InfernoRider Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Mam w prawku 01.01 więc przy soczewkach mogą się przyczepić. Kłopot też jest taki, że przy ciaśniejszym kasku mogę mieć problem z zakładaniem okularów, tj. problem z wetknięciem zauszników za uszy.Źle się wyraziłem. Moge poruszyć kaskiem tylko na tyle na ile pozwala elastyczność skóry. Obrócić się go jednak nie da. Mierzyłem przed chwilą. A temu kto wynalazł zapięcie DD, to bym złotą malinę dał :biggrin:Tak wygląda kask na mojej łepetynie (link):http://foto.mojemotocykle.pl/kask1.jpg Tylko odklej naklejkę zanim wyjedziesz na drogę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 ejejej, czepiacie sie nie wiem czego :P Puki co przecież nie może odkleić jeśli chce wymienić, sprzedawca mógłby mu tego nie przyjąć. Jest napewno na tyle domyślny co by naklejke odkleić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Tylko odklej naklejkę zanim wyjedziesz na drogę :wink:Ah, to ta naklejka :banghead: Tyle się zastanawiałem, czego ja tak mało widzę w tym kasku i jak tu jeździć... :icon_eek: . A teraz już wiem, nie ma to jak forum :banghead: :notworthy: :banghead: :evil: :banghead: :eek: Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizka Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Do Shoei'a możesz dokupić większe/grubsze poduszki na policzki, wtedy będzie się lepiej trzymac na głowie,a przy okularach nadal będzie odpowiedni luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturXJ Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Mam XR 1000 i jestem zachwycony. Tak jak koledzy wyżej mówią, wymień na trochę mniejszy. Na początku będzie Cię cisnął ale potem się ułoży. "Cichość" kasku to sprawa względna. Wg mnie jest głośny. Pomagają zatyczki. Co do okularów, to ja jeżdżę w soczewach. Nie obawiaj się policji, że się czepią za jazdę bez okularów. Soczewy je zastępują.Mam buty Tarboru Police. Faktycznie, są wygodne, długo wytrzymują w deszczu i nie jest w nich specjalnie gorąca albo zimno. Membrana zdaje egzamin. Jedynie wytarła się dumowa nakładka w miejscu styku buta z dźwignią zmiany biegów no i po solidnej ulewie (właściwie to 3-dniówka w deszczu) buty zrobiły się trochę luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abraxas Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Nie obawiaj się policji, że się czepią za jazdę bez okularów. Soczewy je zastępują. Jest oddzielny kod na okulary i oddzielny na soczewki. Jak nie masz obu to się moga przyczepić i będa mieli rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturXJ Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Jest oddzielny kod na okulary i oddzielny na soczewki. Jak nie masz obu to się moga przyczepić i będa mieli rację. A toprzepraszam, nie wiedziałem. Nie mam nic w PJ o okularach, zdjęcie w okularach, jeżdżę w soczewach i jeszcze się nikt nie przyczepił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasarte Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 z tym przyczepianiem sie o soczewki to przesada, nie spotkalem sie z czyms takim przeciez soczewki sa substytutem okularow i dzialaja tak samo to tak jakbym mial w PJ kod na oprawki plastikowe, a jezdzil w metalowych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizka Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Jest oddzielny kod na okulary i oddzielny na soczewki. Jak nie masz obu to się moga przyczepić i będa mieli rację. Racja!!! Bartasarte Napisano 07.07.2008 - 01:41 z tym przyczepianiem sie o soczewki to przesada, nie spotkalem sie z czyms takim przeciez soczewki sa substytutem okularow i dzialaja tak samo to tak jakbym mial w PJ kod na oprawki plastikowe, a jezdzil w metalowych j.gif To, że się nie spotkałeś, to nie znaczy, że to nie prawda :biggrin: W prawkach jest kilka kategorii, w tym osobna na okulary i osobna na soczewki, a także jedna która łączy oba te wynalazki. # 01 – wymagana korekta wzroku,# 01.01 – okulary,# 01.02 – soczewki kontaktowe,# 01.03 - szkła ochronne,# 01.04 - szkło matowe,# 01.05 - przepaska na oko,# 01.06 – okulary lub szkła kontaktowe, Jak spotkasz policjanta, który będzie o tym wiedział, to się zdziwisz :) Pozdrawiam Edytowane 7 Lipca 2008 przez Vizka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasarte Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 bez sensu, a jak nie mam kodu a jezdze w soczewkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizka Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Jak nie masz kodu, to znaczy, że nie masz zalecanej korekty wzroku... chyba jasne... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 kask bym zostawił bo to jedna z najlepszych skorup (o szkłach kontaktowych pomyśl) , Tarbor ? A oni czasami nie robią głównie ubranek na klasyczne moto ? Polecam coś z Hein Gericke, wieksze rozmiary też posiadają , sam potrzebowałem :) Może jeszcze jaka Utika, FLM, Buse ? Bynajmniej proponuję szerokim łukiem omijać polsko-pakistańskie RetBike ... Pzdr Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Dziękuję za wszelkie rady. Właśnie niedawno wróciłem z firmy Tarbor, gdzie zostawiłem trochę ponad 1000 zł. Kupiłem sobie kurtkę Tarbor Ventus i buty Police. Udało się na szczęście znaleźć kurtkę, w której zmieścił się mój "zasób" określany też "mięśniem piwnym" :icon_mrgreen: .Tak teraz zastanawiam się czy kupić spodnie, czy ryzykować jazdę w jeansach albo innych tam sztruksach... 600 zł piechotą nie chodzi. Heh... Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Tak teraz zastanawiam się czy kupić spodnie, czy ryzykować jazdę w jeansach albo innych tam sztruksach... 600 zł piechotą nie chodzi. Heh... a kilkadziesiąt cm2 twojej skóry..? tak tylko pytam w razie czego. skórę wołową w razie czego kupisz nową, z własną jest gorzejjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi