Skocz do zawartości

kto zmienial wydech ser. na pusty do wtrysk.?

tajnos
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanko jak w tytule najlepiej na takim moto jak moje . chcialbym sie dowiedziec czy mieliscie takie same problemy. ewntualnie jak je rozwiazaliscie.

ja wstawilem pusty wydech i nie rowno pracuje mi na jalowym byl na chamowni itd. nic to nie dalo mowili ze jest ok!! nadal buja obrotami.

po konsultacji z Piotrem Dudkiem wiem co moglo by mu pomoc ale chcialbym wiedziec czy ktos juz przez to przechodzil . pozdrawiam

suzuki GSX750R 2001r wtrysk,reczne ssanie. :crossy:

witam mam pytanko jak w tytule najlepiej na takim moto jak moje . chcialbym sie dowiedziec czy mieliscie takie same problemy. ewntualnie jak je rozwiazaliscie.

ja wstawilem pusty wydech i nie rowno pracuje mi na jalowym byl na chamowni itd. nic to nie dalo mowili ze jest ok!! nadal buja obrotami.

po konsultacji z Piotrem Dudkiem wiem co moglo by mu pomoc ale chcialbym wiedziec czy ktos juz przez to przechodzil . pozdrawiam

suzuki GSX750R 2001r wtrysk,reczne ssanie. :)

U mnie tez w FZS bez DB klierów na wolnych obrotach lekko buja go (tłumiki to dedykowane LeoVinci SBK evolution II) moto tez na wtrysku. Jeśli możesz napisz co Piotr doradził Tobie :)

ps. po założeniu DB wszystko wraca do normy.

ps2. usunąłem też pseudo- katalizator(w tym modelu jest bez sondy-lambda) - i po zejściu z wysokich obrotów (bez DB) bywa że walnie ogniem.. fajnie i efektownie to wygląda ale pytanie jest czy oby nie szkodzi silnikowi.

Pozdr.

chamowni

To jakaś pijalnia piwa? Czy co, bo nie kumam?

HAMOWNIA jak Hamulec, litosci ...

Co ci na tej hamowni powiedzieli? A tak na marginesie, synchronizowałes przepustnice? Moze od tego trzeba zacząć niezależnie od wydechu.

Pawel

To jakaś pijalnia piwa? Czy co, bo nie kumam?

no nie zartuj ze nie byles w tej knajpie :)

Co ci na tej hamowni powiedzieli? A tak na marginesie, synchronizowałes przepustnice? Moze od tego trzeba zacząć niezależnie od wydechu.

ja nie szukam przyczyny!! bo ja znam.

lukimaster<Jeśli możesz napisz co Piotr doradził Tobie

no z tego co mi wiadomo to niszczysz silnik tym strzelaniem. A pomogloby mu( jak w moim przypadku) wstawienie tak zwanej zwezki w koncowke kolektora cos wlasnie jak DB.K. w tlumiku,chodzi o to zeby spaliny nie uciekaly za szybko.

Edytowane przez tajnos

nie wydaje wam sie ze wywalenie tych wyciszaczy to tak jak przyciemnić sobie szyby w golfie? Dlamnie to troche dziwna zabawa połaczona z utrata mocy. W niktórych motocyklach powoduje tak wielkie zubozenie mieszanki ze nie miesci sie w odchyłach systemu wtryskowego i jest przyczyna wypalonych gniazd zaworowych i tego typu spraw.

zamowilem juz orginal bo nic mi tak ostatnio nerwow nie zjadlo co ten tlumik D&Dprzelot gdybym wiedzial czym to pachnie nawet bym tego nie ruszal. zaczal kopcic po puszczeniu manetki z maxa niebieskim dymem czyli olej wyciagal wyplywem spalin.buja obrotami . daje sobie na spokoj bo juz nie wiem co robic nie chce pchac comandera bo pewnie bede szukal cos nowszego

dziwia mnie tylko rozmowy z niektorymi (nie na forum) co mowia ze zwalili serie, zalozyli przelot i ich maszyny pracuja normalnie nawet taki jak moj tylko 600

zaloze org. i jesli tak dalej bedzie to kiszka :)

Edytowane przez tajnos