sea Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam Mam pytanie chyba mi się kończy sprzęgło w fazerze /'99/ 600, a przynajmniej takie są objawy, przy pewnej prędkości obrotomierz zatrzymuje się i po jakimś czasie kręci dalej, jest coś jakby slizg. Nie wiem dokładnie jak to opisać, czy można w jakiś sposób sprawdzić czy do wymiany jest całe sprzęgło czy np. tarcze? Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Objaw konczacego sie sprzegla to obroty wzrastaja przy tej samej predkosci moto. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Nie patrz na obrotomierz -słuchaj silnika a jak już to moto powinno jechać a obrotomierz powinien przyśpieszyć a nie stanąć bo jak sprzęgło się ślizga to obroty wzrastają.-patrz Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 dobrze jest zawsze wymienić cały komplet. Lecz jeśli tarcze sprzgła (te stalowe, srebrne) są Ok. tzn. proste, bez przebarwień, to możesz zmienić jedynie okładziny (te czarne) i dobrze jest założyć nowe, mogą być mocniejsze, sprężyny.Nie jest to skomplikowane, nie możesz tylko w żaden sposób pomylić kolejności tarcz przy montażu. Jeśli nie masz serwisówki radzę użyć aparatu cyfrowego przy demontażu.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sea Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Dzięki bardzo za info, będę się musiał przybrać do wymiany (W-max - mam serwisówkę - bez niej raczej bym się sam za to nie brał :biggrin: ) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi