MlodySzalony Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Dzisiaj zabraŁem się za wstępne wymycie silnika , SprawdziŁEm skrzynie, mam do wymiany jedno Łożysko na waŁku zdawczym, poza tym nie ma żadnych luzów w skrzyni . W następnym tyg. zabieram się za silnik , wcześniej muszę przygotować wszystkie uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwunio Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 zapodaj jakies fotosy motorka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodySzalony Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Za 2 tyg będe robiŁ remont silnika ponieważ są luzy na wale i na cylindrze . Myślę , że do końca sierpinia oddam ramę do piaskowania , cynkowania i malowania :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f25125f51ae4f94.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f5adf9cbed7f6bf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/628d96264ff11681.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/36444242ec567805.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eff51b786dce7fd1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e78ccef2205556d7.html ChcialŁem dać miniaturki na forum, ale się nie da To prawda , że do R35 pasuje tŁok od fiata 126p 600-tki? to prawda? Edytowane 21 Lipca 2009 przez MlodySzalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 ChcialŁem dać miniaturki na forum, ale się nie da To prawda , że do R35 pasuje tŁok od fiata 126p 600-tki? to prawda? Prawda, prawda, pasuje ale z jego wstawieniem wiążą się pewne problemy. Pierwszy to taki, że tłok z malucha jest dużo cięższy od oryginalnego i generuje duże drgania, a to odbija się na trwałości wielu części (zwłaszcza wału korbowego). Po drugie, sworzeń maluchoski ma większa średnicę. Wyjściem jest rozwiercenie główki korbowodu, bo bez tego, tulejka będzie miała ok 0,5 mm ścianki. Ale to osłabia korbowód. Inne rozwiązanie, to stulejowanie czopów w tłoku pod oryginalną średnicę sworznia (18 mm). Wymaga to jednak pewnych umiejętności i odpowiedniego sprzętu. Przerabiałem już wszystkie opcje i osobiście wolałem stulejować cylinder do oryginalnego, używanego, ale w dobrym stanie tłoka. Co prawda kopa motorek ma mniejszego (tłok maluchowski daje pojemność ok. 400 ccm i dużo większy stopień sprężania) ale za to praca silnika równiejsza i bardziej wyważona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodySzalony Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Dopiero w sobotę będę coś zaczynaŁ dziaŁać z silnikiem, ale raczej cylinder dam to tulejowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Dopiero w sobotę będę coś zaczynaŁ dziaŁać z silnikiem, ale raczej cylinder dam to tulejowania Witam sympatyków osiołka Ja w swojej kolekcji posiadam kompletny silnik BMW R35 którego sam remontowałem,jak również silnik do EMW R35 ,który spełnia się doskonale w pracach polowych/trochę szkoda/. Jeśli chodzi o dobór tłoka to proponuje również pytać o tłok od Skody 1100 to były modele przed S100. Skody te posiadały tłoki fi 72 nadające się do tego typu silnika . Tłok ze sworzniem fi 18-ważne jest też przesunięcie osi sworznia względem osi tłoka -wynosi 2 mm Życzę sukcesów przy remoncie Sympatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodySzalony Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Nie ma ktoś z Was przypakiem do sprzedania kóŁ rozrządu? najlepiej nowe, lub gdzie szukać? na allegro są tylko używki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodySzalony Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Już mam , jeśli ktos chce namiary na gościa co robi takie koŁa zębate to pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmarcos Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam szukam kogoś kto doradził by mi jak porawnie wyremontować dyfer do r35 tzn gdzie kupić łożyska, jakie, uszczelniacze, jak dystansować itp lub wskazać kogoś kto się tkimi remontami zajmuje Pozdrawiam Witam szukam kogoś kto doradził by mi jak porawnie wyremontować dyfer do r35 tzn gdzie kupić łożyska, jakie, uszczelniacze, jak dystansować itp lub wskazać kogoś kto się tkimi remontami zajmuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 miałby może ktos w + lewą komplatną lage do r 35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodySzalony Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witam, ma ktoś może rysunek skrzyni biegów od R35? Mam u siebie 3 biegi, niby wszystko jest. Remont silnika, skrzyni,dyfra zakończony tylko nie wiem co z brakującym biegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertso444 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Panowie tak mi przyszło do głowy by spytać się o jakieś spotkania MZ TS TROPCHY itp. bo już pare razy widziałem grupki na takich sprzętach ostatnio chyba to był kwiecień przez tomaszów przejeżdzała dosyć liczna grupa na tablicach z Grodziska Mazowieckiego miło bylo by podjechać i popatrzeć na sprzęty swojej młodośći bo w tamtych czasach kupić motor to było gorzej niż go sprzedać (ja wiem że to nie te roczniki na tym forum ale może ktoś wie otakich spotkaniach) Edytowane 9 Czerwca 2010 przez Robertso444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Sugerowalbym zalozyc nowy temat, piszac w temacie BMW o spotkaniu MZ to nie do wielu ta informacja dotrze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodySzalony Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Odgrzewam kotleta, moje poczynania z motorkiem https://picasaweb.google.com/betikrzysio/Motor , na baku są 2 paski, ustawiłem za duże iso i zlało wszystko. Jak na spartańskie warunki do malowania to wyszło elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Fakt, prezentuje sie elegancko :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi