kulman Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam, jaką macie temperaturę w waszych kmx-ach podczas jazdy z niedużą prędkością (nie tylko teren), u mnie po ok 10-15 min w terenie dochodzi do czerwonego pola, a jeździłem podczas deszczu.A jeżeli się przegrzewają jak sobie z tym radzicie( nie chodzi mi o wyłączenie moto na jakiś czas). ps specjalnie nie doklejałem sie do tematu "wszystko o kmx" ponieważ wątek i tak jest długi a tu jest konkretne pytanie i czekam na konkretne odpowiedzi, a w w/w temacie jest wszystko ale o temp nie ma słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 W tamtym wątku też możesz zadać konkretne pytanie i powinieneś dostać konkretną odpowiedź. Ale ok, zostawię ten temat tutaj na dwa dni a potem dokleję do wszystko o kmx lub przeniosę do mechaniki. A jeśli chodzi o twoje pytanie to na początek sprawdziłbym poziom płynu w chłodnicy. Może masz gdzieś wyciek albo przetarty wężyk. Sprawdź i napisz tutaj. Wtedy będziemy dalej myśleć. Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulman Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 dzięki za pozostawienie wątku. Płynu mam na max a wycieku nie widzę... jak sprawdzić pompę wody? czy jest jakiś termostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 W takim razie temat wędruje do mechaniki. Może to być termostat albo padnięta pompa wody.Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Do tego może być zamulona chłodnica lub zapowietrzony układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulman Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 no i dup@ przy próbie odpowietrzenia urwała się śrubka :< dziś dorobię nową i poskładam wtedy zobaczę co jest grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 masz zajechany temrmostat.wywal gonie.nie otwiera duzego obiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulman Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 juz jest ok termostat działa sprawdzałem, wczoraj próbna jazda i ok wskazówka od temperatury na środku i nic więcej. Był zapowietrzony układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Tak na przyszłość, gdzie szukać śrubki od odpowietrzania ? :wink: Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) w głowicy obok świecy, śrubka z łbem sześciokątnym 10 generalnie kmx ma ujowy układ chłodzenia, zimą przy -3 potrafił się zagrzać, tzn wskazówka wchodziła na czerwone pole i odłączało zapłon, musiało być wrzucone jakieś zabezpieczenie w ostatnich latach produkcji. gdy się nie schodziło poniżej 20km/h dawał radę Edytowane 6 Marca 2009 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi