Skocz do zawartości

Yamaha FZ16 (tak, to nie błąd: szesnaście)

Rekomendowane odpowiedzi

fz16 na stronach yamki w indiach. jakby coś, to yzf r15 też mają :biggrin: a już myślałem, że chłopaki zwariowali i na fali tych wszystkich 1300-1400-2300 zrobili półtoralitrowego fazera :biggrin:

swoją drogą ciekawy pomysł; szkoda, że nie ma w ofercie u nas - mógłby być tani jak ybr, albo niewiele droższy, a przecież wygląda całkiem nowocześnie. fajne toczydełko by było, ciut w konkurencji np. do kawy ninja 250

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

przod podobny do V-Maxa tylko mala pojemnosc :buttrock:

Super maszynka sie szykuje ...

153.0cm3

126 kg / 137 kg

14 N.m / 6000 rpm

12 liters

niezle...

Ja chcialbym zeby w Europie byl wieksza gielda motocykli 400 ccm i 250 ccm...

Byloby zapewne mniej wypadkow itp ITD... Ale to juz inny temat :P

Edytowane przez Dav!doV

przod podobny do V-Maxa tylko mala pojemnosc :buttrock:

Super maszynka sie szykuje ...

153.0cm3

126 kg / 137 kg

14 N.m / 6000 rpm

12 liters

niezle...

Ja chcialbym zeby w Europie byl wieksza gielda motocykli 400 ccm i 250 ccm...

Byloby zapewne mniej wypadkow itp ITD... Ale to juz inny temat :P

Tu masz racje...niestety przeskok cywilizacji motocyklowej zbiera swoje żniwa. Motocykle tej klasy były, tylko że na zachodzie. U nas panowała i czasem panuje nadal podział 600 lub 1000 do do motocykli klasy sport lub naked, a szkoda szkoda....Czyż by powrót do małych pojemności?

• 2 tygodnie później...

I tak takich małych pojemności mało motocyklistów kupi. Bo nikt nie chce być objeżdżany przez puszki a tym bardziej, że za kierownicą samochodów coraz częściej siedzą młodzi cwaniaki.

Ale pomysł mi sie podoba szkoda, że kiedyś takich nie było u nas zamiast rometami to takim czymś by się jeździło.