bolo28 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Witam!Od pewnego czasu zauważyłem dziwne odgłosy w nie rogrzanym jeszcze silniku występujące przy ok 2000-3000 obr/min. Przy pracy silnika na biegu jałowym słychać je przy dodawaniu gazu, kiedy silnik wkręca się w granicach 2000-3000 obr/min. Podczas pracy na niższych obrotach, bez dodawania gazu odgłosów tych nie słychać. Dodam, że to cykanie słychać kiedy silnik nie jest jeszcze dobrze rozgrzany. Regulacja zaworów nie przyniosła efektu. Czy mogą to być za duże luzy zaworowe, czy trzeba w tym motocyklu któreś zawory ustawić ciaśniej? Edytowane 26 Czerwca 2008 przez bolo28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stepniewski-28l Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nic nie słyszałem o ustawianiu w tym modelu (ciaśniejszych zaworów),chyba,że ma ogromny przebieg, sprawdź naciąg łańcuszków rozżądu.Może być również słaba pompa olejowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Może koszyk sprzęgła dzwoni na wiwat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo28 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 To raczej nie sprzęgło, ono by grzechotało a wciskanie sprzęgła nie wpływa na owe dźwięki. Może luźny łańcuch rozrządu. Wie ktoś jak ustawia się napinacz łańcucha w tym motocyklu, o ile się ustawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 A jakie luzy ustawiłeś ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo28 Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ustawiłem 0,15 na ssących i 0,20 na wydechowych. Chyba, że kiepsko ustawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi