Lisu444 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Witam,interesuje mnie taka sprawa.Załóżmy że motocykl został kupiony miesiąc temu ale na umowie nie ma daty wpisanej. Poprzedni właściciel wyrejestrował motocykl z powodu sprzedaży tydzien po sprzedarzy . Teraz chcemy isć do urzędu skarbowego.Mamy 14 dni na zgłoszenie zakupu motocykla od daty podpisania umowy (ale daty nie wpisano w umowę) Gdy przekroczymy te 14 dni to jakie są kary ? Zakładamy ze miną miesiąc. Idziemy do US (sami wpisujemy datę w umowę tak zeby wyszło ze nie przekroczylismy tych 14 dni bo inaczej niby jest kara -tylko jaka ?),czy oni tam czasami nie sugerują się też datą wyrejestrowania motocykla przez poprzedniego właściciela ?czy tylko istotna jest data z umowy ,bo jak pisałem mamy 14 dni od podpisana umowy w celu zgłoszenie przeneisienia własności na siebie. Czekam na odpowiedzi i z góry wszytskim bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBR 1000F Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Witam,interesuje mnie taka sprawa.Załóżmy że motocykl został kupiony miesiąc temu ale na umowie nie ma daty wpisanej. Poprzedni właściciel wyrejestrował motocykl z powodu sprzedaży tydzien po sprzedarzy . Teraz chcemy isć do urzędu skarbowego.Mamy 14 dni na zgłoszenie zakupu motocykla od daty podpisania umowy (ale daty nie wpisano w umowę) Gdy przekroczymy te 14 dni to jakie są kary ? Zakładamy ze miną miesiąc. Idziemy do US (sami wpisujemy datę w umowę tak zeby wyszło ze nie przekroczylismy tych 14 dni bo inaczej niby jest kara -tylko jaka ?),czy oni tam czasami nie sugerują się też datą wyrejestrowania motocykla przez poprzedniego właściciela ?czy tylko istotna jest data z umowy ,bo jak pisałem mamy 14 dni od podpisana umowy w celu zgłoszenie przeneisienia własności na siebie. Czekam na odpowiedzi i z góry wszytskim bardzo dziękuję! Kolego nie będziesz miał żadnej kary finansowej sprawdź tylko czy opłaty czasem nie wygasły bo tylko z tego powodu możesz mieć mały problem w ubezpieczalni i nic poza tym pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisu444 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Dzięki ogromne kolego !Ale poczekam tez na inne wypowiedzi,co do sugerowania się przez US tymi datami z umowy i daty wyrej.ITP OC oraz badania aktualnae nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 1. nie słuchać każdego na forum, może się mylić2. użyć wyszukiwarki: podobne pytania były już (z odpowiedziami) dziesiątki razyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisu444 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Wiem o tym,przejżałem forum ale nic nie znalazłem związanego za mocno z moim zagadnieniem.Gdyby był ktoś tak życzliwy prosiłbym o linki do tematów lub o kontynuację tego w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Ja rejestrowałem moto, które było wyrejestrowane w holandii ponad 6 miesięcy temu. Mogę potwierdzić to, że nie ma kary. Tzn. przepisy mówią o terminach, ale nie mówią nic o karaniu za przekroczenie terminu. Tak usłyszałem od urzędniczki w "okienku" gdzie rejestrowałem. I nic nie kombinowałem z datami na umowie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisu444 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Hmmm...jeszcze mnie ciekawi czy US ma wgląd do daty wyrej motocykla przez poprzedniego właściciela.Bo jak nie to wpisuje se date w umowie taką zeby 2 tyg nie przerkoczyc i po sprawie z przekroczeniem terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Ja kupiłem motocykl 16.10. a podatek zapłąciłem jakoś ok 27.12 i doszli do tego w US po ponad 6mies, no i musiałem zabulić 120zł (a mogą za coś takiego wlepić nawet do 1200zł!!!) mandatu karnego. Ale z tego co pamiętam sugerowali się datą na umowie. Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisu444 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dzięki,a wie ktoś moze ile dokładnie czasu się ma na od chwili kupna motocykla ,na wizytęw urzędzie skarbowym ?słyszałem kilka wersji,proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa_75 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dzięki,a wie ktoś moze ile dokładnie czasu się ma na od chwili kupna motocykla ,na wizytęw urzędzie skarbowym ?słyszałem kilka wersji,proszę o odpowiedz. WitamNa wizytę w US masz 14 dni. Tak przynajmniej poinformowano mnie w III US w Gdańsku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dzięki,a wie ktoś moze ile dokładnie czasu się ma na od chwili kupna motocykla ,na wizytęw urzędzie skarbowym ?słyszałem kilka wersji,proszę o odpowiedz. Dokładnie masz 14 dni od daty spisanie umowy pomiędzy Tobą(kupującym) a sprzedającym.Tak jest napisane również na druku PCC3 który składasz w US.Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi