna sztuka i miasto i teren a hm to moc rawie ta sama ale lżejszy i moze zawiecha lepsza... no niewiem, moja aprilia rx z 97 roku miala wydech arrow i gaźnik 19 i na zawodach nie jednego HM objeżdżała, pozdro, a ten żółty hm to walczaka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 4 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2004 Tak ten żółty to Kamila Walczaka:) Enduroman, jezdzisz może w enduro? Ja słyszałem, że senda ma bdb zawieszenie. Mam na oku Sende z 2002 roku, po tuningu POLINI i METRAKITU. Cylinder 80 Polini, gaźnik 17,5, Tłumik Metrakitu, tylko wał trzeba wymienić na jakiś mocniejszy bo podobno pęka przy takim silniku. Przebieg mały (okolo 5000km), nie jeżdżony w terenie(to senda mojego kumpla to wiem) cena około 7000zł, więc myślę, że się opłaca. Motorek bardzo mocny, na 2 biegu jeszcze wyrywa na tylne koło, ale ma małe zębatki, więc od razu bym zmienił na duże, żeby uzyskać jaknajwiększe przyspieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 5 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2004 NO zainteresowała mnie ta Aprilia RX, co o niej myślicie?Jak z osiągami i zawieszeniem? http://www.motoindex.pl/gielda/gielda_sprz....php3?num=26394 Co myślicie o tej ofercie? Czy przebieg 18000km to dużo? Aha i czy siedzenie jest też tak twarde jak w sendzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2004 Napisali ze po tuningu (cylinder i tłok od YAMAHY TZR), ale nie napisali jaka pojemność, ja tam specem od aprlili nie jestem ale tam jest seryjny wydech wiec jakis kiepski ten tuning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 6 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2004 Jezeli bym juz mial kupywać tą aprilie, to tuning i tak byn robił sam, cylinder Polini, wydech polini/metrakit, gaźnij 16-17-18, od razu wywaliłbym ten cylinder od TZR. Bo gdy kupię ta apę, zostanie m prawie 3000zł i chce sobie kupić chiocu na motocykl i tuning zrobić :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2004 Jezeli masz tyle kasy to ok ,ale ciuchy tez są drogie wiec na tuning zostannie Ci połowa tej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 7 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2004 a co sądzicie o tym sprzęcie? 1999r, 19000km przsebiegu, cena 6500-6000zł, pełen tuning Polini(cylinder, tłok, głowica, wał, korbowód, geźnik), sportowa świeca, wyczynowa kierownica, i nowy układ napędowy...wszystko to zostało wymienione w zeszłym sezonie...opłaca się?tu jest fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2004 Ja bym brał i tylko wydech w niej zmienił jezeli nie jest tuningowy bo jezeli jest to Ok, a pozatym na ciuchy Ci kasa zostanie :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 8 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2004 Wydech bym zmieniał, albo na Arrow, albo na Metrakit, bo wydaje mi się, że po zmianie wydechu uzyska dużo większką moc, bo standard może blokować możliwości tego kitu. Mała pomyłka co do rocznika tego motorka on nie jest z 1997, tylko z 1999r! A ciuchy też sobie kupie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2004 No i wszystko jasne - furka pierwsza klasa bedzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 8 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2004 Wydech bym zmieniał, albo na Arrow, albo na Metrakit, bo wydaje mi się, że po zmianie wydechu uzyska dużo większką moc, bo standard może blokować możliwości tego kitu. prawda, zwykle tuning powinno zaczynać sie od wydechu, ja poprosiłem kolegę żeby wyciągnał mi wszystkie bebechy ze środka kolanka i potem zaspawał to dokładnie migomatem 8) sprzęt chodzi jak marzenie, osiągi wzrosły, ale nieznacznie, jednak dźwięk jest niesamowity, jak w prawdziwej crossówce 125 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 20 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 No niestety, koleś od tego RXa się rozmyślił i go nie sprzedaje :x Mam na oku Derbi Sedne tuning: Cylinder 80 Polini, gaźnik Polini 17,5mm, korbowód Polini-nowy, nowe zębatki i łańcuch- stan BDB cena 6100zł, aha rok 2000 kupiona w 2001r w PL. Podobno nie katowana mocno w terenie, nowa kierownica Lucas(??)- inna niż na zdjęciu....CO O NIEJ SĄDZICIE? Po kupnie wydech był od razu zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Całkiem ładne to to po kupnie wydech był od razu zmienił. i gażniczek wiekszy by sie przydał skoro to 80 cm3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi