Skocz do zawartości

Xj 600S...jako drugi motocykl ( dla odmiany)

Rekomendowane odpowiedzi

....w sumie to już za późno troche bo w sobote kupiłem XJ-ke :icon_biggrin: . Wg mnie jak na moje wymagania to jest spoko .... ale przekonam się o tym jak pojeżdże troche :bigrazz:

pozdro

wrzuc jakies foto jak mozesz xjta fajny sprzet i mysle ze bedziesz zadowolony

Dopisane:

Hornet :P. Juz wiem.

ehe. natomiast mnie zwłaszcza interesuje ta ocena horneta jako bezkonkurencyjnie lepszego do turystyki z plecaczkiem. naked z podnóżkami pasażera parę cm pod siodłem, wydechem pod udem, z opcją zadziwiających asymetrycznych konstruktów picassowskich jako stelaży pod kufry... ciekawe :)

jsz

ps. foty i inne proszę już do działu chwalenia się ;)

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

• 1 miesiąc temu...

Wracając do Xj dorzuce swoje 5gr jadac samemu na weekend utrzymywalem predkosc rzedu 150-160 na trasach 2 pasmowych powyzej tych predkosci motocykl staje sie mniej stabilny ale jedzie natomiast nie jest to komfortowe

z plecaczkiem w postaci nowo nabytej żony :) jezdze ok 100-130 do 140 przy wyprzedzaniu xjta daje rade

na mniejszych drogach jezdze ok 100 i nawet wieksze dziury jakos sie przelatuje

Spalanie faktycznie niewielkie.

XJ to poprostu motocykl. W miescie idealny na trasie tez daje rade.

Podczas gdy hornet jak dla mnie to maszyna raczej do szaleństw niż praktycznego zastosowania.

Aha jako plus dla xj dodam ze mam prawie 2m wzrostu i z pasazerka z tylu i bagazem jakos sie miescimy, a sa motocykle na ktorych nie chcialbym probowac takiej sztuki :)