Yaco Opublikowano 15 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2004 Cześć!Wiecie może jak (gdzie) rozszyfrować numery seryjne motocykla? Chodzi mi o to, że przed zakupem motocykla (prawdopodobnie Yamahy) chciałbym wiedzieć w jakiej postaci opuścił on fabrykę (czy np. z XJ600S nie zrobiło się XJ600N 8O ). Gdzie można znaleźć takie informacje?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 16 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2004 Także miałem taki problem. Dzwoniłem wtedy do serwisu Yamahy , w Warszawie, na ulicy Połczyńskiej czy jakoś tak.Numeru nie pamiętam ale Damian go ma, z resztą miałem go od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Damian, tak było, jak jeszcze nie było numerów VIN, tak mi się wydaje. Do którego roku to było, nie powiem Ci, ale moja Yamaha tak ma, numer ramy i numer silnika są takie same. Nawet znam je na pamięć. A jeśli chodzi o kraj produkcji, to są to dwie pierwsze litery numeru VIN. Poza tym, na stronie http://wolnywydech.riders.pl jest sekcja o numerach VIN i ich rozszyfrowywaniu (najlepiej wejść tam przez szybki dostęp - "czytanie numerów ramy"). Pozdrawiam! Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 17 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Wielkie dzięki - jeszcze mnie tam w yamaha polska będą wyklinać :twisted: PS. A z niektórych innych części konia robi się zaj****ty tatar :mrgreen: (zgłodniałem chiba :evil2: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza Opublikowano 18 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2004 A wiecie czym się różni koń od koniaku? Tym czym rum od rumaka. Wiem, że to powinno iść do humoru, ale cała dyskusja zasadniczo odbiegła od głównego tematu. Pozdrawiam! Koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 18 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2004 A wiecie czym się różni koń od koniaku? Tym czym rum od rumaka. Wiem, że to powinno iść do humoru, ale cała dyskusja zasadniczo odbiegła od głównego tematu. Pozdrawiam! Koza Taaa i żubr od żubrówki...A tatara i tak bym se wciapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 2 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2004 w tym roku sprowadziłem xjr z japoni i ustalenie rocznika (japońce nie mają tabliczek znamionowych) nie było takie proste. serwisy yamahy były w polsce bezradne bo "nr vin im nie wchodził" itp. ale udało mi się zdobyć nr tel do "interpolu" gdzie gość w 5 sekund powiedział mi rocznik motory kolor pochodzenie i czekałem jeszcze na przebieg ale już nie podał :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 8 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2004 A wiecie czym się różni koń od koniaku? Tym czym rum od rumaka. Wiem' date=' że to powinno iść do humoru, ale cała dyskusja zasadniczo odbiegła od głównego tematu. Pozdrawiam! Koza[/quote'] tym czym picie w Szczawnicy od szczania w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 oglądałem wczoraj R1 z 99roku rejestracja a model 98rokmotor miał tylko 11 znaków VIN konkretnie RN011006881sprzęt sprowadzony z niemiec i zarejestrowany w Polsce (jakos na dniach)na brifie, wymeldowaniu i wszystkich papierach numery się zgadzaja (wiadomo że przepchnięcie papierów to żaden problem zarwno na przeglądzie jak i w urzędzie) na główce ramy nie ma śladu jakiejkolwiek modyfikacji jednak na ramie nie ma tabliczki są tylko nitymoże mi ktos powiedzieć czy to jest OKI czy jakiś wałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 u mnie jest np wyryte na glowce ramy: jej numer a obok symbol znamionowy serii mojego modelu tj ZX-600 F , nazwa zwyczajowa to ZX-6R no i w papierach powinienes miec symbol fabryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi