Jayk Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam, Mam jeszcze jedno pytanie i prośbę Proszę podzielcie się źródłem z jakiego zamawiacie/kupujecie częsci lub akcesoria. Ja podziele się swoim źródłem www.cheapcycleparts.com :lalag: jeden minus lokalizacja - USA, więc trzeba doiliczyć koszt przesyłki ale części w niektórych wypadkach nawet 3 razy tańsze od tych w serwisie kawasaki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_VN Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 http://kawasaki-czesci.motolagow.pl/ Salon plus sprzedaż internetowa w Zielonej Górze. Dostaniesz wszystko. Ceny do przyjęcia. Za filtr powietrza z ramką zapłaciłem 97 zł + przesyłka. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longin100 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam. Jestem świeżym posiadaczem vn900 vulcan.Motocykl został sprowadzony ze stanów.Powiedzcie koledzy jakim olejem go zalać.Podobno olej zalecany o parametrach 10W-40 się nie nadaje do motocykli sprowadzonych ze stanów powinien być gęściejszy.Co wy na to?????Pytam bo mój po zmianie oleju zaczął rzęcholić a ma przejechane 9500km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_VN Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 olej 10W40 4T motocyklowy, producent obojętny. Samochodowy NIE !!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longin100 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 olej 10W40 4T motocyklowy, producent obojętny. Samochodowy NIE !!. Mirek wiem że musi być olej motocyklowy tylko chodzi mi o parametry 10w czy może 15 lub 20 ty jeździsz vulcanem to powiedz jak twój silnik chodzi.Mój jak jest zimny to pracuje super, ale jak się rozgrzeje i go zgaszę i ponownie odpalę po paru minutach to tak jakby było słychać głośno zawory.Po chwili się ucisza jakby się wyregulowały i tak za każdym razem.Może to właśnie wina za rzadkiego oleju???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_VN Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mój silnik pracuje normalnie [cicho] na zimnym i na gorącym. Rozłącz klemę minusową akumulatora na kilkanaście minut, niech się ECU zresetuje. I nie przejmować się, czekać na dalsze zmiany pracy silnika. A czy przypadkiem nie ma nadmiaru oleju? Sprawdzamy po nocy, motocykl w pionie i poziom w okienku na 2/3 wysokości oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longin100 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Mirek czy zresetowanie ECU może spowodować że ten silnik będzie pracował inaczej ? Jeśli chodzi o pracę na gorącym silniku to może być ,tylko najbardziej mnie wkurza ten dźwięk jakby luzu zaworowego zaraz po odpaleniu jak silnik jest gorący.Ja mam wrazenie jakby zlatywał gorący olej z napinaczy zaworów lub lańcucha rozrządu i po chwili po odpaleniu jak dostanie ciśnienia to przestaje terkotać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jayk Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Panowie, podzielcie się informacje gdzie w necie moge znaleźć instrukcję/manual do 900 z 2009r pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa2 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Panowie, podzielcie się informacje gdzie w necie moge znaleźć instrukcję/manual do 900 z 2009r pozdro http://w787.wrzuta.pl/plik/3ZZelEGk3QB/vn900-manual-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dźwiedziu Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Zacząłem przez chwilę zastanawiać się nad VN900 Special Edition. Różni się on czymś od klasycznej wersji oprócz wyglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eden Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 jestem od 15 stycznia 2011 posiadaczem vn 900 clasic i interesują mnie wszelkie informacje na temat eksploatacji tego motocykla, opinie dane porady wskazówki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eden Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 co to za kontrolka oznaczona symbolem FL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eden Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 DO CZEGO JEST KONTROLKA OZNACZONA SYMBOLEM FL KOLORU CZERWONEGO, ZAPALA SIĘ NA CHWILĘ PO WŁĄCZENIU ZAPŁONU I PO SEKUNDZIE GASNIE, TAK CHCĘ WIEDZIEĆ BO JEST CZERWONA I JAK SIĘ ZAPALI TO CHYBA JAKIŚ PROBLEM WIĘKSZY, POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) DO CZEGO JEST KONTROLKA OZNACZONA SYMBOLEM FL KOLORU CZERWONEGO, ZAPALA SIĘ NA CHWILĘ PO WŁĄCZENIU ZAPŁONU I PO SEKUNDZIE GASNIE, TAK CHCĘ WIEDZIEĆ BO JEST CZERWONA I JAK SIĘ ZAPALI TO CHYBA JAKIŚ PROBLEM WIĘKSZY, POZDRAWIAM Jak Gaśnie to jest ok. To jest raczej kontrolka z napisem FI nie czasem ? Ogólny błąd komputera ECM itp. Kiedyś ktoś opisywał że grzebał coś w elektronice i źle poprzypinał kostki. Po tej ceremonii zapaliła się kontrolka FI. Komputer zapamiętał błąd w pamięci i cały czas zapalał FI. Musiał jechać do serwisu by skasowali mu błędy i było ok. Edytowane 18 Stycznia 2011 przez thobeta Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Czy na pewno "FL" a nie przypadkiem "FI" czyli kontrolka wtrysku paliwa. .........thobeta był szybszy :) Edytowane 18 Stycznia 2011 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi