Hypersoniq Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam serdecznie wszystkich maniaków dwóch kółek. Mam nastepujący problem. Od dwóch miesięcy jeżdżę Hondą vt 1100 z 1988 r. Ostatnio podczas jazdy moto momentami traci moc i słychac strzał w tłumik. Sytuacja taka zdarza sie najczęściej gdy moto jest zimne, czasem podczas ruszania, gdy chwile stoi na wolnych obrotach. Największe natężenie "strzałów" występuje podczas jazdy na niskich obrotach na wysokim biegu. Ostatnio zauważyłem że pomaga "przepalenie" na trasie, wtedy przez jakis czas jest w porządku, później sytuacja się powtarza. Miesiac temu miałem podobny problem i pomogła wymiana świec, ale jak widać tylko na jakis czas. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może doradzić mi co zrobić z tym problemem? Dodam iż moto ma puste wydechy. Z góry dziękuję za nadesłane odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Say goodbye to exhaust valves. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może doradzić mi co zrobić z tym problemem? Dodam iż moto ma puste wydechy. Tez mam calkowicie puste rury w swoim Dragu i na szczescie nic nie strzela.Sprobuj wyregulowac gaznik/ki i powinno byc OK Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hypersoniq Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dzięki za szybka odpowiedź.Gaźniki były regulowane razem z wymiana świec, więc podejrzewam że to raczej nie to. Wypalony zawór? Słyszałem że przy pustych wydechach coś takiego może się stać, ale jeżeli byłaby to wina zaworu to czy nie strzelało by cały czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatex Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zbyt uboga mieszanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Na początek wymień świece(tylko nie na orginalne inaczej NGK)-było na forum, oczywiście je wygrzej a przy okazji pomiar ciśnienia i już coś będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Sprawdz cisnienie sprezania, czyli rowniez podejrzewam zawory. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hypersoniq Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ok, dziękuję wszystkim za odpowiedzi i po kolei sprawdzę wszystkie możliwości i oczywiście poinformuję o skutkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi