Presco Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam , posiadam R1 z 2006 i mam problem , przy energicznym dodaniu gazu obroty silnika wzrastaja ( na kazdym biegu ) a przyspieszac nie chce . Proszę o informacje czy to będzie ślizgające sprzęgło i co nalezy wymienić : same tarczki z przekładkami czy całe sprzęgło ? czy dam sobie sam radę czy muszę odstawić motocykl do mechania, jakie rzeczy bede jeszcze potrzebował przy wymianie : uszczelki pod kape itd ? Prosze o pomoc , bo pierwszy raz zdażyło mi sie coś takiego i nie wiem co robić .PZd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Uzupełnik wiek w profilu, to raz. Dwa, masz do wymiany tarcze, ale pewnie też przekładki, założę się, że są przypalone. Do tego uszczelka pod pokrywę i koniecznie olej z filtrem, niezależnie od przebiegu !! Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Dodam tylko ze kolega Pawel zupelnie zapomnial o koniecznosci namoczenia nowych tarcz przez pare godzin w swiezym oleju.Ale po weekendzie to sie moze zdarzyc. :biggrin: Wymiana jest prosta,musisz tylko zapamietac kolejnosc poszczegolnych tarcz w "stosiku",jako ze ich jest wiecej niz jeden rodzaj. Sprawdz tez luz na klamce sprzega ,byc moze byl za ciasny co moglo byc praprzyczyna przysmazonego sprzegla. Edytowane 21 Lipca 2008 przez tomekd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi