Psh Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam jak w temacie honda xr 650 r 2003, kupiłem niedawno,nawet niewiem czy jest zblokoana na pewno, ale jeżdze na xl 600r i niema duzej róznicy w mocy po czym wnosze ze jest zblokowana. Pozatym czytałem ze kazda seryjnie jest zblokowana. A wiec pytanie jest takie : jak to rozblokoac ? jaki koszt? i wszystko co z tym zwiazane. Czy to zwężki w gazniku, czy w kolektorze wydechowym, czy moze wałki ? Prosze o pomoc, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam jak w temacie honda xr 650 r 2003, kupiłem niedawno,nawet niewiem czy jest zblokoana na pewno, ale jeżdze na xl 600r i niema duzej róznicy w mocy po czym wnosze ze jest zblokowana. Pozatym czytałem ze kazda seryjnie jest zblokowana. A wiec pytanie jest takie : jak to rozblokoac ? jaki koszt? i wszystko co z tym zwiazane. Czy to zwężki w gazniku, czy w kolektorze wydechowym, czy moze wałki ? Prosze o pomoc, PozdrawiamNie wiem dokładnie jak to zrobić, ale z tego co wyczytałem i słyszałem to nie jest to takie proste. Podobno duże problemy są z prawidłowym zestrojeniem tego po odblokowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek170kg Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam jak w temacie honda xr 650 r 2003, kupiłem niedawno,nawet niewiem czy jest zblokoana na pewno, ale jeżdze na xl 600r i niema duzej róznicy w mocy po czym wnosze ze jest zblokowana. Pozatym czytałem ze kazda seryjnie jest zblokowana. A wiec pytanie jest takie : jak to rozblokoac ? jaki koszt? i wszystko co z tym zwiazane. Czy to zwężki w gazniku, czy w kolektorze wydechowym, czy moze wałki ? Prosze o pomoc, PozdrawiamJak ma osiągi XL ki,to bankowo zblokowana.Do tej ''czerwonej świni'' może się równać tylko LC4 na keihinie i z high flowem.P.S.Gdzies czytalem na jakiejs angielskiej stronie ze na gazniku jest zblokowana.Przewertuj internet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) Własnie niemoge sie doszukać. A z tymi osiagami to niejest żle jest lepiej niz XL ale nieprzeraziłem sie . No nic bede jeszcze szukał cos na ten temat Dzieki Jakby ktos sie znalazł z taka odblokowaną xr to daj znac Pozdrawiam Edytowane 18 Września 2008 przez Psh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek170kg Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 chyba coś znalazłem,jak odkorkować XRkę... http://www.4strokes.com/tech/honda/uncork_brp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_CBR Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 http://www.xr650r.net/nonepa.html http://www.qsl.net/n5nj/pig/uncorking%20the%20brp.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globtdm Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 oo i wszystko tak jak opisano w podanych linkach. Dodam jeszcze że jak komuś bedzie mało po odblokowaniu to prawdziwą frajdę robi wymiana wydechu a najlepiej całego układu.Ja u siebie posiadam http://www.xrsonly.com/content/index.php?p...emart&Itemid=77 Moment obrotowy jest tak potężny że moto od 40 do 160km/h na piątem biegu wystrzliwuje jak F16 z lotniskowca :icon_twisted: A gdyby tego było mało to można sobie dołożyć wyczynowy gaźnik z pompką przyspieszającą (tu może być problem z odpalniem) a gdyby i tego było mało to można dołożyć tłok na wyszą kompresję, standart to raptem 10:1 a więc śmiało można włożyć 11;1 lub 11,5:1 (tyle włąsnie mają wycznowe Ktm-y) Jak widać Hona jest świetnym materiałem na ciekawy i stosunkowo nie drogi tunig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 "wystrzliwuje jak F16 z lotniskowca" .A widziałeś kiedyś F-16 startujące z lotniskowca? bo z tego co wiem to nie ma wersji morskiej tego myśliwca :biggrin: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 moja tez po podniesieniu iglicy zaerdala zdrowo :biggrin: - fajna stronka , tyle ze w hameryce :/ Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi