genjusz Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam, w moim gsxr po powrocie z "warsztatu kolegi" wymienialiśmy stelaż tylny i po zmontowaniu mamy problem z oświetleniem: Światła awaryjne działają,światło stop działa. nie działają migacze,nie działa światło pozycyjne tył. co mogliśmy <spier.....>? proszę o pomoc, z uwagi że dzisiaj byłem zmuszony jeździć z przyczepionym światełkiem od roweru :icon_razz: bezpieczniki ok może jakiś kabel się gdzieś przetarl albo pękł?? ktoś miał podobny problem? Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez genjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Najwidoczniej po prostu zapomnieliście podłączyć któregoś przewodu - sprawdź jeszcze raz czy nic przy skręcaniu nie pourywaliście albo nie podłączyliście. Jeśli przed rozmontowanie wszystko działało to ewidentnie czegoś nie podłączyliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Początkowo na myśl nasunęła mi się masa, ale przecież awaryjne i stop są, jak mniemam masz z tyłu żarówkę 12V 21/5W do stopu/ pozycyjnych. Jak pisał kolega wyżej czegoś nie podłaczyliście, nie ma cudów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 najdziwniejsze jest to ze awaryjne dzialaja (migaja 4-ry), a kierunki juz tylne nie dzialaja. Te same przewody :icon_razz: Co do pozycji to proponuje jeszcze sprawdzic zarowke (czy co tam jest) no i do tego mase tego tylnego zespolu oswietlenia. calkiem mozliwe ze dodatkowo nalozyl sie do tego jakis zbieg okolicznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ja obstaję, że pominęli jakiś kabel albo go odłączyli przypadkiem przy skręcaniu zadupka. Nie ma bata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genjusz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Posiedziałem wczoraj pare godzin nad elektryką: dokładnie jest taka akcja: po przekręceniu kluczyka na pozycje PARK (zapalają się światła pozycyjne przednie, tylne - działaja migacze, też jak włącze awaryjne światła - na konsoli mruga dioda że jest włączony migacz), po przekreceniu stacyjki w pozycję ON włącza sie główne swiatlo przednie, migacze nie działają, nie działa tylne światło pozycyjne - po wciśnięciu hamulca stop działa, na konsoli nie pokazuje że migacz jest włączony. poprzedni właściciel coś grzebał w elektryce ponieważ kable są czasami dziwnie połączone, wygląda na to że kabel nie jest przetarty, czy cos w stacyjce może jest zamienione, albo jakiś przekaźnik się popsuł? już za bardzo nie wiem czego szukać- ewentualnie jakiś magik od elektryki z Warszawy co zna się na rzeczy i za nieduże pieniążki mi to naprawi. proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi