rumian_1989 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Szczerze te oryginalne wydechy mi się strasznie nie podobały, na moto wyłożyłem ostatnią kasę jaką miałem, nie jestem w stanie kupić wydechów Akrapovic'a czy innej równie znanej marki. Słyszałem o gościu który ma ksywę Edi i znalazłem ot coś takiego o jego przeróbkach. Wydechy nazywają się Edhaust :D http://edzio35.wrzuta.pl/film/8zXhTgWf0vJ/...lumikow_edhaust http://w223.wrzuta.pl/film/6Jt2N6v9Wt1/kaw...zerobce_edhaust http://w973.wrzuta.pl/film/9Sl9jFhpTs6/hon...kominie_edhaust Mnie te brzmienia się podobają, facet konkretnie gada, ceny jak dla mojej Yamahy 450 zł za komplet, i gadają podobnie ja te w kawie z1000. Gość używa materiałów takich jak w sportowych wydechach i konstrukcje wykonuje na podstawie sportowych wydechów. Materiały są do wglądu, tak jak on powiedział. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radko Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Edzio, ja też mam małe pytanko o bandita 600. chodzi o cały wydech, otóz zaraz za kolektorem jest tak fatalnie pospawane, że aż się płakać chcę, w dodatku jest mała dziurka i wgniota w rurze dochodzącej do tłumika. i moje pytanie, czy byłbyś wstanie zestroić to wszystko by miało ręce i nogi?? kolektor by został, ale musiałbyś wstawić nową rurę, a tłumik mógłbyś trochę poprawić pod względem dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrzej Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Co o tym myślicie? Ja mam wydechy robione przez Edka w Raptorze 1000 i jeśli chodzi o dźwięk to jestem bardzo zadowolony. Tłumiki wyszły średnio-głośne. Taka była umowa. W zasadzie żadnych problemów na przeglądzie czy przy kontrolach drogowych także u naszych południowych sąsiadów. próbka jak wyszło (po szlifie obrotomierz mi sie zatrzymuje na 8tyś :eek: stąd taaaakie odcięcie hehe) Zastosowana konstrukcja: komora tłumiąca pierwsze 10cm tłumika przelot 45mm dalsza część. Koszt 250zł za tłumik. No i blisko masz do Edka Edytowane 25 Października 2010 przez jedrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Dzięki za przeniesienie mojego posta we właściwe forum i sory za problemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 A to kilka słów z wrażeń po przeróbce kominka w FZ6 z forum Fazera: "Po wielu próbach kupienia sportowego wydechu zdecydowałem się w końcu na przeróbkę wydechu u Pana Edzia:). Na początku obawiałem się czy będzie jakaś znacząca różnica w dźwięku, aż do czasu zamontowania wydechu i pierwszego odpalenia:D. Dźwięk który wydobywa się z przerobionych kominów jak dla mnie lepszy od markowych produktów ale to rzecz gustu. Przepiękne basowe brzmienie wystarczająco głośne. Przy jeździe między 120-160km/h słychać delikatne mruczenie. Za 350zł mamy wspaniały efekt. Po usunięciu katalizatora czuć różnicę w dolnych obrotach. Plusy: cena, bardzo dobry kontakt, wykonanie profesjonalne, dźwięk, czas realizacji wzorowy!!!(wydech wysłałem we wtorek w poniedziałek był już u mnie zrobiony gdyby nie wekend byłby pewnie szybciej-wysyłka pocztą polską), minusów na razie się nie dopatrzyłem:). Polecam wszystkim co za małą kasę chcą mieć piękny rasowy dźwięk swojego FZ6 lub innego moto:). Jak by ktoś z pomorskiego wahał się nad przeróbką to śmiało zapraszam do posłuchania mojego FZ6. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. " http://www.motocykl.org/thundercat/forum/v...t=2557&start=90 Edzio, ja też mam małe pytanko o bandita 600. chodzi o cały wydech, otóz zaraz za kolektorem jest tak fatalnie pospawane, że aż się płakać chcę, w dodatku jest mała dziurka i wgniota w rurze dochodzącej do tłumika. i moje pytanie, czy byłbyś wstanie zestroić to wszystko by miało ręce i nogi?? kolektor by został, ale musiałbyś wstawić nową rurę, a tłumik mógłbyś trochę poprawić pod względem dźwięku. Pewnie dało by radę ale myślę że jeśli będzie trzeba wstawiać nowe elementy a te stare przecinać to raczej nieda sie tego wszystkiego sklecić bez motocykla.Połatać i poprawić bez przecinania można dokonać wysyłkowo bez motocykla.Może podeślij jakieś foty na meila- [email protected]. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radko Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 tego się obawiałem... ale ciąć raczej trzeba, wyśle fotki jak tylko je zrobie. dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Edziu ma taką sprawe; zakupiłęm w zeszłym tygodniu Yamahe TT 600 z wydechem przlotowym ARROWA i z tym mam związane pytanie. Czy dałbyś rade żeby go trochę przytłumić i zrobić bardziej basowy bo obecnei napie....a jak Haubicy? Napewno muszę dotoczyć pierścień żeby zmniejszyć wylot końcowy bo ma średnice o centymetr za dużą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Zawsze da się da się coś zrobić.Musiałbym go zobaczyć ,rozmontować i zobaczyć czy są wytłumienia.Możliwe że masz pustą puszkę która nieda ci ładnego basu. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunia i oli Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 No ja w piątek zakończyłem operację na swoich wydechach opierając się na materiałach oraz fachowej pomocy przez fona od Edzia. Moja ZZr 600 u poprzedniego właściciela zaliczyła kilka przycierek po wydechach więc oprócz pracy nad środkiem i dźwiękiem wymieniłem również poszycia na nowe z kwasówki polerowanej. Powiem wam że dźwięk super ale to co z Edziem stwierdziliśmy że najwięcej frajdy daje właśnie wykonanie takiego cuda samemu. U siebie mam komorę wstępną około 9 cm a potem przelot 45mm do samego końca. Oprócz dźwięku który jest świetny basowy jest znaczna poprawa wizualna nie tylko poszycia ale i wylotu z tyłu (oryginalnie w wylocie 50mm rurka z 12 mm średnicy jak w skuterku). W piątek odstawiałem moto na zimę ale przejechałem się 100km i nie tylko ja słyszałem piękny mruk silnika ale ludzie na chodnikach też:))) Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc w projekcie dla Edzia. Jak będę miał chwilkę czasu to strzele trochę fotek i może jakiegoś filma nakręcę z dźwiękiem mojej strzały. Jak ktoś lubi sam dłubać przy swojej maszynie i ma trochę sprzętu to przy pomocy Edzia efekt murowany a zadowolenie z wyniku bezcenne. (po odpaleniu na nowym wydechu banan z buzi nie schodzi mi do dziś :P ) Pozdro Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Następna próbka mojej roboty: http://www.youtube.com/watch?v=2vztw3HyWnQ Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 A to kilka słów właściciela z forum Suzuki 650 Freewind po przeróbce kominka : "Komin przerobiony przez Edka na wolnych ładnie gra basem, można w zasadzie odpalić moto, kupić skrzynkę piwa i siedzieć słuchać. Nie jest za głośno ale tez nie cicho (cichy to jest oryginał). Na równi słychać i szum silnika i tłumik. Przy mocnym odkręceniu wzrasta głośność ale tak przy 80-100 na stałym gazie nie męczy jest w sam raz. Parę razy specjalnie krążyłem obok misiaczków z suszarką. 60 na 5 i 4 nie przyje....li się czyli sukces. Na przelocie moto zrobił się czuły na ustawienie gaźnika i w moim przypadku chyba świece. Więc zaaplikowałem mu NGK irydowe plus czyszczenie i regulacja gaźnika. Przy okazji okaząło się ze jakiś pajac podwinoł gumę od strony filtra więc problem falowania obrotów rozwiązał się. Na irydach w moto szybciej można wyłączyć ssanie, nie gasnie. Gościu czyli Edek (wczesniej w wątku EDHAUST) chciał żebym mu tą przeróbkę gdzieś na forum opisał. Chyba tu jest dobrze w końcu moto to freewind. Za te parę groszy sądze opłaca się. Na giełdzie w Łodzi czy Wawce są tuningowe tłumiki po 1kzł i więcej. Dochodzi przeróbka rur itd. A tu naprawdę gra ładnie basem." http://xf650.pl/modyfikacje/tlumik-przelotowy-made-in-edek/ Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi75 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 A to kilka słów właściciela z forum Suzuki 650 Freewind po przeróbce kominka : "Komin przerobiony przez Edka na wolnych ładnie gra basem, można w zasadzie odpalić moto, kupić skrzynkę piwa i siedzieć słuchać. Nie jest za głośno ale tez nie cicho (cichy to jest oryginał). Na równi słychać i szum silnika i tłumik. Przy mocnym odkręceniu wzrasta głośność ale tak przy 80-100 na stałym gazie nie męczy jest w sam raz. Parę razy specjalnie krążyłem obok misiaczków z suszarką. 60 na 5 i 4 nie przyje....li się czyli sukces. Na przelocie moto zrobił się czuły na ustawienie gaźnika i w moim przypadku chyba świece. Więc zaaplikowałem mu NGK irydowe plus czyszczenie i regulacja gaźnika. Przy okazji okaząło się ze jakiś pajac podwinoł gumę od strony filtra więc problem falowania obrotów rozwiązał się. Na irydach w moto szybciej można wyłączyć ssanie, nie gasnie. Gościu czyli Edek (wczesniej w wątku EDHAUST) chciał żebym mu tą przeróbkę gdzieś na forum opisał. Chyba tu jest dobrze w końcu moto to freewind. Za te parę groszy sądze opłaca się. Na giełdzie w Łodzi czy Wawce są tuningowe tłumiki po 1kzł i więcej. Dochodzi przeróbka rur itd. A tu naprawdę gra ładnie basem." http://xf650.pl/modyfikacje/tlumik-przelotowy-made-in-edek/ Edzio mam pytanie , bo widzę że w temacie wydechów jesteś Dobrym Kierownikiem . Kroiłeś moze już wydech od VTX1800 Custom - oryginał .. Bo kusi mnie żeby zamiast owijania w stalowe wełny wspawać strumienice od Hondy Civic . Tylko nie wiem czy uzyskam w ten sposób fajny gulgot .. Mam także Hard Cromy , ale po jednym sezonie jakoś nie pasuje mi ten dźwięk . Hard Kromy Mają poste przeloty , tylko w środku załozone strumienice. Chodzą głosno ale brakuje im basu . Co byś poradził .. jaka średnica rury do owijania .. ( obudowa oryginalna w środku ma 115 mm srednicy). Napisz ewentualnie na priV koszt takiej przeróbki ... :) Pozdrawiam: Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Z VTX-ów dotychczas robiłem 2 komplety do 1300. Jeden pokusił się o zbadanie ilości decybeli i wyszło drobne , małe 120dB :icon_eek: :icon_mrgreen: .1,8 jeszcze nie robiłem musiałbym je oblukać. Strumienice dadzą więcej decybeli ale basu wcale Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi75 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Dzięki Edzio.. będę w kontakcie ... bo liczy się czysty bas .. a nie hałas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 (edytowane) To 2 małe próbki efektu końcowego po przeróbce komina w Suzuki DRZ 400. Pierwsza to pełen przelot z usyniętym katalizatorem i skróceniem komina o kilkanaście centymetrów: A druga to przelot z zastosowaną komorą rozprężającą z usuniętym katalizatorem ,bez skracania komina: Edytowane 1 Grudnia 2010 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi