MłodyWilk22 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Otóż powoli umierają mi łożyska w tylnim kole.. i wcale się im nie dziwie :) I w bardzo atrakcyjnej cenie znalazłem komplet 3 łożysk wraz z uszczelniaczami na allegro właśnie firmy KLM.Wchodziłem na ich stronkę (ang.) z i z tego co sie doczytałem to firma działa już ładnych kilkanaście lat. Dlatego nie są to jakieś ,,no name":http://www.kml-bearing.com/contact_us.jsp Łożysko na zębatce(najbardziej obciążane) wyminiełem już na poczatku sezonu na orginalne japońskie KOYO. Teraz zaczynają charbotać te dwa na ośce. Za KOYO zapłaciłem 90zł. A za te dwa z firmy KOYO tez gośc musiłaby mi sprowadzić i woła po 80zł za szt.Tutaj komplet 3 łożysk wraz z simeringmi miałbym za jakieś 120-130zł. W sumie to które dostaje najbardziej w d... mam nówke orginał, a te dwa łozyska na ośce dały by rade tej firmy KLM...Ktoś miał stycznośc z łożyskami tej firmy :clap: Bo ja pierwsze słysze :) Bo jak to jakieś badziewie to nawet się będę w to bawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Podczas poprzedniej wymiany popełniłeś nieświadomie poważny błąd.Masz na jednej osi trzy łożyska i wymieniłeś tylko jedno teraz to się zemściło.Kup komplet z tej firmy i wymień wszystkie łożyska a to powinno pomóc na kilka lat. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 No ładne rzeczy Panie Piotrze :D Nieźle mnie Pan wpuścił w maliny... http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=93515&hl= To mój post z marca odnośnie wymiany łożyska na zębatce. Cytuje Pana odpowiedź: ,,Dwie części do wymiany:Łożysko w zabieraku zębatkiGuma absorbera,, A nie powinno być ,,4 części do wymiany.." :) :icon_eek: czyli komplet 3 łożysk + guma... Tak czy siak od wielu lat smigam motocyklami i nigdy mi się nie zdażyło, żeby poddały się łożyska w tylnym kole... Nie spotkałem się tez u kolegów z takim przypadkiem dlatego brak mi doświadczenia akurat w takich naprawach.A inna sprawa ze smigłem motocyklami z ponad połowe mniejszymi silnikami a tym samym połowe słabszymi... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Sorry moje niedopatrzenie. Powinienem napisać łożysk a nie łożyska.Częsty przypadek w motocyklach z dużym przebiegiem zwłaszcza FJ1100/1200 lub CBR1000F.Kilka razy w miesiącu zdarza mi się wymieniać łożyska w kołach a ostatnio nawet w skuterku 500cc.Używam do tego spec. ściągacza do łożysk kół kupionego w Larsonie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi