Wuja Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Zauważyłem dziś, że motorek się poci z dołu lewej pokrywy. Przez noc pół kieliszka (małego-25ml) oleju...Wygląda na to, że cieknie z pod śruby (tak jakby olej wypływał po gwincie). Jak myślicie - zastosować jakąś miękką miedzianą podkładkę pod śrubę, żeby to uszczelnić, czy silikon i ukłony w stronę silnika by go przebłagać i przestał kapać? ps1. Uszczelka wymieniona i dalej się poci, ale już mniej.ps2. Widać zadrapania na pokrywie, więc pewnie moto leżał na lewym boku.... aczkolwiek żadna kotastrofa to to nie była ;p Pozdrawiam,Wuja Edytowane 1 Lipca 2008 przez Wuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Jak masz rysy na pokrywie spod której cieknie to pewnie się pokrzywiła przy glebie. Musisz ją zdjąc, sprawdzić i splanować, wtedy dopiero składać z nową uszczelką. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 masz krzywą pokrywę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuja Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 masz krzywą pokrywę... Gorzej... Praktycznie niewidoczne gołym okiem pęknięcie przy śrubie. Jak się człowiek przyjrzy to widać... Teraz chyba tylko wymiana pokrywy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Niekoniecznie trzeba wymieniać pokrywę,ja wyrżnąłem miska olejową wkamień i zaczął mi ciec olej przez pęknięcia .Kupiłem klej bodajże belzony czy benzony i zakleiłem miejsce wycieku.zrobione jest na tym patencie ponad 10 tysięcy i wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Klejenie to też jest wyjscie jesli zrobi się to porządnie. W UK często się korzysta z tego, nazywają to "liquid metal" czyli płynny metal, niewiedzią czemu, ale to Angole i nie są zbyt bystrzy. Kleją tym pokrywy, bloki itp jesli naprawa nie jest opłacalna a da się skleić. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi