kostass Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Pozwolicie, że powitam wszystkich użytkowników xvs 1300...Nie sądziłem, że jest nas tylu..Mam na imię Artur i mieszkam w Łodzi. Widzę, że moim "ziomalem" jest kostass (z chęcią się przyłączę do wspólnych wypadów).Póki co jak na "świerzynkę" chciałbym prosić o pomoc w wymianie oleju... Powitać ziomla . Patrzac i słuchajac dochodze do wniosku ze 1300 staje sie co raz bardziej popularnym motorkiem . Na forum YDS co najmnije 5 osob poszukuje tego modelu . CO do wymiany oleju to Karo bardzo szczegółowo ci to opisał :icon_biggrin: . Ja sam nie wymieniałem w MS ale z tego co widziałem to zadna filozofia , a nawet prosciej niz np w DRAGU . Ze smigankiem nie ma problemu, na forum Yamaha Drag Star mamy taka GŁ (grupę łodzką) są w niej tacy hardcorowcy , kotrzy w ostatni weekend jezdzili . Bedziesz miał jakies pytania to wal smiało . Po Nowym Roku pewnie bedzie jakies spotkanie w Ironie to dam ci znac to jak bedziesz mial ochote i czas to wpadniesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatmiarz Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Karo,Doświadczenia mam podobne, choć dzieli nas dodatkowe pięć lat...Zatyczanełm od wsk, potem etz i długo, długo nic...Rodzina, dzieci, dom, samochód... Sam wiesz.Wreszcie się udało przekonać żonę i jest... 1300A.Mam analityczne podejście do zakupów. Przez cały rok chodziłem koło tematu: jaki "motór" byłby odpowiedni.Przebadałem wszystko co mogłem. Odrzuciłem szlifierki, enduro i przez chwilę zatrzymałem się nad FJR......by jednak poślubić ją...Jeszcze nie było chwili bym żałował, choć może to również wynikać z braku doswiadczeń i porównań......dla mnie jednak ideał.Moja Jasia pochodzi z dalekiej californi (V-star) i ciagle wyglada jakby wczoraj opuściła łono...Pozdrawiam.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Najlepiej dodaj jakies foty , moj Garfield tez jest z amerykanowa :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 :) to dobra historia, bo czasem w necie ktoś się zastanawia czy te 328kg to nie za mało na początek... :) gratuluję wyboru - zalet mnóstwo, a wady rozpoznane i opisane w necie... :) moja historia miała trochę krótszą przerwę i wcześniejszy początek, choć to bez znaczenia...zacząłem jako dzieciak na komarku, nauczyłem się dzięki nieodpowiedzialności mojego wuja gdzieś w 6 klasie na WSK...miał ES 250|2, ale to był potwór jak na tamte czasy :) potem dosiadłem Ogara 200 i jeszcze przed wiekiem na posiadanie prawka ETZ150 i te dwa kółka były długo grane - gdzieś do 1995... Później gdzieś z 10 lat później była Honda Shadow VT750C4, a od dwóch lat Midnight. Hm, pewnie większość ściągnięta z Amerykanowa. Cena salonowa w wersji Tourer powala, model świeży, więc i na używane sztuki z polską historią raczej trudno trafić... Kostass, a Ty przed DragStarem czymś jeździłeś? wiosna idzietrzeba by się śjakoś zorganizować wiosną w kilka maszyn, bo jednej nie słychać... ;) dobra, może i jeszcze śnieg tej zimy nie spadł, ale i tak sobie będę w myślach planował.... (!) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Karo , mozesz być pewien że moja nawet w pojedynke słychać , ale znów bede walczył zeby ja wyciszyć . Przed dragiem miałem Viragę 535 . Ja tez jestem swierzak , teraz bedzie dopiero 5 sezon . Ale jak wyliczyłem srednia to wyszło mi 9kkm w sezonie . Od jesieni mam w stajni drugiego "rumaka" V-Stroma i juz wiem ze bede miał dylemat . Bo to nęci i to kusi . No wypadałoby sie w końcu spotkac . W maju w Węgierskiej Górce , poło Zywca jest zlot otwarty WRS jak jestescie zaintereswoani to dajcie znac , sprawdze jak z miejscami . Wczesniej bede chciał sie wybrac w moja ulubiona Kotline Klodzka na weekend .Oczywiscie przeloty wkoło komina tez sa fajne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 witam posiadaczy xvs 1300 . Czy ktoś może przesłać mi serwisówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYGID Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) WitamGdzieś wczesniej była podana, poszukaj.Jak nie znajdziesz, podaj mejla na privat. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez ZYGID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg103 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 hej hej Wam wszystkim co się tu dzieje że taka cisza ? owszem motory zimują ale WYYYYYY nikt nie ma żadnych problemów i nie ma się pochwalić ???? CZY TO FORUM UMIERA zaraz konczy się zima gdzie planujecie swoje najbliższe wyjazdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 moto zimuje bo spadł śnieg na termometrze -9 stopni C . Ale jak tylko stopnieje będzie trzeba przedmuchać wydech .A początek maja Chorwacja w 4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 a co to amba postyt znikają .co weteran w łodzi to jakaś konkuręcja dla fm :icon_razz: zaraz konczy się zima gdzie planujecie swoje najbliższe wyjazdy ? tak brzmi pytanie- greg 103. Więc odpowiadam poraz drugi- najbliszy wpad to wetran bazar 21 stycznia 2012 :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 panowie, to jest dział "motocykle". o imprezach proszę dyskutować w odpowiednim dzialejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 no to usuaj od 173 . Gość zapytuje to sie Mu odpowiada proste i logiczne. A jak ktoś się pyta o gmole ,szybe,instrukcje obsługi to niech to robi w dziale co gdzie kupić do motocykla , bo ten dział jest o motocyklach a nie o akcesiriach do nich - bo chyba tak to trzeba rozumieć według Ciebie. sory za literówkę poprawiam się " akcesoriach " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 jeszua trochę racji ma, ale może Drogi Jeszua odpuścisz?i tak tu nic się nie dzieje, a użytkowników maszyn jak nasze jest na forum zaledwie kilku, więc mamy tu sobie takie niemrawe, ledwno dychające wątki, bo nikomu się za bardzo nie chce pisać o moto, może gdyby było o sankach poszło by lepiej :) a tak z innej beczki, choc właściwie bliskiej wątkowi, bo to z gatunku podróże jest, nabyłem sobie kufer centralny do bike'a, więc ciekaw jestem jak wielu z Was to się nie podoba w cruiserze...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 To zapodaj jakieś zdjęcie tego kuferka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 A jak ktoś się pyta o gmole ,szybe,instrukcje obsługi to niech to robi w dziale co gdzie kupić do motocykla , bo ten dział jest o motocyklach a nie o akcesiriach do nich - bo chyba tak to trzeba rozumieć według Ciebie. w zasadzie owszem, tak. tyle że jeśli kwestie są specyficzne, jak szyba do konkretnego modelu - nikt nie naciska. natomiast umawianie się na ogólnodostępną imprezę, albo dyskusja o warsztacie - nie mają bezpośredniego związku z konkretnym modelem, i jako takie mają odpowiedniejsze miejsce. mam nadzieję, że jest to w miarę zrozumiałe, po krótkim wysiłku umysłowymjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi