Icea_PL Opublikowano 15 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2004 WitamA jaki lepij wybrać s51 czy s51 Enduro? Jasne że enduro (tak na prawde to nie jest enduro ;) ), ma o wiele lepsze zawieszenie i jest wygodniejszy. Po za technicznymi nowinkami jest troche ... hmm postawniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr. Barney Opublikowano 15 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2004 Witamenduro zazwyczaj są zarżnięte, bo wieśniaki myślą ze to cross Chciałbym się zapytać czy tak jest często i czy rzeczywscie enduro są zarżnięte przewaznie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 15 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2004 Chciałbym się zapytać czy tak jest często i czy rzeczywscie enduro są zarżnięte przewaznie? pzdrWszystko zalerzy od właściciela. Jest sporo ludzi, którzy naprawdę dbają o nie np. w okolicy mojej działki często takimi enduro jeźdżą wędkarze i stanu ich motorowerków można pozazdrościć. Tak poza tym bardziej mi się podoba wersja zwykła z prostym wydechem. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 15 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2004 Tak poza tym bardziej mi się podoba wersja zwykła z prostym wydechem. ale na sprezynkach zle sie jezdzi, czesto dobijaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 15 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2004 Witamenduro zazwyczaj są zarżnięte, bo wieśniaki myślą ze to cross Chciałbym się zapytać czy tak jest często i czy rzeczywscie enduro są zarżnięte przewaznie? pzdr To też zależy. Najbardziej zażynali romety, Simsony, zgodnie z nawykiem sprzed parunastu lat, szanowali jako dobre niemieckie motorowery. Jesli kupujesz simsona to sprawdz czy ma rame prostą, stan spawów i śladowość kół. Ew czy obręcze są nie w 8 Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 ja to glosuje na sr50 bo mi sie bardzo podoba ten motorek a tak wogule tak jak juz muwiliscie np. jade sobie w deszcz i niemusze na kazdej kaluzy podnosic nug :) :( :( a jak juz wybierasz s51 to ja ci tez radze enduro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ja wolę S-51 zwykły, z prostą rurą (taki jak mój ;) ), ponieważ jak tu ktoś pisał enduro wcale nie jest enduro, ma tylko lekko sztywniejszą ramę i......... śmiesznie zadartą rurę jak w ....... motorynce :lol: Dlatego wydaje mi się, że zwyky s-51 jest bardziej elegancki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 21 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2004 Dalem glos na S51. Sr50 troche dziwny jest i nie podoba mi sie zmiana biegów (przód tył). S51 sam kiedys mialem i fajnie sie jezdzilo i zawsze mozesz wiecej poszalec niz skuterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 21 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2004 Na reszcie ankieta wyglada tak jak powinna wygladac :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 21 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2004 Na reszcie ankieta wyglada tak jak powinna wygladac :twisted: Tak. Nie ma, jak być obiektywnym. Ja też głosowałem na S51 ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 21 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2004 Miejsce 1 SRSam mialem takowy kupowac ale jak sie przejechalem to okazalo sie ze jestem troche za "dlugi" jak na niego ;-)ma ladniejszy licznik (strasznie mi sie podoba ;)), wogole jest landiejszy :mrgreen: Niestety minusem sa biegi :)Ja wolę S-51 zwykły, z prostą rurą (taki jak mój ), ponieważ jak tu ktoś pisał enduro wcale nie jest enduro, ma tylko lekko sztywniejszą ramę i......... śmiesznie zadartą rurę jak w ....... motorynce Dlatego wydaje mi się, że zwyky s-51 jest bardziej elegancki. Dokladnie jesli nie sr to tylko comfort PS: Poszukaj w archiwum - kiedys zalozylem podobny temat i bylo tam troche wpisow :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2004 Comfort to wersja z obrotomierzem i światłem stop przedniego hamulca, zaś ten co ja posiadam, to S-51 B2 (B po lekkiej modernizacji). S-51 dzielimy na: N (najubozsza wersja, bez kierunkow, z instalacja na.... baterie :( ), B (wersja troche pogatsza, z kierunkami i akumulatorkiem), B2 (tak jak B, tylko inna kanapa, gumki na widelcach i instalacja 12V), Comfort (to co wcześniej, tylko dodatkowo obrotomierz i stop przedniego hampla). Wśród S-51 możemy jeszcze wyróżnić Enduro, czyli model z usztywniającą ramę rurą biegnącą pod bakiem, podniesionym wydechem i chyba ze sztywniejszym przednim zawieszeniem (tego ostatniefo nie jestem pewien ;) ) Podobnie dzieli się SR, tylko, że nie ma opcji enduro :( To tak nawiasem mówiąc. Pozdrawiam. Dokonaj jedynego słusznego wyboru :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 22 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2004 Simson enduro to jednyny simson ktory moim zdaniem nadaje sie na polskie drogi... S51 - RLZ ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 22 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2004 co wy porownujecie???? sqter to sqter, a motorower to motorower.....tego niedarady porownac.....mi sie kiedys marzyl sr....ale doroslem i qpilem mz250.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 22 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2004 Dgree, my nie porównujemy. Kolega jest niezdecydowany i próbujemy mu pomóc w podjęciu właściwej decyzji. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi