Krzysnik363 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 SiemaNa początku chciałbym was przeprosić za mój ostatni temat. Trochę mnie poniosło. Mam nadzieje ,że mi wybaczycie i pomożecie mi z moim problemem. Dziś byłem się przejechać. Wszystko extra ale nagle zaczęło skuter mulić w granicach 40-85 km/h Wcześniej tego nigdy nie było. Co się mogło stać ? Od 0 startuje normalnie. Dodam jeszcze iż mam filtr stożkowy (wymysł poprzedniego właściciela ale jestem na kupnie seryjnego)Świece sprawdzałem, wina paliwa to tez nie będzie bo by muliło od 0Proszę o waszą szybką pomoc co mam zrobić :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Na Twoim miejscu oddałbym kibel do mechanika- byłoby szybciej pewniej i najprawdopodobniej taniej. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Sprawdź w jakim stanie są rolki. Zobacz w jakim stanie jest pasek.Od czegoś trzeba zacząć.marcpol nie nabijaj postów :crossy:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 problemu szukaj w przekładniz tego co napisałeś wnioskuje że od 0 do 80 zbiera się normalnie tylko ma problem z przyspieszeniem od 40 .wygląda na wyrobioną sprężynę centralną, nie ma siły wypchnąć paska spomiędzy talerzy przy zmniejszaniu prędkości bądź rolki są zaciężkie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 jest tak jakby gaźnik był nie wyregulowany.A był i dobrze śmigał a to się stało nagle. Przecież gaźnik się nie rozregulował. jak mu sie da max gazu to takie uczucie jak by zwalniał nawet(muli go)Po prostu jak by dostawał za mało/dużo powietrza. Ciężko mi to opisać. Sprężyna centralna jest dobra,pasek też. Jedynie mogą rolki być wyrobione ale nie sądzę żeby przez to miał takie objawy Wpadłem na nowy trop. Bylem się przed chwilą karnąć by zbadać co i jak. I gdy jadę tak około 80 km/h i dodam mu gazu żeby jeszcze przyspieszał to motor wręcz zwalania (szarpie nim ) i kilka razy strzeliło ze stożka. Z tego co wynika to filtr . Ale co dokładnie ? Do tych 80 zbiera się wolniej niż dawniej. A tak 50-70 ma taką dziurę w przyspieszeniu jakiej dawniej nie było Problem rozwiązany. Na szczęście nic poważnego. Podregulowałem troszkę gaźnik i jest okej. Ale co sam sie przestawił czy jak ? Na szczęście nic z przekładnią ale i tak popatrzę jutro na stan rolek bo wydaje mi się że wytarte mogą już być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi