Skocz do zawartości

64 punkty karne w 20 minut

Rekomendowane odpowiedzi

kolejny w tym sezonie film z videorejestratora panów mundurowych... koleś ma szczęście że nie uderzył w coś po drodze i żyje a media znowu zrobią z motocyklistów piratów na 2 dni temat ucichnie. jak ktoś chce ryzykować życie za 500 zł to proszę bardzo ale przecież tyle można zarobić powiedzmy w tydzień :lalag: lub szybciej w zależności od zarobków więc nie wiem po co to ryzyko? chyba że koleś jest bardzo skąpy :banghead:

jasne ze trzeba karac tylko niech te kary beda jakies logiczne i adekwatne do zagrozenia, tak jak pisalem 2 x przekroczenie predkosci na pustej szerokiej drodze i cos jeszcze i po prawku i tak sam 4x wypadek (kolizja) po 6 punktow i sam ocen gdzie jest wieksze zagrozenie??

a kolizja moze byc taka jak moja kilka lat temu, przelecialem przez wysepke i delikatne czolo z jednym autem bok z drugim i trzecim, na szczecie bez rannych wiec 6 pkt i 300mandatu i dla rownowagi przekroczenie predkosci +50 mandat 400 i 10pkt, gdzie bylo wieksze zagrozenie?

co do pijanych to ostatnio podali statystyki ze tylko 25%osob traci prawo jazdy wiec chyba tez nei o to chodzi?

co do taryfikatora to tak jak mowisz

co do zaswiadczen to powiem ci ze nei wiem jak jest wszedzie ale poki co tylko w 1 firmie tego ode mnei wymagali i powiem ci wiecej ze nawet jak bym mial zawias za jakies tam ucieczki to by mnie przyjeli bo nie jestem kierowca , inaczej by bylo jak bym karany za jakies kradzieze pobicia itd

Ścigacz

Ja czytam Twój kolejny post w kolejnej dyskusji (przeglądałem także Twoje wypowiedzi w temacie śmierci Mańka) i ogólnie nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?!

Wnioskuję, z tego co piszesz, że niezależnie od tego kto i ile zapier.....la na motocyklu i dochodzi do wypadku to zawsze jest wina auta, jakiegoś debila w samochodzie itd. itd.

Wg Ciebie policja, w kontekście tego filmu, też źle zrobiła, że podjęła pościg. Facet ma wszystko w dupie, napierd....la jak mu się chce ale ogólnie twoim zdaniem nie stwarza zagrożenia? Litości.

Może od razu załóżmy, że za każdy wypadek z udziałem motocyklisty odpowiedzialny jest inny uczestnik ruchu, wszystkie ograniczenia prędkości mają nie dotyczyć jednośladów, policja ma mieć totalny zakaz wyciągania jakichkolwiek konsekwencji w stosunku do nas, itd.

W ogóle cały świat jest przeciw nam, samochodu nie chcą nam zjeżdżać z jezdni gdy lecimy 200, ludzie wychodzą nam na pasy dla pieszych, policja się czepia jak lecimy na gumie na ulicy w mieście....

Dam Ci przykład. Na forum jest taki temat jak wypadki. Poczytaj sobie ile z nich zostało tak naprawdę spowodowanych przez nadmierną prędkość i ogólnie brak wyobraźni motocyklistów.

Sam lubię sobie pozapier.....lać, czasami robię jakieś głupoty etc. ale kurcze jest jeszcze inny świat niż świat motocyklistów. Lecenie po terenie zabudowanym z prędkością powyżej 100 km/h jest Twoim zdaniem raptem dwukrotnym przekroczeniem prędkości? Ja tam np. widzę bawiące się dzieci, starszych ludzi etc.

Sam jak pomyślę, że miałbym mieszkać w takiej miejscowości, mieć dzieci, które musiały by normalną drogą gdzie jeżdżą auta, motocykle, chodzić do szkoły to naprawdę jestem za zdecydowanym ograniczeniem prędkości do 50 na takich obszarach .

Reasumując wiadomo, że nie da się przestrzegać przepisów w 100% ale trochę rozwagi nie zaszkodzi. A takich przygłupów jak ten koleś z filmu powinno się eliminować z dróg.

Mam nadzieję, że jak pojeździsz kilka lat po naszych drogach (z tego co widzę z racji wieku nie bardzo jeszcze miałeś okazję nabrać doświadczenia) spotkamy się tutaj na forum i przyznasz rację ludziom, którzy myślą podobnie jak ja

pzdr.

Metiu

widze ze czytales ale nei zrozumiales, bo niby gdzie napisalem ze za wszystkie wypadki winni sa puszkarze, napisalem ze odpowiadaja za wiekszosc wypadkow i dodatkowo opisalem ci te sytuacje.

nie wiem co to jest lecenie ale wierz mi ze w kazdym miescie wynajde ci ulice dwujezdniowa z ograniczeniem 50km/h na ktorej ani nie bawia sie dzieci ani nie grzmoca sie staruszki za to stoi czesto fotoradar w celach czysto zarobkowych a nie prewencyjnych

odnosnei karania poscigow i taryfikatora to sam sobie ocen gdzie jest wieksze niebezpieczenstwo, czy wtedy kiedy napierdalasz i cos sie moze wydarzyc(10pkt i 400), czy wtedy kiedy jest wypadek czyli juz sie wydarzylo(6pkt i 300) i czesto popelnienie dorbnego przewinienia tudziez kilku drobnych przewinien powoduje zagrozenie utraty prawka i w perspektywie utrate prace i wtedy czlowiek decyduje sie na ucieczke ktora roznie moze sie zakonczyc

Reasumując wiadomo, że nie da się przestrzegać przepisów w 100% ale trochę rozwagi nie zaszkodzi. A takich przygłupów jak ten koleś z filmu powinno się eliminować z dróg

reasumujac to oczywiscie ze da sie przestrzegac przepisy w 100% po to one sa tylko nie bardzo nam na tym zalezy

p.s nie sugeruj sie tak wiekiem

pozdro

Z tekstu na podanej stronie nie ma żadnych informacji o tym, że koleś nie miał prawka.

Jak podają facet ma 34 lata, więc prawo jazdy prawdopodobnie miał.

Myśle, że jechal swoim kawasaki żeby sie zabawić z policją a później uciec ... widocznie nie dał rady,

czy był pijany? - o tym tez nie ma. 186km/h na polskich dziurach to całkiem dobry wynik.

Pewnie doznał emocji jakich nigdy wcześniej nie miał ;) A co do sądu to z pewnością nie zostanie mu odebrane prawko na stałe, jedynie co sąd zrobi to wystawi kare grzywną.

P.S. czy wie ktoś jakim to kawaski chciał uciec?

Fakt nie dałem innego linku z którego tez przeczytałem o tym pacanie, tutaj pisze o prawku.

http://www.policja.pl/portal/pol/1/23926/6...tocyklisty.html

pozdro

jasne i powiedz mi gdzie im sie odbiera na dlugie lata i co??? podobnie jak z pijakami zatrzymuja ich cale tabuny a pozniej sie okazuje ze tylko 25%

Nie wydaje Ci sie, ze troche przesadzasz ? Pozatym, skad masz taka statystyke ? Moze jakies zrodlo ?

ma odebrane przez sad prawo jazdy a pozniej i tak wszyscy zapie**alaja bez prawka,normalka przepisy po to zeby byly bo zadnego przelozenia na rzeczywistosc nie ma

Widocznie za mala kary i kiepska moralnosc spoleczenstwa.

...2x przekroczenie predkosci o 50(nie zawsze jest to super niebezpieczne) i do tego cos za 5 punktow

...efekt jest taki ze za jakies 3 smieszne wykroczenia tracisz prawko i np prace, a pjaczyna rozjebie cie na przejsciu i przy dobrym adwokacie tez straci prawko i jakis smieszny zawias dostanie i wlasnie dlatego smieszy mnei taka krytyka przekraczania predkosci

:(

Nie sądzę żeby zakaz prowadzenia pojazdów zrobił jakieś wrażenie na uciekającym jegomościu. Wszakże on już przecież złamał ów zakaz prowadząc pojazd bez uprawnień.

Odnoszę wrażenie, że równie dobrze możnaby powiedzieć mu, że był niegrzeczny, kazać zapłacić i czekać kiedy pojawi się ponownie...

:(

jasne ze trzeba karac tylko niech te kary beda jakies logiczne i adekwatne do zagrozenia, tak jak pisalem 2 x przekroczenie predkosci na pustej szerokiej drodze i cos jeszcze i po prawku i tak sam 4x wypadek (kolizja) po 6 punktow i sam ocen gdzie jest wieksze zagrozenie??

a kolizja moze byc taka jak moja kilka lat temu, przelecialem przez wysepke i delikatne czolo z jednym autem bok z drugim i trzecim, na szczecie bez rannych wiec 6 pkt i 300mandatu i dla rownowagi przekroczenie predkosci +50 mandat 400 i 10pkt, gdzie bylo wieksze zagrozenie?

co do pijanych to ostatnio podali statystyki ze tylko 25%osob traci prawo jazdy wiec chyba tez nei o to chodzi?

Scigacz chyba za duzo oczekujesz od martwych przepisow ale z tego co tu napisales to chcialbys stworzyc cos co byloby jeszcze bardziej zakrecone aby adwokaci mieli wieksze szanse, czyli cos dla cwanych i zamoznych. Pytanie tylko po co ?

Prawo jest dla wszystkich i ma byc jednakowo egzekwowane, szkoda tylko, ze czasami jest inaczej.

:biggrin:

Edytowane przez ks-rider

sory ze bez cytowania ale post by byl dlugi jak stad do palestyny

statystyki podane w jakims reportazu telewizyjnym dotyczacym tego zjawiska ok 3 tygodni temu nadawanym w tvp

moralnosc polskiego spoleczenstwa, chyba cos takiego nie istnieje

odnosnie adwokatow to za kase wyciagaja naprawde ciezkie przypadki

odnosnie martwych przepisow oczekuje od nich tylko tego zeby nie byly martwe, bo wiele osob sie nimi podpiera a tak naprawde gowno z nich jest

wszystko ładnie, tylko gdzie jest Policja? odpowiedź: policja ma szybki samochód i mają okazję żeby szybko pojeździć, więc dlaczego nie skorzystać z okazji, a przy tym narażać innych użytkowników ruchu na trudności i niebezpieczeństwo. z tego co ja widzę to policję bawi taki pościg, w którym nie mają zamiaru nikogo zatrzymać. nawet kogutów nie zastosowali! ten materiał pokazuje zachowania negatywne nie tylko motocyklistów ale i naszej "władzy".

nie czepiam sie tylko mnei smieszy jacy wszyscy przepisowi z toba na czele, a gdzie napisalem ze ja niby jestem kozak , przypomnij mi? a jeszcze bardziej smieszy mnei chwalenie przepisow eliminowanie takich kierowcow itd bo to tylko czcze gadanie a rzeczywistosc jest inna, i przemysl sobei jeszcze jedna sytuacje 2xprzekroczenie predkosci o 50(nie zawsze jest to super niebezpieczne) i do tego cos za 5 punktow - nei chce misie wertowac taryfikatora za co np i efekt jest taki ze za jakies 3 smieszne wykroczenia tracisz prawko i np prace, a pjaczyna rozjebie cie na przejsciu i przy dobrym adwokacie tez straci prawko i jakis smieszny zawias dostanie i wlasnie dlatego smieszy mnei taka krytyka przekraczania predkosci

Zgadzam sie z toba smieszy mnie takie gadanie o tych co lamia przepisy a kto ich nie lamie ciekawe jaki jest z niego swietoszek bo nie zierze ze ktos kto ma scigacza czy tam inny motor o jakiejs duzej pojemnosci jezdzi po miescie 60!!!!! to by musial cale miasto na 1 albo 2 biegu przejechac!! Ja proponuje dla takich przestrzegajacych przepisy przesiasc sie do puszek najlepiej maluchow i sobie jezdzic i nie lamac przepisow!! elooo

nie zierze ze ktos kto ma scigacza czy tam inny motor o jakiejs duzej pojemnosci jezdzi po miescie 60!!!!! to by musial cale miasto na 1 albo 2 biegu przejechac!!

Widac malo ziarzysz ;)

Moze wypowiesz sie , gdzie jest napisane, czy przyjete, ze musisz w miescie jechac na VI - tym biegu ? Masz taki wpis w serwisowce ? A moze jakis § z kodeksu przytoczasz ? :biggrin:

Ja proponuje dla takich przestrzegajacych przepisy przesiasc sie do puszek najlepiej maluchow i sobie jezdzic i nie lamac przepisow!! elooo

Chyba masz jakies kompleksy ! Kto daje Tobie prawo do tego abys proponowal takie pierdoly komukolwiek ?

Masz potrzebe poruszania sie szybciej to rob to, miej jednak swiadomosc konsekwencji. Pozniej tacy jak Ty placza po forum, ze ich dupneli i trzeba placic.

:biggrin:

Edytowane przez ks-rider

Zgadzam sie z toba smieszy mnie takie gadanie o tych co lamia przepisy a kto ich nie lamie ciekawe jaki jest z niego swietoszek bo nie zierze ze ktos kto ma scigacza czy tam inny motor o jakiejs duzej pojemnosci jezdzi po miescie 60!!!!! to by musial cale miasto na 1 albo 2 biegu przejechac!! Ja proponuje dla takich przestrzegajacych przepisy przesiasc sie do puszek najlepiej maluchow i sobie jezdzic i nie lamac przepisow!! elooo

A nie wpadłeś na to, że sprzęt, który na I czy II biegu (przy raczej wysokich obrotach) osiąga 60km/h, potrafi również jechać 60kkm/h na znacznie wyższym biegu, przy niższych obrotach silnika (i znacznie ekonomiczniej)...?

Gdzie jest powiedziane, że skoro np. na 'jedynce' uda Ci się wycisnąć 60km/h, to przy ograniczeniu do takiej właśnie prędkości MUSISZ jechać koniecznie na pierwszym biegu?

Z Twojej wypowiedzi wynika, że jeżdżąc ścigaczem lub innym sprzętem o dużej pojemności, trzeba koniecznie łamać wszelkie ograniczenia. Oczywiście zawsze obroty trzeba wykręcać 'do odcięcia', bo zmiana biegu nieco wcześniej (jak powszechnie wiadomo) jest szkodliwa dla silnika...

Nie jest nigdzie powiedziane, że przepisy zagwarantują Ci możliwość wykorzystania max możliwości sprzętu, który sobie zakupisz - zwłaszcza w terenie zabudowanym. O ile mi wiadomo, to jedynie na niemieckich autostradach nie obowiązuje limit prędkości (poza szczególnymi odcinkami), ale w zabudowanym ze szczególną dokładnością jest przestrzegane ograniczenie.

I żeby nie było - święty nie jestem i też 'zdarzyło mi się' przekroczyć prędkość, ale denerwują mnie wypowiedzi, z którcyh wynika, że jak ktoś ma mocniejszy sprzęt, to jego przepisy nie powinny obowiązywać (no bo przecież "by musial cale miasto na 1 albo 2 biegu przejechac") i zawsze MUSI jechać ile fabryka dała.

buehehehehehh SNAREK jesteś tak śmieszny że aż mi żal dupę ściska ;)

Przez takich jak ty, ludzie myślą często o nas motocyklistach to co myślą.

Skoro jakieś już propozycje składasz to ja Ci proponuję, żebyś już nigdy nie wsiadał na motocykl, bo to co piszesz świadczy o tym jak bardzo niedojrzały jesteś a niestety psychiczna niedojrzałość przekłada się w bezpośredni sposób na to jakie zagrożenie stwarzasz dla siebie i innych na drodze.

pozdrawiam i zacznij myśleć - to naprawdę nie boli

M.

a czy kazdy kto łamie przepisy jest niedojrzaly i stwarza zagrozenie dla siebie i dla innych??? bo jesli twoja odpowiedz bedzie twierdzaca to doradz wszystkim zeby nie wsiadali na motocykl-pozdrow ich i kaz zaczac myslec hahahah :biggrin: ;)

a czy kazdy kto łamie przepisy jest niedojrzaly i stwarza zagrozenie dla siebie i dla innych??? (...)

nie. natomiast jeśli przyznaje sobie bezkrytycznie przyzwolenie na łamanie przepisów tylko dlatego, że kupił szybki motocykl - tak, stwarza zagrożenie samą swoją obecnością na jezdni. choćby dlatego, że myśli, że mu wszystko wolno

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Ścigacz

sam często przeginam i nie muszę się tutaj akurat z tego tłumaczyć. Natomiast nie uważam, że tak powinno być, że policja w związku z tym powinna pocałować mnie w dupę i nie powinni mnie karać.

Uważam, że są miejsca gdzie jazda z dużą prędkością jest mniej ryzykowne a w innych bardziej. Przykład poczytaj o wypadku z Krakowie. Twoim zdaniem to była wina kierowcy autobusa, czy raczej bezmyślne katowanie w mieście?

Natomiast stwierdzenie, że motocykle służą tylko do tego żeby łamać przepisy jest śmieszne, a jeszcze śmieszniejsze jest sugerowanie czegokolwiek innym (mam na myśli przesiadkę z motocykla do puchy)

pzdr.

M.

nie. natomiast jeśli przyznaje sobie bezkrytycznie przyzwolenie na łamanie przepisów tylko dlatego, że kupił szybki motocykl - tak, stwarza zagrożenie samą swoją obecnością na jezdni. choćby dlatego, że myśli, że mu wszystko wolno

jsz

dobre. to na ile te przepisy mozna lamac zeby nie byc nie dojrzałym psychicznie i nie stanowic zagrozenia, o ile mozna przekraczac gdzie wymuszac itd bo zaraz stwierdzisz ze jak ktos raz w tygodniu lamie przepisy to nie ma zagrozenia a jak 3 razy to jest ogromne, bo jak dla mnie twoje podejscie to usprawiedliwianie sie i pietnowanie innych, siadam na motor ale nie zakladam ze bede zapier*alal ale pozniej jakos tak wyszlo wiec trudno a kolezka kupil sciga i zapie**ala i o tym mowi ze lubi to wariat , psychopata, zabojca, dawca organow

Ścigacz

sam często przeginam i nie muszę się tutaj akurat z tego tłumaczyć. Natomiast nie uważam, że tak powinno być, że policja w związku z tym powinna pocałować mnie w dupę i nie powinni mnie karać.

Uważam, że są miejsca gdzie jazda z dużą prędkością jest mniej ryzykowne a w innych bardziej. Przykład poczytaj o wypadku z Krakowie. Twoim zdaniem to była wina kierowcy autobusa, czy raczej bezmyślne katowanie w mieście?

Natomiast stwierdzenie, że motocykle służą tylko do tego żeby łamać przepisy jest śmieszne, a jeszcze śmieszniejsze jest sugerowanie czegokolwiek innym (mam na myśli przesiadkę z motocykla do puchy)

pzdr.

M.

no widzisz ja to samo mowie tylko ze taki tepy policjant ma w ch**u czy ty przekroczyles o 40 na osiedlu pelnym dzieci czy o 40 poza miastem bo taryfikator jasno mowi ze mandat .... i punktow....., jak kiedys wjezdzalem do miasta obwodnica o 6 rano i zywego ducha nie bylo oprocz radaru to mi policjant powiedzial ze ruch po ch**u bo swieta , a moim zdaniem zamiast taryfikatora sami powinni oceniac jakie bylo zagrozenie i gdzie tylko do tego potrzeba mozgu i to jest klopot a tak taryfikator robiony za biurkiem mysli i ocenia za nich,

co do krakowa to jak ktos je*ie pelna pyta na czerwonym zeby chlopakom zaimponowac ze jest kozakiem to tylko moge wspolczuc kierowcy autobusu bo jesli jest normalny to do konca zycia bedzie mial wyrzuty ze moze jednak mogl cos zrobic i chlopina by zyl

co do motocykli to naprawde niewielki odesetek z nas kupuje motocykl zeby jezdzic zgodnie z przepisami, natomiast kazdy scigacz(nei liczac tych kupionych do jazdy na torze) jest brany po to zeby zapie**alac z duzymi predkosciami w zwyklym ruchu ulicznym

sugerowanie przesiadki do malucha to to pewnie byl zart i tyle