webster81 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 witam kupilem tenere yamaha xt 600 i do tego dokupilem nowy akumulator ale wytrzymuje kilka odpalen i ap zmiezylem ladowanie i na niskich obrotach ma 3,23 v a na moje to powinien miec ok 12v co to moze byc a jak dodam gazu to podskoczy troche. MOze jakies szczotki ale gdzie tego szukac aby sprawdzic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 ... zmiezylem ladowanie i na niskich obrotach ma 3,23 v...Masz 3,2V na akumulatorze podczas gdy motocykl pracuje??? Oczywiście merzysz to miernikiem analogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Ładowanie jakie powinieneś mieć powinno wynosić 13-14V przy włączonych światłach. Możliwe, że padł ci regulator napięcia. Chociaż możliwa jest i opcja, ze coś jest nie podłączone. Miałem tak w DT80, że non stop rozładowywało akusia. Ładowanie w granicy 9V. Kupiłem nowy regler i dalej to samo. Potem robiłem instalacje i wyszło, że jeden kabel nie jest jeszcze podłączony i dlatego brakowało prądu. Edytowane 16 Października 2008 przez lukasz_vip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 te 3V to na pewno ci wyszły przy mierzeniu napięcia bez akumulatora a bez niego układ regulacji nie działa poprawnie mierz z podłączonym akumulatorem Szczotek to tam nie ma cały alternator jest zatopiony w oleju silnikowym i jedyne co się może stać to uszkodzenie uzwojenia brak styku lub uszkodzenie regulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ittmk Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Zmierz napięcie na zasilaniu regulatora - powinieneś mieć tam 4 kabelki i mierz pomiędzy nimi.Jeśli tam nie ma wartości ok. 40 - do 70 Volt (zmiennego - nie stałego) to masz padniętą prądnicę...Jeśli jest tam 3 razy napięcie jak wyżej to padnięty regulator prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit1977 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 do pomiaru najlepiej wykorzystać kostkę na przewodach wychodzących z altka. Przedział jak kolega podał równy lub zbliżony na wszystkich przewodach(3). U mnie było powyżej 60V. Jeżeli tyle będzie to nie ma się co długo czaić i zakupić nowy regler. Dobrze puścić dodatkowy przewód masy od aku do regla. PS> swój regler kupiłem u "Olka" i działa wzorcowo. Powodzenia. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi