Karo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ja nie chciałem sam ciąć szyby, więc znalazłem firmę co robi w poliweglanie i za parę zeta panowie mi wycięli nową. Z prostego arkusza poliwęglanu, otwory nawiercili na wzór starych. I jeździ się z tym znakomicie, chociaż trzeba uważać bo materiał łatwo porysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 chciałbym zostawić szybe orginalną , jaką tarczą ciąć i czy jest duże ryzyko że pęknie ? a gdyby firma to prosze o namiary i koszt takiej usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ja zrobiłem w Łomiankach pod Warszawą. Koszt parę lat temu jakieś 200. Mistrzowie cięli zwykłą wyżynarką z brzeszczotem o drobnych zębach... Patrząc na tę robotę to trzeba mieć arkusz poliwęglanu, duży stół, zwykłą wyrzynarkę i odrysowany kształt. Kształt to najmniejszy problem bo moja szyba była odrysowany ze starej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 co do tempomatu , to w trasie dobra rzecz , ja chcę nabyć , tylko jaki , proszę o podpowiedź , byle niedrogi , w miarę dobry , a najlepiej foto takiego cuda by mieć lepsze rozeznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Używam takiego:http://www.cruisercustomizing.com/universal-cruise-control-metric-cruisers-with-1-inch-bars/part/VC-07-4041Jest ok, sam zamontowałem, montaż banalny a w długich przelotach bardzo pomocny. Możesz oderwać rękę od kiery, opuścić ją na chwilę, itd. Jest z nim związane takie ryzyko, że "gdyby co" to przepustnica jest zablokowana i otwarta. Za to jest dość tani. 30$. 6 razy droższy jest model bezpieczniejszy:http://www.cruisercustomizing.com/brakeaway-products-motorcycle-cruise-control/part/BAW-MCC?source=igodigitalDziała tak, że po naciśnięciu klamki przedniego hebla tempomat zostanie wyłączony. Fajna funkcja, ale dla mnie nie warta 180$ - to prawie 600pln...I to w Stanach Ten tańszy widziałem na allegro Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Karo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) http://allegro.pl/tempomat-kuryakyn-na-manetki-do-motocykli-i4929261876.html http://allegro.pl/tempomat-brake-away-harley-davidson-i4923580304.html Edytowane 12 Stycznia 2015 przez tqmeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Tempomat z linków Karo i tqmeh, rewela.Mi nie potrzeba nic więcej -wystarczy nie zamocno dokręcić, aby można było manetkę z lekkim oporem skręcić bez odblokowania "tempomatu".Szybę można przyciąć samemu cieńką tarczą, lub zamówić w http://www.mgg.com.pl/ - wyślij swoją na wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 mam kolejne pytanko ! co zrobić z regulacją gazu, regulacja naciągiem linki nic nie daje ,skręt w prawo lub w lewo obroty rosną ,albo maleją a zmiana biegów w czasie jazdy bardzo szarpie i to wygląda jak bym 1-raz jechał motorem ! jazda na 1 lub 2 biegu , w przypadku ograniczeń prędkości na terenie całej polski jest uciążliwe , nie mam normalnej płynności jazdy na tych biegach jak jest u tych jeżdżą xvs 1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Cześć, u mnie niezależnie od ruchów kierą obroty są stabilne.Podejrzewam że masz luźną którąś linkę ewentualnie coś się dzieje z elektryką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 linkę regulowało 3- ech naprawde dobrych fachowców i podkręcona obroty są za wysokie , a luzowana zbyt niskie , i co wkurza to skręt kierą obroty albo takie ,albo takie , w czasie jazdy bardzo szarpie ,z takim problemem musiałem w 2014 pokonać te 1800 km jakoś dałem sobie radę , ale to żadna przyjemność . czy to może być wina faktycznie elektroniki , czy może wymiana linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ciężko Tobie online maszynę naprawić, jak masz czas i chęci sprawdź linki - są dwie. Mają płynnie pracować. Jak będą OK możliwe że to temat związany z elektryką.Ewentualnie szukaj od razu sprawdzonego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 kierownica oryginalna ? (linki też ?)problem raczej mechaniczny, pancerz nie wyczepił się czasem z mocowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Tez racja. Często jeżdżę z kolesiem z HD na kobrach i faktycznie lepiej jechać z przodu. Tylko ze mój na oryginalnych brzmi przy nim jak komarek. Nawet viraszka daje więcej czadu. Ale jazda w stoperach to już lekkie przegięcie ;) No nic, więc chyba kasa pójdzie jednak na przelew a nie na moto. To kiedy robicie zlot?Odnośnie wydechów to polecam przeróbkę oryginalnego u Edka - Edhaust w Modlinie. Ja swój przerobiłem w tamtym roku , wysyłasz i za parę dni masz z powrotem i jestem mega zadowolony. NIe jest tak głośny jak Cobry ale daje radę. Można indywidualnie dogadać się czego się oczekuje. Gość zajmuje się tym już ładnych parę lat . Na zachęte http://w614.wrzuta.pl/film/7GktrZpGvvy/xvs_1300_midnight_star_edhaust .Sorry za "krzywy" :biggrin: obraz ale liczy się dźwięk. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez avo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 avo, a coż tam Edhaust przerobił w Twoim kominie ? na pierwsze ucho nie widzę różnicy pomiędzy Twoim a moim kominem :sad: u mnie trwało to może 3 minuty......( wiertarka+otwornica ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) NIe wiem jak Twój, ale na tym filmiku jest troszkę ciszej niż w rzeczywistości, a Edek wyciąga całe "wnętrzności" i robi od początku wg Twoich zaleceń, tzn co chcesz uzyskać czy ma być full głośno czy tylko lekki bass :biggrin: i nie ma żadnych śladów ingerencji w wydech. Jest to jakaś alternatywa do tłumików typu Cobra czy V&H a na pewno tańsza. Ja jestem zadowolony a to chyba najważniejsze. Jeśli Ty ze swojego też to super. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez avo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi