Skocz do zawartości

Zmiana biegów

epterode
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chlopaki powiedzcie mi jak zmieniacie bo kazdy to co innego mowi jedni zeby puszczac od razu sprzeglo inni inaczej powolutku jedni ze bez gazu jedni z gazem i jest ciekaw jak najlepiej ja latam na vstar 1100 i sam nie wiem jak najlepiej jak daje na wyzszy bez gazu to mnie ewidentnie spowlania i szarpniecie

Powiedzcie jak najlepiej itp dla sprzegla i skrzynki i do ilu na kazdym biegu ciagniecie

Etam kazdy niech napisze i policzymy w jaki sposob najwiecej osob jezdzi pytam wyjadaczy

Witam. No sam Sobie odpowiedziales - skoro Cie spowalnia to dodaj wczesniej gaz. Tematöw w sprawie zmiany biegöw bylo ostatnio dosc sporo. Moze wyszukiwarka? Pozdro

Zależy jak kto lubi. chcesz jechać jak emeryt to trzymaj na sprzegle aż spadną obroty, wrzuć bieg i wtedy puszczaj lekko dodając biegu.

Chcesz jeździć jak człowiek to rób to w miarę szybko i płynnie.

Chcesz jeździć zwinnie i szybko to prawie jednocześnie zamknij gaz-sprzęgło-bieg-gaz. W ciągu 1 sekundy powinieneś zdążyć z wszytkim.

Chcesz latać jak ścigant lub kurier moto to nie używaj sprzęgła. Lekko odpuść gaz jendocześnie wtykając kolejny bieg i od razu kręć gaz ile cchesz/ile fabryka dała. Metoda szybka, precyzyjna ale nie zalecana w ruchu miejskim lub na chopperach. :icon_biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

link

do tego proszę poszukać w tym dziale - jest przynajmniej kilka wątków z informacjami profesjonalistów, w tym autora ww. tekstu, na temat zmiany biegów w motocyklu. ponadto oczywiście teksty Andrzeja Kwiatkowskiego na stronach śm, też poszukać

Wlasciwie to juz sobie sam odpowiedziales. Jedni mowia tak, inni inaczej... I tu bedzie tak samo. :icon_biggrin:

a to akurat nie oznacza, że wszyscy piszący "tak albo inaczej" mają rację :icon_biggrin:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Najlepiej mi wychodzi... BEZ SPRZĘGŁA ! :flesje: Nie musisz się martwić czy długo czy krótko je puszczać ;) A poniżej masz linki do tematów...

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...zmiana+bieg%F3w

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...zmiana+bieg%F3w

Edytowane przez Engels

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...