Liteon44 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam Wszystkich!! No i jestem po mojej dłuższej wyprawie (jakieś 900km). Jeżdżę średnio z prędkością od 140-160km/h, często szybciej. Na trasie z takimi prędkościami średnie spalanie ok 6,5 l/100. Nie mam szyby i powiem tak: jak dociskam do 180km, to szyja swoje odczuwa, ale tak do 150 już nic nie czuję, no chyba, że pod wiatr silny jadę, to wtedy też odczuwam. Piszę, że już nie odczuwam, bo po prostu się przyzwyczaiłem, widocznie moje mięśnie szyjne przypakowały dzięki takiej jeździe :biggrin: . Co do robactwa, to tragedii nie ma, zarówno kask, jak i kurtkę przecieram mokrą szmatką i śladu nie ma - 2 minuty i gotowe. Muszę jednak przyznać, że na dłuższe wypady szyba jest wskazana, no ale ja kręcę się po okolicy przeważnie, więc nie inwestuję, kto robi często spore trasy, powinien szybę mieć! I jeszcze jedno pytanko - ktoś z was był przejazdem 6 lipca (sobota) w Kaliszu Pomorskim, bo jak wjeżdżałem na tamtejszą stację (autem), to kilka maszyn z niej wyjeżdżało i był na pewno jeden MS - oczywiście najładniejszy :rolleyes: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Cześć, jutro zrobię i wstawię. Więc wygląda to tak: http://img856.imageshack.us/img856/6599/f1xw.jpg Otwory mają średnicę 10mm, nie widać ich z pozycji stojącej osoby.a jak chcesz wrócić do oryginału ?myślę że podobny efekt osiągneliśmy wycinając ostatnia przegrodę otwornicą fi 32(chyba)-a wygląda znacznie lepiej- jak oryginał :laugh: choć do stanu pierwotnego raczej nie ma już powrotu, za to dźwięk znośny i nikt nas nie ugania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie chcę, ale gdyby była taka potrzeba mocuję za pomocą nitonakrętek blachę zakrywającą te otworyJak chcesz to zrobić (otwór fi 32) bez masakrowania tłumika? jest on spawany. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez tqmeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Nie chcę, ale gdyby była taka potrzeba mocuję za pomocą nitonakrętek blachę zakrywającą te otworyJak chcesz to zrobić (otwór fi 32) bez masakrowania tłumika? jest on spawany.Można tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) o właśnie tak :cool: przy czym film nie oddaje prawdziwego dźwięku - jest on bardzo przyjemny i nie uciążliwya róznica mniej więcej jak na filmie :cool: Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez pyra.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Czyli mamy 2 rozwiązania tematu, u mnie przez zrobione otwory widać wejście do rury która wychodzi na zewnątrz, czyli powodują one skrócenie drogi dla spalin o 1 element. AVO trzeba by sprawdzić w jeździe jeden za drugim jak to brzmi, ja z pozycji kierowcy odbieram to dobrze, nie jest za głośno, identyczne info mam od pasażera. Po wierceniu otwornicą środek z otwornicy może wpaść do środka i dzwonić w tłumiku. Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez tqmeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 to chyba czas zrobić ustawkę :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shak Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Tak śmigam na tym MS i śmigam tylko coś mi z przodu dzwoni jakby jakaś blacha była niedokręcona czy co? Wydaje mi się że to może tarcze tak coś pobrzękują? Czy może mam już lekkie zwidy od tego wiatru we włosach i muchach w zębach? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Siemano Panowie, stalo sie, Gwiadka mi sie popsula, nie odpali, wyswietla sie kod 12 i 53. Moze ktos przechodzil, wie co moze byc, mechanik ze mnie zaden, takze moto i tak pewnie pojdzie do mechanika, ale chcialem sie tylko wstepnie dowiedziec... Z gory dzieki!Wychodzi, ze cos z czujnikiem polozenia walu, ale co oznacza kod 53 nie moge wyszukac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Cześć, już Ci mówię:kod 12: Opis:No normal signals are receivedfrom the crankshaftposition sensor. Możliwa przyczyna:• Open or short circuit in wire harness.• Defective crankshaft position sensor.• Malfunction in crankshaft position sensorrotor.• Malfunction in ECU.• Improperly installed sensor. Natomiast 53 nie mogę znaleźć dobrze odczytałeś? daj emaila wyślę Ci całą instrukcję serwisową Pozdr Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez tqmeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Tak, wlasnie bankowo 53, moze to jakis blad komputera, no ale musze powiedziec, ze jak na 3 lata bezawaryjnej jazdy to i tak jestem zadowolony, stalo sie, trudno, dobrze ze mi sie popsul jak do albo z PL jechalem =D Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie to jakos bajecznie drogie ustrojstwo! huehue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Tak, wlasnie bankowo 53, moze to jakis blad komputera, no ale musze powiedziec, ze jak na 3 lata bezawaryjnej jazdy to i tak jestem zadowolony, stalo sie, trudno, dobrze ze mi sie popsul jak do albo z PL jechalem =D Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie to jakos bajecznie drogie ustrojstwo! huehuei co wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Wieczorem ma przyjechać znajomy mechanik, takze jak sie coś wyjaśni to napisze. Książkę serwisowa mam, ale dzięki za dobre chęci. Wysyłane z mojego HTC Desire HD za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 i co wyszło?I wyszlo, ze bateria walnieta. Podlaczylismy inna, kod zniknal a moto odpalilo. Takze jutro jade do serwisu po nowa baterie. A juz mialem oddac moto do Yamahy. To by mnie pewnie skasowali... No nic, jezdzim dalej... =DDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro1970 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Cześć.Chciałbym kupić na zime plandeke,pokrowiec motocyklowy,moto stoi w garażu nieogrzewanym ale suchym.Czy taki pokrowiec to dobry pomysł,jeżeli tak proszę napisać jaki najlepiej kupić,jest tego dużo ale nie bardzo wiem na co zwracać uwagę przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi