Skocz do zawartości

GSX 750F '98 poci się

Wuja
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zauważyłem dziś, że motorek się poci z dołu lewej pokrywy. Przez noc pół kieliszka (małego-25ml) oleju...Wygląda na to, że cieknie z pod śruby (tak jakby olej wypływał po gwincie). Jak myślicie - zastosować jakąś miękką miedzianą podkładkę pod śrubę, żeby to uszczelnić, czy silikon i ukłony w stronę silnika by go przebłagać i przestał kapać?

ps1. Uszczelka wymieniona i dalej się poci, ale już mniej.

ps2. Widać zadrapania na pokrywie, więc pewnie moto leżał na lewym boku.... aczkolwiek żadna kotastrofa to to nie była ;p

Pozdrawiam,

Wuja

Edytowane przez Wuja

Jak masz rysy na pokrywie spod której cieknie to pewnie się pokrzywiła przy glebie. Musisz ją zdjąc, sprawdzić i splanować, wtedy dopiero składać z nową uszczelką.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Niekoniecznie trzeba wymieniać pokrywę,ja wyrżnąłem miska olejową wkamień i zaczął mi ciec olej przez pęknięcia .Kupiłem klej bodajże belzony czy benzony i zakleiłem miejsce wycieku.zrobione jest na tym patencie ponad 10 tysięcy i wszystko jest OK.

Klejenie to też jest wyjscie jesli zrobi się to porządnie. W UK często się korzysta z tego, nazywają to "liquid metal" czyli płynny metal, niewiedzią czemu, ale to Angole i nie są zbyt bystrzy. Kleją tym pokrywy, bloki itp jesli naprawa nie jest opłacalna a da się skleić.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.