Patryk2204 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam,mam problem z owiewkami i plastikami w CBR 125R z 2004 roku. Mianowicie przy dodawaniu gazu i ogólnie wysokich obrotach wpadają w niemiłosierne wibracje. Zagłuszają nawet silnik :crossy: Sprawdzałem czy aby żadna ze śrubek mocujących owiewke się nie poluzowała, ale nic takiego nie stwierdziłem. Znacie może jakieś sposoby na wyciszenie tych elementów?Z góry dzięki za pomoc :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 gumowe podkładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk2204 Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Próbowałem. Wypadają przy wysokich obrotach :icon_mrgreen: a zbyt grube wypaczają te plastiki (które zresztą masywnością nie grzeszą) i moto śmiechowo wygląda :flesje: może spróbuje z cienką warstwą jakiegoś bezbarwnego silikonu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam,mam problem z owiewkami i plastikami w CBR 125R z 2004 roku. Mianowicie przy dodawaniu gazu i ogólnie wysokich obrotach wpadają w niemiłosierne wibracje. Zagłuszają nawet silnik :bigrazz: Sprawdzałem czy aby żadna ze śrubek mocujących owiewke się nie poluzowała, ale nic takiego nie stwierdziłem. Znacie może jakieś sposoby na wyciszenie tych elementów?Z góry dzięki za pomoc :cool: Masz problem z silnikiem a nie z owiewkami.Zdemontuj wszystkie owiewki i sprawdź dlaczego silnik generuje takie drgania a jeżeli nie potrafisz to kłania się warsztat bo mimo że to singiel to nie powinien aż tak przenosić drgań na ramę. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk2204 Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 :bigrazz: Dzięki za pomoc :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi