Skocz do zawartości

Bardzo prosze o porade (silnik RV4-AP)

superbike
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam brac jednosladowa ----- moj problem dotyczy silnika RV4 --- a mianowicie gdy ruszam i az silnik nie osiagnie kilku tys obrotow to muli az djabli --- potem gdy juz zlapie swoje obroty glowe chce urwac-------- silniczek ma wstawiona tuleje na 80cm/3 , gaznik oryginal DELL'ORTO SHA12/14 , oryginalny filtr powietrza------ robilem juz wszystko-od zaplonu po gaznik (czyszczenie) filtr itd - i non stop to samo ----- dusi sie i tyle----- potem tak od 6-7 tys kop i wali pod 110km/h -------- jest to APRILIA TUAREG RALLY (1999r) ---- pomocy :rolleyes: bo juz odechcialo mi sie jezdzic tym czyms :icon_biggrin:

Witam brac jednosladowa ----- moj problem dotyczy silnika RV4 --- a mianowicie gdy ruszam i az silnik nie osiagnie kilku tys obrotow to muli az djabli --- potem gdy juz zlapie swoje obroty glowe chce urwac-------- silniczek ma wstawiona tuleje na 80cm/3 , gaznik oryginal DELL'ORTO SHA12/14 , oryginalny filtr powietrza------ robilem juz wszystko-od zaplonu po gaznik (czyszczenie) filtr itd - i non stop to samo ----- dusi sie i tyle----- potem tak od 6-7 tys kop i wali pod 110km/h -------- jest to APRILIA TUAREG RALLY (1999r) ---- pomocy :buttrock: bo juz odechcialo mi sie jezdzic tym czyms :banghead:

Może chodzi o zawór wydechowy ( ten co "zwęża okno wydechowe") albo membrany w kanale ssącym. Z tego co wiem to te dwa elementy odpowiadają za poprawienie charakterystyki silnika w dolnych obrotach. Nie bardzo się na takich silniczkach znam więc tylko zgaduję.

Może chodzi o zawór wydechowy ( ten co "zwęża okno wydechowe") albo membrany w kanale ssącym. Z tego co wiem to te dwa elementy odpowiadają za poprawienie charakterystyki silnika w dolnych obrotach. Nie bardzo się na takich silniczkach znam więc tylko zgaduję.

mogł się zawór zapieć i jest cały czas otwarty więc moto wogole nie bedzie miało dołu