Ryjek Ocw Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam. mam straszny problem z Gaźnikiem w Suzuki rg 80. Bo mam tak ze jade, jade jakieś 100m i pozniej on gaśnie... czekam 5-10 min i odpala z popychu (tylko) i znowu jedzie 100m i gaśnie.. I tak w kołko. :D Prosze o pomoc. :D Bo juz czyściłem gaźnik i probowałem go regulować ale nic mi to nie dało ;( A ja bez motoru to żyć nie moge! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Wyczysc kranik, a jak masz filterek paliwa to go wyrzuc i kup nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Nie mam filterka... A co do kranika to go nie urzywam. bo zawsze mam go na rezerwie. A i jeszcze jedno Pytanie mam. Odnośnie tego małego czegoś co jest kolo pływakow. Bo z jednej str ma zakonczenie ostre a z druwiej kwadratowe. i nie wiem ktora stroną bo ja zrobiłem tą ostrą do gory. I nie jestem pewien czy aby na pewno tak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Te coś to zaworek iglicowy, dobrze zamontowałeś. Przyczyna Twojego problemu jest najprawdopodobniej brak odpowietrzenia zbiornika paliwa, zatkany kranik lub gaźnik. Ortografia! Interpunkcja! Edytowane 2 Lipca 2008 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Łee... pisze na forum wiec na to nie patrze :D a wiem wiem mam z tym problemy :P A ten zaworek jednak zle załozylem bo mi wacha uciekała bo sie przelewał. A Łee... pisze na forum wiec na to nie patrze :D a wiem wiem mam z tym problemy :P A ten zaworek jednak zle załozylem bo mi wacha uciekała bo sie przelewał. a czy moze przyczyna tego być zanieczyszczony filtr powietsza ? ;] Łee... pisze na forum wiec na to nie patrze :D a wiem wiem mam z tym problemy :P A ten zaworek jednak zle załozylem bo mi wacha uciekała bo sie przelewał. a czy moze przyczyna tego być zanieczyszczony filtr powietsza ? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Wyczyść sprawdź, my za Ciebie go nie wyczyścimy...Co za problem odkręcić pokrywę i wyprać gąbkę? Na złe jej to nie wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Juz czyściłem i nic mi to nie dało... A co do filtra to go wyprałem bo w Suzuki jest z gabki. HELP co mam dalej robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) świeca jak wygląda? iglica na ktorym rowku?odpowietrzenie baku jest? nie zatklało sie czasem? Edytowane 3 Lipca 2008 przez Boczi013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Swieca jest długa i wcale sie nie zalewa. Iglice przestawialem na kazry rowek i itak jest zawsze to samo. Suzuki nie ma tej rurkui od odpowietrzenia baku bo to jest "mini ścigawa" chyba ze gdzies jest a ja o tym nie wiem. :icon_eek: nie wiem gdzie jest wiec nie wiem czy sie zadkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Przejedź się bez korka zbiornika paliwa, zobacz, czy nadal jest tak samo, pozatym, zeby miał odpowietrzenie, wcale niepotrzebna jest żadna rurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 co wy sie tego odpowietrznika uczepiliście cie? wykręc kranik przeczyśc dokładnie, następnie wypłukaj rdze z baku, jak nie pomoze to wykręc gaźnik następnie wszystkie dysze i przedmuchaj je kompresorem musi pomóc, jak nie to będziemy kminić dalej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Okej zobacze. bo gaznik cały czyscilem i jest galanta... Filtr powietrza tez. sprawdzalem tez czy pływaki nie sa walniete... i sa ok. Ale nadal jest to samo ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi