Skocz do zawartości

Jazda z mp3

login342
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące muzyki. Czy prawo zabrania słuchania muzyki na jednośladach?

Kodeks Drogowy wspomina wyłącznie o:

"2. Kierującemu pojazdem zabrania się:

1. korzystania podczas jazdy z telefonu wymagającego trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku;"

Proponuję poczytać :

1. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=51851&hl=mp3

2. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=80261&hl=mp3

Reasumując - wg. mnie nie ma przepisu zakazującego słuchania muzyki kierującemu jednośladem.

pzdr

kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

Kodeks Drogowy wspomina wyłącznie o:

"2. Kierującemu pojazdem zabrania się:

1. korzystania podczas jazdy z telefonu wymagającego trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku;"

Proponuję poczytać :

1. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=51851&hl=mp3

2. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=80261&hl=mp3

Reasumując - wg. mnie nie ma przepisu zakazującego słuchania muzyki kierującemu jednośladem.

pzdr

kjujik

Wielkie dzięki

a ja slyszlalem, ze istnieje taki przepis....

Do tego cos mi instruktor na prawku gadal, ze nie wolno sluchac muzki na motocyklu..

do tego dodam, ze powienies slyszec np. nadjezdzajacy pojazd uprzywilejowany np. karetke wiec nie powinno sie sluchac muzyki, chyba, ze w jednym uchu sluchawka ...

Nie ma takiego przepisu. Idąc Twoim tokiem rozumowania należałoby zakazać również słuchania radia w samochodzie lub przynajmniej ograniczyć ich maksymalną moc do kilku W.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

Co do przepisów to nie mam pojęcia natomiast to czego ja używam to słuchawki CREATIVE EP-630 bardzo fajne do kanałowe nie wypadają z ucha (zdarzało mi się w nich nawet obudzić nie na moto oczywiście) fajnie tłumią otoczenie ale silnik słychać (wydechy mam fabryczne) do tego pleyerek Philips SA2820 zostawiam go w zewnętrznej kieszeni kurtki i podczas jazdy mam możliwość zmiany kawałka oraz regulacji głośności (zamiast małych klawiszy wciskasz do zmiany kawałka cały wyświetlacz z jednej lub z drugiej strony a żeby ściszyć ściskasz go z boku działa doskonale przez kieszeń oraz rękawice)

A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija...

Z czego, piszacy te slowa kolega kjujik, korzysta w sposob nagminny nie slyszac co do niego mowia koledzy motocyklisci !!! :)

Generalnie to przepisu zabraniajacego nie ma, jednakze jest tylko zapis aby muzuka nie spowodowala ze nie slyszymy pojazdow uprzywilejowanych, ot co :icon_mrgreen:

A jak to sobie ktos bedzie interpretowal .... :eek:

ISRA: 27062
SREU: 614

Generalnie to przepisu zabraniajacego nie ma, jednakze jest tylko zapis aby muzuka nie spowodowala ze nie slyszymy pojazdow uprzywilejowanych, ot co A jak to sobie ktos bedzie interpretowal ....

To nie jest kwestia interpretacji tylko poziomu głośności ew. możliwości tej że regulacji.

A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija...

To nie jest kwestia interpretacji tylko poziomu głośności ew. możliwości tej że regulacji.

No wlasnie chodzilo mi o to jak sobie ktos nastawi glosno muzyke a potem powie ze On i tak wszystko slyszy nawet jak jest bardzo glosno :biggrin:

To tak samo jak auta co robia umpa, umpa az szyby trzeszcza :icon_biggrin:

Dres Ci powie ze On wszystko slyszy co sie dzieje dookola i co ???

ISRA: 27062
SREU: 614

Dres Ci powie ze On wszystko slyszy co sie dzieje dookola i co ???

A ja mu powiem bujaj się frajerze... Moim skromnym takie umpa umpa to nic więcej jak szpan wszyscy muszą na mnie zwrócić uwagę bo jestem głośny a Majkel za szpanuj tak słuchawkami.

Co do tego jak kto słucha muzyki podczas jazdy, jak ktoś jest głupi to rozwali sobie słuch i karetka go przejedzie.

Przeca człowieku to jak się zachowujesz zależy TYLKO i wyłącznie od ciebie.

• 2 tygodnie później...

Wszystko fajnie, tylko od kiedy policja slucha sie kogokolwiek ? :) Mozesz sobie mowic i mowic, a oni i tak zrobia swoje.

:icon_twisted: