Gość Lukasz1221 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam ! Mam pytanie do Was, drodzy forumowicze . Mianowicie chodzi mi o to, co warto zobaczyć w Zakopanem ? Dokładnie chodzi mi o okolice jak i o samo centrum . Byłem w Zakopanem juz kilka razy i byłem na Morskim Oku 2 razy, wiadomo Krupówki,Gubałówka kolejką (ale jak będe w sierpniu to jeszcze raz na pieszo), Dolina Kościelisko (wycieczka klasowa) . Będe spał na polu namiotowym. Więc dojazd do tych miejsc, które będe zwiedzał motocyklem (jeśli to będzie po za centrum) . Znacie może jakąś fajną trasę widokową ? Wiem, że taka jest, ponieważ jechalismy przez taką trase autobusem na morskie oko, ale nie od strony Zakopanego tylko Bukowiny Tatrzańskiej ale jak i co to nie pamietam... Proszę o propozycję :) Pozdrawiam :( Łukasz1221 :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 zalezy na ile dobrze chodzisz i bywasz w gorach... giwont, 5 stawow polskichgonsienicowa ze stawamiczarny staw nad morskimtrasa pod reglamidolinki generalnie cale gory - zakopane i gubalowke mozesz sobie darowac :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 zalezy na ile dobrze chodzisz i bywasz w gorach... giwont, 5 stawow polskichgonsienicowa ze stawamiczarny staw nad morskimtrasa pod reglamidolinki generalnie cale gory - zakopane i gubalowke mozesz sobie darowac :icon_mrgreen:Popieram w 100%. Jak przejdziesz to co Okrop napisał to wal później na:Zawrat, Świnicę, Rysy a jak będzie Ci mało to Orlą Perć. Góry to jest to!Łażenie po muzeach i Krupówkach zostaw sobie na emeryturę :icon_mrgreen: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Sorry, ze sie wträcam, ale czy Lukasowi nie chodzilo o "trase motocyklem" ? Bylbym zainteresowany. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Sorry, ze sie wträcam, ale czy Lukasowi nie chodzilo o "trase motocyklem" ? Bylbym zainteresowany. Pozdro link - jak sądzę najlepsza trasa motocyklowa w zakopcu, a pewnie plecaczek potwierdzi :crossy: natomiast będąc w zakopcu motocyklem nie siedziałbym w mieście... jeśli ktoś chce łazić, to są góry, a jeśli jeździć, to też góry - tylko inaczej. dojeżdżając można zwiedzić albo z miasta można wyskoczyćno, na 50ccm może być ciut daleko, ale dla xvs już byłoby ok :wink:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Hehe, wlasnie bylem w Polsce i zaliczylem ta trase w zeszly weekend, rewelacja :DPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz1221 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Dziękuje za porady :) Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje , lecz byłem nad morzem (nie, nie, nie na sprzęcie) . W Zakopanym w centrum mam już nocleg, więc wyskoki będą na moto.. Po gorach jak najbardziej, ponieważ uwielbiam chodzić po górach, tylko martwi mnie parking na moto, żeby był... I o to mi własnie chodzi... Pozdrawiam i proszę o dalsze propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz1221 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Witajcie. Plan jest mniej więcej taki: 8.08.2008r Wyjazd około godziny 9. W 1 dzień planuje po drodze zajechać na równice, w Szczyrku do Sanktuarium na Górce oraz na przełęcz salmopolską, Żywiec - zapora i góra żar. Z tamtąd już w stronę Zakopanego.Po drodze, gdzieś koło zapory w Żywcu będzie dłuższy postój na obiadek.Na miejscu (Zakopane - centrum) rozbicie namiotu i wypad na moto po Zakopanym (droga do Kuźnic, oraz poszukam jakiejś widokowej drogi, gdzie można by było popstrykać kilka fajnych zdjęć, gdzie moto na 1 planie, a w tle góry). 9.08.2008 Wyjazd cało dniowy do Czorsztyna i Niedzicy, a także Mszanna Dolna oraz Nowy Targ. Powrót około godziny 18. 10.08.2008rPrawdopodobnie cało dniowy wypad na doline pięciu stawów, słyszałem też, że na Łysej Polanie jest wejście na Gęsią Szyje.. Zobacze na miejscu co wybiore.Powrót około godziny 19-20. 11.08.2008r Wyjście na Gubałówke, z Gubałówki na Butorowy Wierch i z powrotem. Następnie Kuźnice i tam na Doline Bystrej, lub na doline Strążyska.Powrót ok. 20 12.08.2008rOkoło godziny 9 rano pakowanie i wyjazd do domu . Pozdrawiam i proszę o komentarze co do tej wyprawy :)Łukasz1221 P.S.Szacowana ilość KM ok 740 w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 8.08.2008r Wyjazd około godziny 9. W 1 dzień planuje po drodze zajechać na równice, w Szczyrku do Sanktuarium na Górce oraz na przełęcz salmopolską, Żywiec - zapora i góra żar. Z tamtąd już w stronę Zakopanego.Po drodze, gdzieś koło zapory w Żywcu będzie dłuższy postój na obiadek.Na miejscu (Zakopane - centrum) rozbicie namiotu i wypad na moto po Zakopanym (droga do Kuźnic, oraz poszukam jakiejś widokowej drogi, gdzie można by było popstrykać kilka fajnych zdjęć, gdzie moto na 1 planie, a w tle góry). hej, skoro jedziesz przez gore zar w kierunku zakopca to pewnie chcesz pozniej jechac na sucha beskidzka, jordanów i zakopane... nie polecam tej drogi bo.. duzo samochodów to raz a dwa nic ciekawego..jedz sobie lepiej trasa (byc moze z noclegiem) gora zar-zywiec-korbielów-namestovo i..w namestovie pozniej masz 2 opcje:1. prosto na zakopane wokol jeziora albo..2. dolny kubin, oravski podzamok, banska bistrica, martinek... jesli pojedziesz 1 trasa to bedziesz widziec tatry od slowackiej strony i wyjedziesz na granicy przed samym zakopanym (dolina koscieliska) jesli pojedziesz 2ga trasa to masz jazdy na 2 dni... slowackie winkle(rowne proste drogi), swietne widoki na tatry slowackie, zamek w oravie (wykuty w litrej skale) pozniej przejaz na banska bistrice wiedzie widokami rodem z alp :) przed wjazdem do centrum banskiej bedziessz miec zjazd w prawo na martinek.. jedz ta droga to nie pozalujesz P)ok 70 zakretów z idealnie rowna droga, gdzie mozna cwiczyc, cwiczy i jescze raz cwiczyc:) polecamchlopaki z podbeskdzia lataja na droga banska-martinek co niedziele i cwicza gorskie winkle :) Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz1221 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witaj ! Hmm pewnie chodzi Ci o drogę nr. 28 ? Nie martw się. Z Zywca pojadę w stronę Suchej beskidzkiej i tylko na chwilke wypadne na 28 do Makowa podhalańskiego i skręcam w prawo na Skawice i Zawoje. Cały czas prosto, przetne E77 , która prowadzi do przejścia granicznego. W Czarnym Dunajcu na Kościelisko i wjadę do Zakopca z drugiej strony ;) Zakopianka cała ominięta będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi