Kacper000 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Posiadam Ymahe DT 125R z 2004 roku i mam problem techniczny :/ ... zostawiłem moto na 3 godzinki po normalnej przejażdze a tu dupa ... nie pali z rozrusznika ani z popychu mhhh świeca wymieniłem 2 razy i to samo ... Paliwko z Orlenu 98 :/ nie wiem co sie dzieje moze jakieś rady ... ( sam silnika raczej nie bede rozbierał ale chodził bez problemu zadne stuki i puki elegancoko ... ) wiec prosze o fachową rozkime :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Sprawdz czy jest iskra!?paliwo dochodzi? jak probujsz odpalic to jaka jest swieca mokra czy sucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Jak wygląda świeca po próbie odpalenia? Kranik odkręcony? Paliwo jest? Wyłącznik zapłonu, stopka boczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 zeby módz postawić jaką kolwiek diagnoze musisz odpowiedziec na pytania zadane wyzej przez kolegów tzn. czy jest iskra i określić wygląd świecy po nieudanym odpaleniu maszyny, wtedy będziemy modzić dalej :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczek151 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Sorry za OT, co znaczy "módz"? Tomek G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 mudz to poprawna forma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper000 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Sprawdz czy jest iskra!?paliwo dochodzi? jak probujsz odpalic to jaka jest swieca mokra czy sucha? Sprawdziłem 3 świece po próbie odpalenia jest "mokra raczej" pachnie benzynom ... kranik i zsanie itp stopka wszystko oka ... nie pali nawet z popychu ... tak jakby brak iskry :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 " pachnie benzynom . to dobrze ze nie ropom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 hehe.... Włóż świece w fajke i przyłóż ja do cylindra i sprobuj "odpalic" tak sprawdzisz czy jest iskra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santi Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Miałem kiedyś podobny problem .Okazało sie ,że kranik przepuszczał i zalewał silnik.Jak ściągałem na noc wężyk z kranika problem znikał.Potrafiłem nieraz godzine biegać z motocyklem bez skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zobacz z tą iskra a nie... Jak nie świeca to może wina gaźnika albo kranik, wyczyść nigdy nic nie zaszkodzi. Koledzy wyżej pytają sie czy jest iskra... a Ty cytuje ,, mokra chyba" nie chodzi czy mokra tylko czy iska jest. Włóż świecę do fajki i przystaw do silnika i ręką poruszaj kopniakiem i zobaczysz czy iska jest. Jest dział ,, Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125" tam mogłeś sie oto zapytać a nie zakładać nowy temat... od tego jest wyszukiwarka żeby z niej korzystać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi