Skocz do zawartości

Nietypowy problem

matib1990
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mój problem wygląda następująco:

Mam Mito 92 rok. Po wymianie bendixa wreszcie odpaliłem go normalnie.

Po 5 dniach jazdy pojawił sie następujący problem.

Śmigam sobie ulicą podjazd pod domek puszczam manetkę łapie sprzęgło wrzut na luz tu obrotomierz wesoło wędruje sobie na 10,5 tys. obrotów.

Panika.

Łapie sprzęgło a obroty idą jeszcze wyżej. Żeby ratować silnik wyłączam go.

Teraz nie chce odpalić na guzik. Więc cóż pozostaje zapych.

Odpalam i jade.

1 bieg jade z 500 metrów wolniutko. Myślę "Wszystko OK" no to hebel i jazda obroty podchodzą pod 5 tys i....gaśnie. teraz to tylko na luz mogę wrzucić luz i odprowadzić bo nawet na zapych nie bierze :icon_razz: :buttrock: :eek: :banghead: :banghead: :buttrock:

Pomoże ktoś??

No dobra te odpowiedzi bardzo pomagają ale jak maszynka stoi juz 3 dni i juz nawet nie bierze na zapych a jak go pchne troche mocniej strzela dymem z wydechu

Edytowane przez matib1990

Weź przeczyść gaźnik, wyreguluj a następnie możesz wymienić świece. Mi się tak działo w aprili bo miałem filterek paliwa i przez niego jakoś nie chciał chodzić wyciągnąłem go i działał normalnie.

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

MI to na lewe powietzre wyglada.

Musi wszystko pokolei sprawdzić możesz jednak najpierw zacząć od lewego powierza zacząć ale raczej przyczyna tkwi w okolicach gaźnika ;)

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

• 2 tygodnie później...

cena tłoka u mnie:

Vertex denko wypukłe 280 pln

wossner denko płaskie 300pln

oooo luuudzie :/ dzięki za info ale skoro taką ładną sumke chcesz to ja se chyba nie polotom juz w tym sezonie jedynie przez zime go naprawie :/ ale dzięki za info jeszcze sie odezwe ale nie w najbliższym czasie :/