qlimaxDJ Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam! Mój komarek cierpi ostatnio na znaczny spadek mocy i nie wiem czym to może być spowodowane :icon_mrgreen: Otóż jakieś 2 albo 3 lata temu robiłem mu szlif cylindra,wstawiłem nowy tłok wraz z pierścieniami i wszystko było ok,zrobiłem na tych częściach jakieś 1000km (wg licznika rowerowego) po czym niestety musiałem rozebrać cały silnik w celu naprawy wału :D Przy okazji wymieniłem łożyska,uszczelniacze i zębatkę choinkową bo stara miała pokruszone zęby.Całość elegancko złożyłem do kupy jak Bóg przykazał i pouszczelniałem czerwonym silikonem.Komar po tym zabiegu odpalił bez problemu,ale jest znacznie słabszy w porównaniu ze stanem z przed rozbiórki silnika :smile: No i mi się już właśnie skończyły pomysły czym to może być spowodowane :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Niech kolega może opisze sposób składania silnika. Kartery miały ciasne gniazda na łożyska? Waliłeś młotkiem przy składaniu? To ma wielkie znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dokladnie, kolega wczesniej dobrze kombinuje.Bo jesli skladalesz ten silnik mlotkiem i wal sie ciezko obraca, wiec to moze byc przyczyna spadku mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Silnik najlepiej jest składać na ciepło, to znaczy podgrzewając kartery. W domowym zaciszu można skorzystać z pomocy piekarnika. Wtedy wszystko ładnie idzie, bez użycia wiekszej siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 wał obraca sie lekko??zapłon ustawiony dobrze??? przerwa na świecy i przerywaczu jaka jest?? kolor świecy jaki jest?? naprawiałeś wał czyli co z nim robiłes??? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi