Brudny Harry Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam, chciałem sie zapytać czy płyn chłodniczy(zwykły zalecany do stosowania w silnikach aluminiowych) ma jakiś zły wpływ na gumę. Pytam, bo po wypadku cała przednia opona była zalane płynem chłodniczym i teraz nie wiem czy kwalifkuje sie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Znawcą nie jestem, ale na 99% nie powinno mieć negatywnego wpływu na oponę, ponieważ węże, którymi płynie płyn też są z gumy, i napewno gorszej ajakościm, a wytrzymuja(czyt nie pekają, prachcieją itp). Edytowane 23 Czerwca 2008 przez jachuer5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Ja rowniez stawiam na to, ze mozna dalej jezdzic, ale umyj dokladnie gume, wysusz i obejrzyj czy sa jakies zmiany w miejscach kontaktu z plynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Gdyby to był płyn hamulcowy, to miałbyś się czego obawiać, ale płyn chłodniczy to woda z dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A swoja droga to plyn hamulcowy tez w gumie krazy. Ale pewnie guma gumie nierowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi