matib1990 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Witam!!Mój problem wygląda następująco:Mam Mito 92 rok. Po wymianie bendixa wreszcie odpaliłem go normalnie.Po 5 dniach jazdy pojawił sie następujący problem.Śmigam sobie ulicą podjazd pod domek puszczam manetkę łapie sprzęgło wrzut na luz tu obrotomierz wesoło wędruje sobie na 10,5 tys. obrotów.Panika.Łapie sprzęgło a obroty idą jeszcze wyżej. Żeby ratować silnik wyłączam go.Teraz nie chce odpalić na guzik. Więc cóż pozostaje zapych.Odpalam i jade.1 bieg jade z 500 metrów wolniutko. Myślę "Wszystko OK" no to hebel i jazda obroty podchodzą pod 5 tys i....gaśnie. teraz to tylko na luz mogę wrzucić luz i odprowadzić bo nawet na zapych nie bierze :icon_razz: :buttrock: :eek: :banghead: :banghead: :buttrock: Pomoże ktoś?? No dobra te odpowiedzi bardzo pomagają ale jak maszynka stoi juz 3 dni i juz nawet nie bierze na zapych a jak go pchne troche mocniej strzela dymem z wydechu Edytowane 4 Lipca 2008 przez matib1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Weź przeczyść gaźnik, wyreguluj a następnie możesz wymienić świece. Mi się tak działo w aprili bo miałem filterek paliwa i przez niego jakoś nie chciał chodzić wyciągnąłem go i działał normalnie. Edytowane 4 Lipca 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 MI to na lewe powietzre wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 MI to na lewe powietzre wyglada. Musi wszystko pokolei sprawdzić możesz jednak najpierw zacząć od lewego powierza zacząć ale raczej przyczyna tkwi w okolicach gaźnika ;) Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 zapchany zaworek iglicowy.tam jest sitko.gdy zaczyna brakowac paliwa w komorze plywakowej tak sie zachowuje jak byl apal lewe powietrze.na 80% zawalony gaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 a wacha się nie skonczyła? zobacz czy wogule cośtam jest i przełącz kranik na rezerwe (pewnie jak zazwyczaj pozycja o 180 stopni od połozenia ON) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 ja jak mam mniej niz 3/4 zbiornika to mi na obroty wchodzi tak sam od siebie ale nia na 10.5tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 taki jest objaw końca kompresji w silniku dwusuwowym. Zaczyna mocno wchodzić na obroty, po czym gaśnie i przy próbie odpalenia strzela w wydech ! W najlepszym przypadku tłok hey :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matib1990 Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 szczerze powiem że po tych informacjach nie wiedziałem co robic bo każdy mówi cos innego ;p ale stalo sie dokladnie to co napisał cziken929 i za to mu serdecznie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 cena tłoka u mnie:Vertex denko wypukłe 280 plnwossner denko płaskie 300pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matib1990 Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 cena tłoka u mnie:Vertex denko wypukłe 280 plnwossner denko płaskie 300pln oooo luuudzie :/ dzięki za info ale skoro taką ładną sumke chcesz to ja se chyba nie polotom juz w tym sezonie jedynie przez zime go naprawie :/ ale dzięki za info jeszcze sie odezwe ale nie w najbliższym czasie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 kute tłoki są drogie niestety i do mito raczej innego nie polecam :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi