Skocz do zawartości

Midnight Star 1300 XVS1300 XVS1300A V-Star1300 - wymiana doświadczeń :)

QuadMan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolicie, że powitam wszystkich użytkowników xvs 1300...

Nie sądziłem, że jest nas tylu..

Mam na imię Artur i mieszkam w Łodzi. Widzę, że moim "ziomalem" jest kostass (z chęcią się przyłączę do wspólnych wypadów).

Póki co jak na "świerzynkę" chciałbym prosić o pomoc w wymianie oleju...

Powitać ziomla . Patrzac i słuchajac dochodze do wniosku ze 1300 staje sie co raz bardziej popularnym motorkiem . Na forum YDS co najmnije 5 osob poszukuje tego modelu . CO do wymiany oleju to Karo bardzo szczegółowo ci to opisał :icon_biggrin: . Ja sam nie wymieniałem w MS ale z tego co widziałem to zadna filozofia , a nawet prosciej niz np w DRAGU . Ze smigankiem nie ma problemu, na forum Yamaha Drag Star mamy taka GŁ (grupę łodzką) są w niej tacy hardcorowcy , kotrzy w ostatni weekend jezdzili . Bedziesz miał jakies pytania to wal smiało . Po Nowym Roku pewnie bedzie jakies spotkanie w Ironie to dam ci znac to jak bedziesz mial ochote i czas to wpadniesz .

Karo,

Doświadczenia mam podobne, choć dzieli nas dodatkowe pięć lat...

Zatyczanełm od wsk, potem etz i długo, długo nic...

Rodzina, dzieci, dom, samochód... Sam wiesz.

Wreszcie się udało przekonać żonę i jest... 1300A.

Mam analityczne podejście do zakupów. Przez cały rok chodziłem koło tematu: jaki "motór" byłby odpowiedni.

Przebadałem wszystko co mogłem. Odrzuciłem szlifierki, enduro i przez chwilę zatrzymałem się nad FJR...

...by jednak poślubić ją...

Jeszcze nie było chwili bym żałował, choć może to również wynikać z braku doswiadczeń i porównań...

...dla mnie jednak ideał.

Moja Jasia pochodzi z dalekiej californi (V-star) i ciagle wyglada jakby wczoraj opuściła łono...

Pozdrawiam.

Artur

:) to dobra historia, bo czasem w necie ktoś się zastanawia czy te 328kg to nie za mało na początek... :)

gratuluję wyboru - zalet mnóstwo, a wady rozpoznane i opisane w necie... :)

moja historia miała trochę krótszą przerwę i wcześniejszy początek, choć to bez znaczenia...

zacząłem jako dzieciak na komarku, nauczyłem się dzięki nieodpowiedzialności mojego wuja gdzieś w 6 klasie na WSK...

miał ES 250|2, ale to był potwór jak na tamte czasy :)

potem dosiadłem Ogara 200 i jeszcze przed wiekiem na posiadanie prawka ETZ150 i te dwa kółka były długo grane - gdzieś do 1995... Później gdzieś z 10 lat później była Honda Shadow VT750C4, a od dwóch lat Midnight.

Hm, pewnie większość ściągnięta z Amerykanowa. Cena salonowa w wersji Tourer powala, model świeży, więc i na używane sztuki z polską historią raczej trudno trafić...

Kostass, a Ty przed DragStarem czymś jeździłeś?

wiosna idzie

trzeba by się śjakoś zorganizować wiosną w kilka maszyn, bo jednej nie słychać... ;)

dobra, może i jeszcze śnieg tej zimy nie spadł, ale i tak sobie będę w myślach planował.... (!) :)

Karo , mozesz być pewien że moja nawet w pojedynke słychać , ale znów bede walczył zeby ja wyciszyć .

Przed dragiem miałem Viragę 535 . Ja tez jestem swierzak , teraz bedzie dopiero 5 sezon . Ale jak wyliczyłem srednia to wyszło mi 9kkm w sezonie . Od jesieni mam w stajni drugiego "rumaka" V-Stroma i juz wiem ze bede miał dylemat . Bo to nęci i to kusi .

No wypadałoby sie w końcu spotkac . W maju w Węgierskiej Górce , poło Zywca jest zlot otwarty WRS jak jestescie zaintereswoani to dajcie znac , sprawdze jak z miejscami . Wczesniej bede chciał sie wybrac w moja ulubiona Kotline Klodzka na weekend .Oczywiscie przeloty wkoło komina tez sa fajne .

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

a co to amba postyt znikają .co weteran w łodzi to jakaś konkuręcja dla fm :icon_razz:

zaraz konczy się zima gdzie planujecie swoje najbliższe wyjazdy ? tak brzmi pytanie- greg 103.

Więc odpowiadam poraz drugi- najbliszy wpad to wetran bazar 21 stycznia 2012 :buttrock:

no to usuaj od 173 .

Gość zapytuje to sie Mu odpowiada proste i logiczne.

A jak ktoś się pyta o gmole ,szybe,instrukcje obsługi to niech to robi w dziale co gdzie kupić do motocykla , bo ten dział jest o motocyklach a nie o akcesiriach do nich - bo chyba tak to trzeba rozumieć według Ciebie.

sory za literówkę poprawiam się " akcesoriach "

jeszua trochę racji ma, ale może Drogi Jeszua odpuścisz?

i tak tu nic się nie dzieje, a użytkowników maszyn jak nasze jest na forum zaledwie kilku, więc mamy tu sobie takie niemrawe, ledwno dychające wątki, bo nikomu się za bardzo nie chce pisać o moto, może gdyby było o sankach poszło by lepiej :)

a tak z innej beczki, choc właściwie bliskiej wątkowi, bo to z gatunku podróże jest, nabyłem sobie kufer centralny do bike'a, więc ciekaw jestem jak wielu z Was to się nie podoba w cruiserze...?

A jak ktoś się pyta o gmole ,szybe,instrukcje obsługi to niech to robi w dziale co gdzie kupić do motocykla , bo ten dział jest o motocyklach a nie o akcesiriach do nich - bo chyba tak to trzeba rozumieć według Ciebie.

w zasadzie owszem, tak. tyle że jeśli kwestie są specyficzne, jak szyba do konkretnego modelu - nikt nie naciska. natomiast umawianie się na ogólnodostępną imprezę, albo dyskusja o warsztacie - nie mają bezpośredniego związku z konkretnym modelem, i jako takie mają odpowiedniejsze miejsce. mam nadzieję, że jest to w miarę zrozumiałe, po krótkim wysiłku umysłowym

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]