MłodyWilk22 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Otóż przeznaczenie mojej ETZ150 to tylko i wyłącznie teren :bigrazz: W związku z tym chciałbym aby biegi były jak najkrótsze. Własnie dzisiaj zamówiłem przednią zębatkę 14 zebów(orginał 15z), ale myśle, ze to nie przyniesie wymarzonego efektu. Biegi pewnie się skrócą, ale to jeszcze nie to:) Czy na tył można dostac jakąś większa zebatkę(tylko wtedy nei wjedzie w osłonę...) czy może na przód można podpasowac coś jeszcze mniejszego od innego motocykla :biggrin: jak ktoś coś w tym kierunku kombinował to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Orginalnie była 16 w etz 150. Na zębatce 15 silnik sie "przekręca" na szosie myśle że na 14 bedzie ok w teren. nie powinna przekroczyć 95km/h. Do dalszego zredukowania przełożenia trzeba dorobić wiekszą tylną tylko że bedzie musiała pracować bez osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Niestety kolego orginalnie to była 15-stka. A 16-stki to nawet nie widziłem na allegro - sa tylko 15 i 14.Ja u siebie mam 15-stke także zobaczymy co zmieni ten jeden zabek mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Zwracam honor - fabrycznie jest 16z... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Można zwolnić obroty na skrzyni biegów. Da sie tez wstawić tłoka od SHL 175 :bigrazz: Zawsze coś momentu obrotowego wiecej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi