Skocz do zawartości

Kurs instruktorów jazdy kat A i B - Warszawa

Tomek Kulik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.

Niniejszym informuję, że zbieram chętnych na kurs instruktorów jazdy, którego ukończenie pozwala zdawać egzamin państwowy i uzyskać uprawnienia do szkolenia kandydatów na kierowców.

Konkrety:

- kategorie w jakich szkolimy przyszłych instruktorów: A i B,

- wymagania: prawo jazdy danej kategorii min. 3 lata, wykształcenie średnie, niekaralność,

- quorum grupy umożliwiające start kursu: 5 osób,

- miejsce prowadzenia zajęć teoretycznych: warszawski Żoliborz,

- miejsce prowadzenia zajęć praktycznych: lotnisko Bemowo - plac Automobilklubu Polski,

- koszt kursu: 2000 zł.

Kto chętny? Proszę o pytania.

Tomek Kulik

instruktor WZ0006

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus

Witam Interesował by mnie kurs instruktorski. Jeśli mógłbyś mi odpowiedzieć czy robiąc kurs będe miał prawo do kat A i B czy muszę robić oddzielnie te kategorię. Jeśli ewentualnie kurs doszedł by do skutku to jak by miał wyglądać, tzn. jakiś godzinowy podział na zajęcia teoretyczne i praktyczne. Jak dasz radę i znajdziesz chwilę to odpisz. Z góry dziękuje. Pozdrawiam

Jeśli możesz Tomku , napisz też coś o egzaminie państwowym - jakieś informacje dotyczące zasad , kosztów , terminów. A , jeszcze jak długo trwa taki kurs w Twojej szkole. Dziękuję , pozdrawiam i śledzę temat.

Wojtek.

Edytowane przez pankracy

Czołem. Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, ale mój czas dostępu do komputera zbiegał się z niedziałaniem forum :lapad:

Kurs instruktora jazdy organizuję z ośrodkiem ABS przy ul. Elbląskiej 10 w Warszawie, gdzie kierownikiem szkolenia i osobą odpowiedzialną za przygotowanie przyszłych instruktorów jest Rafał Idzikowski tel. 513 035 481, do którego należy kierować dalsze pytania.

Na razie: część teoretyczna realizowana jest w wymiarze 128 godzin lekcyjnych i zawiera zagadnienia związane z psychologią, dydaktyką, metodyką, prawem o ruchu drogowym. Wykłady odbywają się w piątki, soboty i niedziele, w godzinach wieczornych i popołudniowych, sporadycznie w inne dni tygodnia.

Wykłady poświęcone bezpieczeństwu w ruchu drogowym prowadzę osobiście.

Zajęcia praktyczne, to praktyki instruktorskie w wymiarze 80 h dla kat. B i 60 h dla kat. A. Polegają one na uczestnictwie w zajęciach na kursie prawa jazdy, w charakterze: obserwatora, pomocnika, instruktora.

Koszt kursu, który wynosi 2000 zł dotyczy pierwszej kategorii o którą kandydat się ubiega, następna kosztuje 500 zł. Czyli ubiegając się o dwie kategorie płacimy w sumie 2500 zł, jedną nie posiadając uprawnień 2000 zł, zas uzupełniając posiadane uprawnienia o kolejną kategorię tylko 500 zł i jesteśmy zwolnieni w wykładów.

Kandydat na kurs instruktorski ma obowiązek przeprowadzić badania psychotechniczne w Pracowni psychologii pracy, oraz badania lekarskie u lekarza uprawnionego do badań kierowców - koszt w sumie nie powinien przekroczyć 200 zł.

Egzamin państwowy dla instruktorów prowadzą wszystkie Wojewódzkie Ośrodki Ruchu Drogowego w Polsce i kosztuje on 220 zł za kategorię.

Zaświadczenie o niekaralności kosztuje 50 zł.

Zaświadczenie o nieprzekroczeniu limitu punktów karnych - 14 zł.

Badanie psychotechniczne - 80-100 zł.

Badanie lekarskie - 50-100 zł (przeprowadzamy dopiero po uzyskaniu pozytywnego wyniku badań psychotechnicznych).

Osoby w wyższym wykształceniem są zwolnione z zajęć z psychologii i metodyki.

Urzędy Pracy dofinansowują lub wręcz refundują nawet cały koszt uzyskania uprawnień - rozliczamy wtedy rachunki i paragony za badania i egzaminy.

Na razie tyle.

Tomek

PS Start kursu po zebraniu quorum, czyli min. 5 osób - pytać Rafała.

PS2 O pracę nie przeba się martwić :icon_rolleyes:

PS3 Osoby nieposiadające motocykla i niepotrafiące jeździc nie są zapraszane na kurs...

Edytowane przez Tomek Kulik

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus

• 1 miesiąc temu...

Czołem. Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, ale mój czas dostępu do komputera zbiegał się z niedziałaniem forum :evil:

Kurs instruktora jazdy organizuję z ośrodkiem ABS przy ul. Elbląskiej 10 w Warszawie, gdzie kierownikiem szkolenia i osobą odpowiedzialną za przygotowanie przyszłych instruktorów jest Rafał Idzikowski tel. 513 035 481, do którego należy kierować dalsze pytania.

Na razie: część teoretyczna realizowana jest w wymiarze 128 godzin lekcyjnych i zawiera zagadnienia związane z psychologią, dydaktyką, metodyką, prawem o ruchu drogowym. Wykłady odbywają się w piątki, soboty i niedziele, w godzinach wieczornych i popołudniowych, sporadycznie w inne dni tygodnia.

Wykłady poświęcone bezpieczeństwu w ruchu drogowym prowadzę osobiście.

Zajęcia praktyczne, to praktyki instruktorskie w wymiarze 80 h dla kat. B i 60 h dla kat. A. Polegają one na uczestnictwie w zajęciach na kursie prawa jazdy, w charakterze: obserwatora, pomocnika, instruktora.

Koszt kursu, który wynosi 2000 zł dotyczy pierwszej kategorii o którą kandydat się ubiega, następna kosztuje 500 zł. Czyli ubiegając się o dwie kategorie płacimy w sumie 2500 zł, jedną nie posiadając uprawnień 2000 zł, zas uzupełniając posiadane uprawnienia o kolejną kategorię tylko 500 zł i jesteśmy zwolnieni w wykładów.

Kandydat na kurs instruktorski ma obowiązek przeprowadzić badania psychotechniczne w Pracowni psychologii pracy, oraz badania lekarskie u lekarza uprawnionego do badań kierowców - koszt w sumie nie powinien przekroczyć 200 zł.

Egzamin państwowy dla instruktorów prowadzą wszystkie Wojewódzkie Ośrodki Ruchu Drogowego w Polsce i kosztuje on 220 zł za kategorię.

Zaświadczenie o niekaralności kosztuje 50 zł.

Zaświadczenie o nieprzekroczeniu limitu punktów karnych - 14 zł.

Badanie psychotechniczne - 80-100 zł.

Badanie lekarskie - 50-100 zł (przeprowadzamy dopiero po uzyskaniu pozytywnego wyniku badań psychotechnicznych).

Osoby w wyższym wykształceniem są zwolnione z zajęć z psychologii i metodyki.

Urzędy Pracy dofinansowują lub wręcz refundują nawet cały koszt uzyskania uprawnień - rozliczamy wtedy rachunki i paragony za badania i egzaminy.

Na razie tyle.

Tomek

PS Start kursu po zebraniu quorum, czyli min. 5 osób - pytać Rafała.

PS2 O pracę nie przeba się martwić :crossy:

PS3 Osoby nieposiadające motocykla i niepotrafiące jeździc nie są zapraszane na kurs...

Dyskryminacja? :wink:

Nie orientuje sie ktos czy uprawnienia instruktorskie uzyskane za granicą są honorowane w Polsce?

Nie są uznawane

Ustawa o Ruchu Drogowym.

Dz.U. nr 217 2005r.

http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?tod...=WDU20052171834

Edytowane przez Qwintus

Ej..chciałbyś, aby Twój instruktor dopiero co zrobił prawo jazdy?Heh.. pozdrawiam ;)

Mój na takiego wyglądał chociaż miał z 45 lat, nikomu nie życzę takich instruktorów , mam nadzieję że już niebawem to wszystko się zmieni, oraz szkoły które uczą jak zdać prawko a nie jeździć zginą!!!

pzdr

Nie orientuje sie ktos czy uprawnienia instruktorskie uzyskane za granicą są honorowane w Polsce?

Jest projekt ustawy, ze od 2013 beda honorowane.

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

Może zdążę język podszkolić do tego czasu.

No to mammala przewage, he, he.

Byloby super

No nie wiem, uczucia mam w kazdym razie mieszane, zreszta zycie przeprowadzi naturalna selekcje. ( jezeli chodzi o szkoly ). Takich ktorzy zapragna pracowac w swoim zawodzie za granica duzo nie bedzie.