Skocz do zawartości

Warszawa w Giżycku?

Aśka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie za 2 piwa!

Wybieram się do Giżycka na zlot ale jest kilka dróg do dotarcia tam.

Którą polecacie jako optymalną na motocykl, żeby szybko i bezpiecznie dotrzeć na miejsce bez stania w korkach w ruchu wahadłowym z powodu remontów i budowy dróg.

Pozdrawiam.

Jeżyk :)

Pytanie za 2 piwa!

Wybieram się do Giżycka na zlot ale jest kilka dróg do dotarcia tam.

Którą polecacie jako optymalną na motocykl, żeby szybko i bezpiecznie dotrzeć na miejsce bez stania w korkach w ruchu wahadłowym z powodu remontów i budowy dróg.

Pozdrawiam.

Jeżyk :D

Jeżyk...

...od lat śmigam na mazury (i sobie chwwalę) taką trasą:

http://maps.google.pl/maps?f=d&hl=pl&geoco...25,6.987305&z=8

A -> B - przy wylocie z Wawy ...na ul. Marsa potrafi się trochę przykorkować ...ale i tak jest to nic w porównaniu z korkami przed Wyszkowem ...czyli z Marsa tniesz na Stanisławów

B -> C ...później na Łochów/Brok/Ostrów Maz. ...w Ostrowi na Łomżę... jednak do Łomży nie dojeżdżasz ...tylko do Śniadowa

C -> D -> E ...w Śniadowie ...niedaleko za przejazdem kolejowym skręcasz w lewo (chyba na Nowogród) ...i tniesz cały czas prosto ...przecinasz drogę Łomża - Ostrołęka (nr 61) ...i cały czas prosto aż do Nowogrodu ...objazd ten pozwala uniknąć korków w Łomży ...które są niemal regułą w letnie, piątkowe popołudnia i wieczory...

E -> F ...w Nowogrodzie przejeżdżasz przez Narew ...a później w prawo w drogę 648 ...tak aby przekroczyć Pisę .....................nie wiem dlaczego Google Maps nie chce wyznaczyć najkrótszej drogi od punktu E do F ...może to jakieś stare, niezaktualizowane mapy mają ...bo most przez Pisę w Nowogrodzie ...był długo zamknięty z powodu remontu ...ale już jest nówka ...prawie nie śmigana :P

F -> G ...a dalej jak drogowskazy prowadzą ..czyli przez Kolno (Uwaga! ...często miśki stoją) ...Pisz ...Orzysz ...i do Giżycka

...aha jakby ktoś nie chciał omijać Łomży ...to za Łomżą pomiędzy Kisielnicą a Kolnem ...w miejscowości Mały Płock ...jest fotoradar, który strzela w plecy ...ja mam stamtąd taką pamiątkę ;) http://img84.imageshack.us/my.php?image=p4300030iy1.jpg

...to gdzie te dwa piwka? ;)

...też będę jechał w piątek popołudniu/wieczorem tą trasą .......jednakże nie na zlot do Giżycka...

pozdr,

w

DOPISANE:

...o Targeo ...pokazuje tą trasę 'normalnie':

http://mapa.targeo.pl/Wawa_Gizycko_by_wojt...f68b8f835f1f051

Edytowane przez wojtasik

bez stania w korkach w ruchu wahadłowym z powodu remontów i budowy dróg.

Pozdrawiam.

Jeżyk ;)

a od kiedy to motocykle w korkach stoją? :)

Ja już wysuszyłam namiot po poprzednim łikendzie i czekam z niecierpliwością na następny ;)

W Giżycku planuję zjawić się w piątek niezbyt późnym popołudniem, więc jeśli ktoś dotrze i będzie szukał towarzystwa, to telefon mam podany w profilu :)