Paolo350 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Żenujaca komunistyczna stylistyka lat 80-tych z blizej niezidentyfikowanym piecem z latawca:P Ojjj Granat - i znowu bluźnisz........ Takie wynalazki są najlepsze...... A co do ciekawych wykopalisk to u mnie, podobnie jak u Moskita, pare domów dalej stoi fajny okaz...................niestety również nie do ruszenia; Jest to Jawa Perak w pełnym oryginale, z lakierem i chromami w super stanie (po prostu rarytas - ma przejechane jakieś 7-8tys km) :bigrazz: Dziadek zalał ją pare lat temu olejem, zakonserwował, i postawił w szopce........ Niestety - pomimo róznych prób podejścia do tematu nic nam z tego nie wyszło; Próbowaliśmy nawet wariantu "po rodzinie" - ale to też nie dało rezultatu. Gdy zjawiliśmy się z jego siostrzeńcem, dziadek odprawił nas krótko - "Tobie już sprzedałem Syrenę, i za 2500zł nie oddam ci tego motocykla" (nawiasem mówiąc owa Syrena to....101 w pełni oryginalna); Także mam niezły zgryz...............szczególnie, że pojawiła się obawa, że łapy na owym skarbie położy jeden gość - a wtedy Peraczek przepadnie na zawsze.............. Ps; Granat - te "karoserie Jawowskie" to jeszcze aktualne?? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Granat no właśnie ze koleś mam kasy hmmmm. Może jak coś go przyciśnie, ale tylko może!!!!! Hehheh Paolo no współczuje, coś o tym wiem heheh Moja jawa Peraczek coś podobnego przeżyła i wtedy dopiero kupiłem !!! A mianowicie przez 6 lat kupowałem . Wiadomo bo nie bo tak itp. Dopiero jak dziadek zmarł to wtedy zapaliło mi się zielone światełeczko he no i tak ją kupiłem !!! Moją Shl Mo4 kielecką praktycznie tak samo pozyskałem!!! Dowiedziałem się ze owy motor jest sąsiedniej wiosce!! Jakoś to schodziło, no i przyszedł ten dzień oglądnąć. No i pojechałem , kurna trafiłem złym momencie syn właściciela zginą 3 miech temu. Wiadomo, facio zaczął się rozczulać nad pamiątkami jego syna to jego ..... Ja od razu stop wiadomo nie naciskałem zostawiłem temat. Po 2 latach coś mnie tchnęło no i pojechałem. Panowie wyrwałem za 200zł hmmm bez targowania hmmm.Czy to szczęści no nie wiem, ale udało się pozyskać dal swojej kolekcji!!! Pozdrawiam Edytowane 23 Grudnia 2008 przez Moskit1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 hehe. Pewnie wcześniej już pisałem jak znajomy miał u babci 2 Jawy 350 (a`la 353 ale 350-tki, nie znam jaki model) i nie chciał sprzedać a jak wyjechałem to sprzedał je cwelom a oni je zajechali i poszły na złom, podobno został tylko 1 silnik na którego tropie jestem, wrócę do PL wkrótce to będę go śledził bo siedzą mi jeszcze 2 silniki do Rysia a że kumpel jest pipa to się nie upomni o to a ja zrobię im terror i koniec tematu, albo dadzą silniki albo sam wywiozę tych cfaniaków na złom i wrzucę do prasy. :buttrock: :buttrock: Nie ma letko, motocykl jest jak Islam - albo szanujesz albo kara niewiernym. :biggrin: :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Granat - te "karoserie Jawowskie" to jeszcze aktualne?? :bigrazz: Taaaa, czekaja na lepsze czasy, jak ktos chce to wbijac na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) http://uk.youtube.com/watch?v=LWu8oVXyvSo&feature=related _________________ http://cgi.ebay.pl/_W0QQitemZ170276650961 Tu taj dla Paolo350 Jawa 500 OHC powiem szczerz ze cena zaporowa kurna !!!!!!! Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Moskit1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Ave, czy może jakiś miły człowiek zrobić zdjęcia mocowania przedneiego błotnika przy lagach oraz mocowania tłumika w ramie w jawie 250? Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) http://uk.youtube.com/watch?v=LWu8oVXyvSo&feature=related _________________ http://cgi.ebay.pl/_W0QQitemZ170276650961 Tu taj dla Paolo350 Jawa 500 OHC powiem szczerz ze cena zaporowa kurna !!!!!!! Heh - niestety ale za taką Jawę trzeba trochę zapłacić; Swego czasu (jakieś pół roku temu) na allegro był do sprzedania silnik w ramie, z tylnym kołem, kawałkiem błotnika i zbiornikiem do 500 OHC (oczywiście wszystko w stanie dość podłym, ale mozliwym do odtworzenia). Cena końcowa przekroczyła.........8tys zł :eek: Dlatego wcale mnie nie dziwi fakt, że ktoś chce "czapkę pieniędzy" za taki motocykl (co prawda 40tys to faktycznie troszkę za dużo - ale u nas na pewno grubo ponad 20tys trzebaby położyć za nią); Ps; Granat - z tymi karoseriami wstrzymam się chwilowo (negocjuję właśnie cenę za zwłoki innego sprzeta). Jeśli nic mi z tego nie wyjdzie to się odezwę; Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ceny naprawdę pobijają !! Ciekawym jestem czy ktoś posiada taką jawę naszym regionie hmmm Fantastycznie by było oględności taki taki motorek !!!!! Dźwięk ma nie niesamowity !!!! :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 http://uk.youtube.com/watch?v=LWu8oVXyvSo&feature=related _________________ http://cgi.ebay.pl/_W0QQitemZ170276650961 Tu taj dla Paolo350 Jawa 500 OHC powiem szczerz ze cena zaporowa kurna !!!!!!! własnie miałem dosiąść zony a ty mi tu taki orgazm zapierdzielił no!!!!grrrrr :crossy: ale dla naszej motóryzacji przebaczam Ceny naprawdę pobijają !! Ciekawym jestem czy ktoś posiada taką jawę naszym regionie hmmm Fantastycznie by było oględności taki taki motorek !!!!! Dźwięk ma nie niesamowity !!!! :bigrazz: knedle mają nie jedną widziałem na własne łoczy?kupywałem kolejną flaszkę marki spirytus retyfikowany lublin a tu gość pod sklepem pifko sobie żłopał,wieć miły dialog na początku na tema zjawek,ale mówił że to żadkość nawet w czechach chyba że z dziada pradzida na wnuka,w bułgarii tego pełno po szopach,a welorexów co 10 zagroda,ja sie wcale nie chwale ale mam 2 welorexy,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Nawiązując do tematu Jawy 250. Znalazłem w sieci www.jawa250.fora.pl Jedyne chyba w Polsce forum dot. Jawy 250. - budowana jest tam skarbnica wiedzy. :D Jawa 500OHC to naprawdę fajny sprzęt. Za ok. 3000 EUR można zakupić taką do remontu. Inna sprawa, że remont takiej to bardzo skomplikowana operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, jak doczyścić felgi? Czym to robicie? Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Krótkie pytanko; Czy ktoś jest na bieżąco z cenami chromowania? Chodzi mi o przybliżoną cenę za pochromowanie zbiornika w Kyvacce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Około 350-400 zLotych u kolesi którzy ogłaszają się na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 abo zrób to sam :buttrock: http://allegro.pl/item515753156_chromowanie_1954_unikat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Trzeba to powierzyć fachowcom. Samodzielne położenie chromu (dobrej jakości!) jest w warunkach domowych praktycznie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi