Bagin88 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Tak jak w opisie...mam problem ze skrzynią biegów w mojej ZZRce. Mam dwie opcje:1. Kosztowny remont skrzyni (i nikt nie chce się podjąc tego w sezonie)2. Zakup drugiego silnika Proszę o pomoc w tej sprawie. Może już ktoś się spotkał z tym problemem?? Pozdro, Edytowane 17 Lipca 2008 przez Bagin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ja wymienialem ostatnio skrzynie, ten sam feler - wyskakujacy drugi bieg... Najtaniej to dostac uzywana skrzynie i wymienic samemu jak masz jako takie pojecie (wymieniasz cala skrzynie). Nowe czesci to bardzo duze koszta mysle ze podobne jak zakup drugiego silnika uzywki oczywiscie Jezeli mozna dostac sie do skrzyni od samego dolu silnika to az tak duzo pracy nie ma :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 kup używkę skrzynke i wymień...Pamietaj jednak o tym, że druga skrzynka może być także jakąś padaczką:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagin88 Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Ja wymienialem ostatnio skrzynie, ten sam feler - wyskakujacy drugi bieg... Najtaniej to dostac uzywana skrzynie i wymienic samemu jak masz jako takie pojecie (wymieniasz cala skrzynie). Nowe czesci to bardzo duze koszta mysle ze podobne jak zakup drugiego silnika uzywki oczywiscie Jezeli mozna dostac sie do skrzyni od samego dolu silnika to az tak duzo pracy nie ma :) pzdr słyszałem, że w ZZRce trzeba do skrzyni zabierać się "od góry" czyli rozpołowić cały silnik i sam raczej tego nie zrobie :banghead:Faktyczne za dwa nowe tryby i tulejkę (rzecz dotyczy tylko 2 biegu) zapłaciłbym ok. 800zł ! A co myślicie o wymianie silnika, bo kilku mechaników z którymi rozmawiałem polecają mi taką właśnie opcję, a o robieniu samej skrzyni nie chcą nawet rozmawiać. Myślę że z przełożeniem i podpięciem przewodów nie byłoby problemu. Zacząłem szukać nowego silnika na necie i proszę jeżeli ktoś zna jakieś serwisy na necie lub miejsca, giełdy itp. to niech napisze :) Edytowane 17 Lipca 2008 przez Bagin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) jak dla mnie wymiana silnika to głupi pomysł, biorąc pod uwage ze 2 w zzr to czesta przypadłosc!u mnie w miescie jest gosc co robi skrzynie-robiła juz masa osób i kazdy sobie chwali-bierze 1600pln(do tego zrobi rozrząd i gazniki) nie składa tego na orginalnych częsciach tylko przerabia(jego słodka tajemnica) tak ze ciezko to potem popsuc!silnik trza połowic-jak zrobisz to sam i skrzynie wyciągniesz sam to wezmie sporo mniej! rób remont! Edytowane 17 Lipca 2008 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 z drugiej strony za 1600 masz drugi silnik za taka właśnie cene kupił mój kumpel silnik do zygzaka i sam wymienił dasz rade sam to zrobić, kupił do tego nowszy silnik w bardzo dobrym stanie ,teraz pytanie czy oprócz 2 wszystko gra w Twoim silniku jesteś go pewien i jaki ma przebieg musisz wziąć pod uwagę także te aspekty, ostatecznie jeśli remont to może się wstrzymaj do po sezonie bez 2 też da sie jeździć może to nie rewelacja ale daję rade decyzja należy do Ciebieużywka też może okazać się padaką dlatego zabezpiecz się gwarancja itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi