scigacz Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 a co to ma do rzeczy?kolejny raz, w kolejnym wątku powtarzam: nie ma nic do rzeczy jak jeżdżą ci, którzy krytycznie wypowiadają się nt. tego kolesia. zakładam wprawdzie, że żaden nie ucieka 190kmh przed policją i blokadami, ale IMHO mam do takiej hipotezy prawo. podejrzewam, że przestrzegający wszystkich przepisów to w tym kraju rzadkość; tym niemniej wypada zauważyć, że są granice przyzwoitości. dla przykładu: nawet fotoradary nie są ustawiane dokładnie zgodnie z limitem, więc i policja zakłada jakiś dopuszczalny margines przekroczenianatomiast debilom, którzy blisko 4x przekraczają dopuszczalne prędkości, bez prawka uciekają policji i przed blokadami, powinno się na długie lata odbierać prawo poruszania się po drogach publicznychjsz jasne i powiedz mi gdzie im sie odbiera na dlugie lata i co??? podobnie jak z pijakami zatrzymuja ich cale tabuny a pozniej sie okazuje ze tylko 25% ma odebrane przez sad prawo jazdy a pozniej i tak wszyscy zapie**alaja bez prawka,normalka przepisy po to zeby byly bo zadnego przelozenia na rzeczywistosc nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ścigacz, i co niby wynika z twojej wypowiedzi? czepiasz się ludzi, którzy krytykują idiotę - dla samej satysfakcji z pochwalenia się jaki to z ciebie kozak, czy co? bo jakoś nie widzę związku poprzedniej wypowiedzi z powyższąjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ścigacz, i co niby wynika z twojej wypowiedzi? czepiasz się ludzi, którzy krytykują idiotę - dla samej satysfakcji z pochwalenia się jaki to z ciebie kozak, czy co? bo jakoś nie widzę związku poprzedniej wypowiedzi z powyższąjsz nie czepiam sie tylko mnei smieszy jacy wszyscy przepisowi z toba na czele, a gdzie napisalem ze ja niby jestem kozak , przypomnij mi? a jeszcze bardziej smieszy mnei chwalenie przepisow eliminowanie takich kierowcow itd bo to tylko czcze gadanie a rzeczywistosc jest inna, i przemysl sobei jeszcze jedna sytuacje 2xprzekroczenie predkosci o 50(nie zawsze jest to super niebezpieczne) i do tego cos za 5 punktow - nei chce misie wertowac taryfikatora za co np i efekt jest taki ze za jakies 3 smieszne wykroczenia tracisz prawko i np prace, a pjaczyna rozjebie cie na przejsciu i przy dobrym adwokacie tez straci prawko i jakis smieszny zawias dostanie i wlasnie dlatego smieszy mnei taka krytyka przekraczania predkosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_Maly Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 szacunek dla tego pana co uciekał też tak kiedyś będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebanik Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 nie czepiam sie tylko mnei smieszy jacy wszyscy przepisowi z toba na czele, a gdzie napisalem ze ja niby jestem kozak , przypomnij mi? a jeszcze bardziej smieszy mnei chwalenie przepisow eliminowanie takich kierowcow itd bo to tylko czcze gadanie a rzeczywistosc jest inna, i przemysl sobei jeszcze jedna sytuacje 2xprzekroczenie predkosci o 50(nie zawsze jest to super niebezpieczne) i do tego cos za 5 punktow - nei chce misie wertowac taryfikatora za co np i efekt jest taki ze za jakies 3 smieszne wykroczenia tracisz prawko i np prace, a pjaczyna rozjebie cie na przejsciu i przy dobrym adwokacie tez straci prawko i jakis smieszny zawias dostanie i wlasnie dlatego smieszy mnei taka krytyka przekraczania predkosci Z Twojej wypowiedzi można wnioskować, że nie ma sensu karać za wykroczenia :P Inna kwestia to ludzka mentalność. Dopóki będzie ciche przyzwolenie (a nawet pochwały za kolejne cześć filmów z jazdy na youtubie) grupy społecznej w jakiej obracają się tacy ludzie dopóty będą takie sytuacje. I nie wiem jak drakońskiego prawa nie użyjesz nie wytrzebisz takich zachowań. Zawsze znajdą się chojraki które przycwaniakują i pokażą reszcie jak się jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tas Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 nie czepiam sie tylko mnei smieszy jacy wszyscy przepisowi z toba na czele, a gdzie napisalem ze ja niby jestem kozak , przypomnij mi? a jeszcze bardziej smieszy mnei chwalenie przepisow eliminowanie takich kierowcow itd bo to tylko czcze gadanie a rzeczywistosc jest inna, i przemysl sobei jeszcze jedna sytuacje 2xprzekroczenie predkosci o 50(nie zawsze jest to super niebezpieczne) i do tego cos za 5 punktow - nei chce misie wertowac taryfikatora za co np i efekt jest taki ze za jakies 3 smieszne wykroczenia tracisz prawko i np prace, a pjaczyna rozjebie cie na przejsciu i przy dobrym adwokacie tez straci prawko i jakis smieszny zawias dostanie i wlasnie dlatego smieszy mnei taka krytyka przekraczania predkoscisam przyznajesz, że to czcze gadanie, dlatego przepisy powinny być zmienione, teoretycznie teraz nie ma możliwości zakazania pierwszego/ponownego na prawko, a dla takich osób, raczej powinna być jakaś blokada. poprawcie mnie, ale chyba tylko dla pijanych jest jakieś dłuższe ograniczenie...? Co do taryfikatora, to w niektórych punktach bym go zmienił, ale cóż... A te śmieszne zawiasy jednak robią różnicę, ponieważ w każdej pracy wymagają zaświadczenia o niekaralności, inna sprawa, że kary za jazdę po pijanemu powinny być wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFI Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Nie sądzę żeby zakaz prowadzenia pojazdów zrobił jakieś wrażenie na uciekającym jegomościu. Wszakże on już przecież złamał ów zakaz prowadząc pojazd bez uprawnień.Odnoszę wrażenie, że równie dobrze możnaby powiedzieć mu, że był niegrzeczny, kazać zapłacić i czekać kiedy pojawi się ponownie... -UFI- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ale farmazony ;]Teraz dostanie jakas grzywne i ew. zawiasy.I nie mowcie, ze odebranie prawka nic nie daje, bo jak go z sadowym zakazem prowadzenia pojazdow zlapia to juz jest mieciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scott880 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Nie lubie cieci bez prawka, jeszcze do tego jak łamią wszystkie możliwe przepisy i zwiewają. Z tekstu na podanej stronie nie ma żadnych informacji o tym, że koleś nie miał prawka.Jak podają facet ma 34 lata, więc prawo jazdy prawdopodobnie miał.Myśle, że jechal swoim kawasaki żeby sie zabawić z policją a później uciec ... widocznie nie dał rady, czy był pijany? - o tym tez nie ma. 186km/h na polskich dziurach to całkiem dobry wynik.Pewnie doznał emocji jakich nigdy wcześniej nie miał :) A co do sądu to z pewnością nie zostanie mu odebrane prawko na stałe, jedynie co sąd zrobi to wystawi kare grzywną. P.S. czy wie ktoś jakim to kawaski chciał uciec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 no to pojechał ostro :]Po tylu wykroczeniach to ja bym sie juz chyba nie odwazył zatrzymac...Co raz wiecej takich wiesci o uciekinierach na moto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inco Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Z tekstu na podanej stronie nie ma żadnych informacji o tym, że koleś nie miał prawka.Jak podają facet ma 34 lata, więc prawo jazdy prawdopodobnie miał. "Kierowcą okazał się 34-letni mieszkaniec Rumi, który nie posiadał przy sobie dokumentów pojazdu. Jak się okazało nie posiada on również prawa jazdy kat. A." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_N Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Z tekstu na podanej stronie nie ma żadnych informacji o tym, że koleś nie miał prawka.Jak podają facet ma 34 lata, więc prawo jazdy prawdopodobnie miał. Jest w tekście wyraźnie: Kierowcą okazał się 34-letni mieszkaniec Rumi, który nie posiadał przy sobie dokumentów pojazdu. Jak się okazało nie posiada on również prawa jazdy kat. A. Koleś przesadził , co tu więcej gadać? Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigor13 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 :lalag: :banghead: No koleś pojechał nieźleAle co do pościgów to kilka latek temu z tego co pamiętam to w mojej okolicy taki pościg zakończył się tragicznie kiedy to misiaczki ścigali chłopaka też bez prawa jazdy jemu niestety nie udało się ujść z życiem!!!! A Policjanci mieli bardzo duże problemy bo to syn jakiegoś lekarza był i ojciec wszystkich ciągał po sądach :eek: :eek: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 a najlepiej będzie jak dla motocyklistów zrobią wyjątek i będą poza prawem, zniosą punkty i kary finansowe :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Z Twojej wypowiedzi można wnioskować, że nie ma sensu karać za wykroczenia :lalag: Inna kwestia to ludzka mentalność. Dopóki będzie ciche przyzwolenie (a nawet pochwały za kolejne cześć filmów z jazdy na youtubie) grupy społecznej w jakiej obracają się tacy ludzie dopóty będą takie sytuacje. I nie wiem jak drakońskiego prawa nie użyjesz nie wytrzebisz takich zachowań. Zawsze znajdą się chojraki które przycwaniakują i pokażą reszcie jak się jeździ. jasne ze trzeba karac tylko niech te kary beda jakies logiczne i adekwatne do zagrozenia, tak jak pisalem 2 x przekroczenie predkosci na pustej szerokiej drodze i cos jeszcze i po prawku i tak sam 4x wypadek (kolizja) po 6 punktow i sam ocen gdzie jest wieksze zagrozenie??a kolizja moze byc taka jak moja kilka lat temu, przelecialem przez wysepke i delikatne czolo z jednym autem bok z drugim i trzecim, na szczecie bez rannych wiec 6 pkt i 300mandatu i dla rownowagi przekroczenie predkosci +50 mandat 400 i 10pkt, gdzie bylo wieksze zagrozenie? sam przyznajesz, że to czcze gadanie, dlatego przepisy powinny być zmienione, teoretycznie teraz nie ma możliwości zakazania pierwszego/ponownego na prawko, a dla takich osób, raczej powinna być jakaś blokada. poprawcie mnie, ale chyba tylko dla pijanych jest jakieś dłuższe ograniczenie...? Co do taryfikatora, to w niektórych punktach bym go zmienił, ale cóż... A te śmieszne zawiasy jednak robią różnicę, ponieważ w każdej pracy wymagają zaświadczenia o niekaralności, inna sprawa, że kary za jazdę po pijanemu powinny być wyższe. co do pijanych to ostatnio podali statystyki ze tylko 25%osob traci prawo jazdy wiec chyba tez nei o to chodzi?co do taryfikatora to tak jak mowiszco do zaswiadczen to powiem ci ze nei wiem jak jest wszedzie ale poki co tylko w 1 firmie tego ode mnei wymagali i powiem ci wiecej ze nawet jak bym mial zawias za jakies tam ucieczki to by mnie przyjeli bo nie jestem kierowca , inaczej by bylo jak bym karany za jakies kradzieze pobicia itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi