protect_nh Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 WitamTak więc wziąłem za rozpołowienie silnika, w celu wymiany łożysk oraz uszczelniaczy wału korbowego. silnik został złożony na połówce i wszystko jest okej, do czasu jednak po wsadzeniu sprzęgła i innych rzeczy, po założeniu dekla od sprzęgła, raz po złożeniu kopka ciężko chodzi, raz nie wraca...rozebrałem to chyba z 8 razy...a co najsmiesniejsze przy przylozeniu dekla tylko mocniej reka WSZYSTKO JEST ok jednak po coraz mocniejszym dokreceniu srub magneto chodzi coraz ciezej i kopka chodzi coraz ciezej..jednym slowem cos jest nie tak;/ co to moze byc? Zostala mi jedna podkładka któa nie wiem gdzie powinna być... POMOCY!;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz90skomra Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 Jak masz podkladke reku, to jak zlozyles ten silnik tak o tu mozedam podkladke u tu nie? Cos zle zlozyles, popatrz na schematy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
protect_nh Posted August 9, 2008 Author Share Posted August 9, 2008 a gdzie moge takie schematy znalezc? najlepiej takie jak do simsona sa gdzie wszystko jest pokazane jak zlozyc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiboS60 Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 usczelka pod dekiel z igielitu najlepiej do 1 mm kup najlepiej 0.8 i wytnij.tam musi byc gruba usczelka!! wogole dziwie ci sie ze zlozyles chodzi skrzynia.na polowce silnika tez jest groba igielitowa.chyba ze wycieles jakas grubsza.na cienkiej usczelce skrzynia nie chodzi w 80% silnikow w rotaxie np to samo jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts